Πυρετώδεις προετοιμασίες στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Αντίστροφη μέτρηση

Must Read

Τρέχουν… για να προφτάσουν οι Γάλλοι. Λιγότερο από 200 μέρες έχουν μείνει πλέον για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και οι διοργανωτές προσπαθούν να προλάβουν την αντίστροφη μέτερηση τρέχοντας με τον χρόνο. Και αυτό ώστε να έχουν τις εγκαταστάσεις έτοιμες στην ώρα τους, εν μέσω πολλών προβλημάτων.

Οι εγκαταστάσεις των Αγώνων έχουν καθυστερήσει αρκετά στο κομμάτι τελειοποίησης και παράδοσης και γίνεται αγώνας δρόμου να είναι όλα έτοιμα. Στις 26 Ιουλίου είναι η επίσημη τελετή έναρξης στο Παρίσι και οι διοργανωτές έχουν μείνει πίσω στον προγραμματισμό τους, επισπεύδοντας τις διαδικασίες.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα με την έναρξη του 2024 είχαν θέσει ως κεντρικό στόχο να είναι έτοιμο το 89% των εγκαταστάσεων, αλλά όπως ανακοινώθηκε, το ποσοστό ετοιμότητας αγγίζει το 84%. «Πρέπει να φουλάρουμε. Το ότι έχουμε βγάλει μεγάλο όγκο εργασιών, δεν θα σημαίνει τίποτα αν δεν ολοκληρώσουμε την δουλειά» τόνισε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Τόνι Εστανγκέ. Το πλεονέκτημα των Γάλλων είναι πως οι περισσότερες εγκαταστάσεις ήταν ήδη έτοιμες και απλά γίνονται ανακατασκευές και επιδιορθώσεις στις υπάρχουσες.

Ο λόγος των καθυστερήσεων αφορά κυρίως ζητήματα ασφαλείας. Σε 70 ανοιχτές εργασίες εγκαταστάσεων έχουν γίνει 168 ατυχήματα και οι καθυστερήσεις αφορούν τις εξής εγκαταστάσεις: Το Grand Palais, τρία κεντρικά κτίρια στο Ολυμπιακό χωριό και την Ολυμπιακή πισίνα, μαζί με το προπονητήριο της συγχρονισμένης κολύμβησης, τα οποία έμειναν εκτός σχεδιαγράμματος εργασιών προσωρινά. Στις 11 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί να εγκαινιαστεί η εγκατάσταση «La Chapelle sports centre» που θα φιλοξενήσει το μπάντμιντον και την ρυθμική γυμναστική.

Την 1η Μαρτίου ωστόσο αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες στο Ολυμπιακό χωριό σε μία χαώδη έκταση όπου θα τοποθετηθούν τρεις προσωρινές εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιούνται για τους αθλητές και μετά τους Αγώνες. Μέσα στον Μάρτιο ελπίζεται να έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες στο Κέντρο Υγρού στίβου, το οποίο είναι απέναντι από το Σταντ Ντε Φρανς και θα αξιοποιηθεί μόνο για την συγχρονισμένη κολύμβηση και τις καταδύσεις.

Η κολύμβηση θα πραγματοποιηθεί σε γήπεδο ράγκμπι το οποίο θα ανακαινιστεί και θα μπει η προσωρινή πισίνα, μετά τις 12 Μαΐου, όταν μάλιστα η Τέιλορ Σουίφτ θα δώσει συναυλία στο συγκεκριμένο στάδιο! Τέλη Απριλίου εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο το Grand Palais, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί στους μακρινούς Ολυμπιακούς του 1900 και φέτος θα δοθεί για αγώνες ξιφασκίας και τάε κβον ντο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This