Λ. Παπαϊωάννου στην “ΔΙΚΗ”: «Πρωτόγνωρη η στήριξη στον Λουτσέσκου»

Οι τοποθετήσεις του

Must Read

Στην «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής του Ηρακλή και επί δεκαετία σκάουτερ της Άρσεναλ, Λάκης Παπαϊωάννου και έκανε τα σχόλιά του για το Πρωτάθλημα της Super League 1, για τις μεταγραφές των ομάδων και πόσο αυτές θα επηρεάσουν την εξέλιξή του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λάκης Παπαϊωάννου:

Αν οι μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων επηρεάσουν τα πλέι οφ της Super League: «Είμαι σίγουρος ότι θα παρακολουθήσουμε ένα πολύ ενδιαφέρον Πρωτάθλημα μέχρι τα πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε πολύ με τον Μαξίμοβιτς, τον στόπερ και τον τερματοφύλακα. Ο Ολυμπιακός, ο οποίος είναι πολύ πίσω έκανε μία σημαντικότατη νίκη επί του Άρη ο οποίος τους κέρδισε όλους στο «Βικελίδης». Με μια ισοπαλία ο Ολυμπιακός θα ήταν ακόμα πιο πίσω όμως πιστεύω ότι ενισχύεται σημαντικά με αξιόλογους ποδοσφαιριστές, ο Ζέλσον Μαρτίνς ήταν ο καλύτερος. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ πίσω στη βαθμολογία αλλά πιστεύω αυτό θα σβήσει στα πλέι οφ και μέχρι ακόμα και στην κανονική διάρκεια. Η ΑΕΚ η οποία ήταν η πληρέστερη ομάδα στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος νομίζω ότι είναι σε καλό μομέντουμ με την εμφάνιση αυτή κόντρα στον Ατρόμητο παρότι έκανε γκέλες μέσα έξω με τον Πανσερραϊκό, τον Παναιτωλικό. Ο ΠΑΟΚ είναι η ευχάριστη έκπληξη. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που κάθε φορά είχε αντίπαλο την ανομοιογένεια με ποδοσφαιριστές που δεν έχουν παίξει ποτέ μαζί, ο ΠΑΟΚ έχει μία απίστευτη ομοιογένεια γιατί είναι ένας προπονητής που ξέρει πάρα πολύ καλά τους παίκτες, είναι το λιγότερο δύο χρόνια στην ομάδα και η πάρα πολύ καλή ψυχολογία που έχει τώρα για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος».

Αν ο ΠΑΟΚ παίζει το καλύτερο και πιο ουσιαστικό ποδόσφαιρο: «Δεν θα έλεγα το καλύτερο, αλλά το πιο ουσιαστικό ποδόσφαιρο. Είναι καθοριστικό και μείον που παίζουν οι ομάδες χωρίς τον κόσμο. Θα είχε μεγαλύτερη ώθηση ο ΠΑΟΚ με τον κόσμο του, μην το ξεχνάμε αυτό. Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος, έχει καλή ψυχολογία, αν είχε και τον κόσμο είναι ένα βήμα παραπάνω».

Για το rotation του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ: «Μια αποτυχία του Λουτσέσκου σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ θα είχε άλλη βαρύτητα από ό,τι στον ΠΑΟΚ. Βλέπετε τι γίνεται στις ομάδες των Αθηνών, με το παραμικρό αποτέλεσμα αμφισβητείται ο προπονητής. Στεναχωρήθηκα πολύ που έφυγε ο Γιοβάνοβιτς και με τον τρόπο που έγινε. Ο ΠΑΟΚ την προηγούμενη χρονιά αποκλείστηκε από τη Λέφσκι Σόφιας αλλά παρέμεινε ο Λουτσέσκου. Αυτό είναι στα συν. Γι αυτό είπα προηγουμένως ότι ξέρει τους παίκτες, οι παίκτες αυτοί έχουν το λιγότερο δύο χρόνια μαζί και αυτό το εισπράττει μέσα στο γήπεδο. Η θέση μου είναι ότι δεν μπορεί να φεύγει ένας προπονητής μέσα σε 2-3 μήνες επειδή κέρδισε ή έχασε ένα παιχνίδι, πρέπει να κάνεις στο τέλος ταμείο. Στο ποδόσφαιρο κάθε μέρα είναι μια άλλη μέρα. Είτε κερδίσεις 5-0 είτε χάσεις 5-0, την άλλη μέρα πρέπει να συνεχίσεις για το επόμενο παιχνίδι, αυτή είναι η ουσία. Και αυτό το έκανε ο ΠΑΟΚ».

Αν κάνει «κοιλιά» ο ΠΑΟΚ κάποια στιγμή: «Αυτό μπορεί να το δούμε. Εμένα μου έκανε εντύπωση ο Τερίμ ο οποίος είπε “θα έρθουν και νίκες, θα έρθουν και ήττες. Δεν έχει σημασία πού παίζουμε με ποιους παίζουμε και με ποιους παίκτες, σημασία έχει να παίζουμε για να κερδίζουμε γιατί πρέπει να πάρουμε το Πρωτάθλημα”, δε θέλει να βγάλει δικαιολογίες. Πιστεύω ότι φυσιολογικά πάντα σε κάθε ακμή υπάρχει σιγά-σιγά και η παρακμή, έπιασες το όριό σου, κάποια στιγμή κάθε ομάδα θα κάνει μια «κοιλιά». Εκεί θέλουμε τη στήριξη του κόσμου και της διοίκησης. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και ο ΠΑΟΚ το έχει από πέρσι. Δεν μπορώ να προσδιορίσω πότε θα κάνει «κοιλιά». Ο Ζίβκοβιτς από το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι που τραυματίστηκε ήταν το βαρόμετρο του ΠΑΟΚ με σημαντικές εμφανίσεις και γκολ. Φυσιολογικά κουράστηκε, δεν μπορεί να παίζουν όλο οι ίδιοι. Γι αυτό και γίνεται και το rotation. Αλλά εδώ θα φανεί τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ στα ντέρμπι, που τα έχει και στη Θεσσαλονίκη. Εκεί θα φανεί η δυνατότητα του κάθε παίκτη και το αξιόμαχο της κάθε ομάδας. Θα είναι καθοριστικό».

Τι βλέπει για το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: «Είναι αμφίρροπο το παιχνίδι. Δεν μπορώ ειλικρινά να πω, γιατί είναι άδεια τα γήπεδα. Αλλιώς θα έλεγα με κόσμο και αλλιώς τώρα. Ξεκινάς από την ισοπαλία και μετά έχει το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ. Υπάρχουν ισοδύναμες ομάδες, είναι μείον για τον Παναθηναϊκό που ίσως δεν παίζει ο Ιωαννίδης, είναι δυνατή ομάδα δεν είναι όπως 3-4 χρόνια πριν. Είναι μείον που δεν θα έχει τον κόσμο ο ΠΑΟΚ, είναι σημαντικό».

Για την θεμελίωση του αθλητικού κέντρου του ΠΑΟΚ: «Δεν είναι απλά η δημιουργία του. Είναι και στην καλύτερη περιοχή από απόψεως καιρικών συνθηκών. Ο Αρσέν Βενγκέρ πριν πάει στην Άρσεναλ μίλησε με τον Ολυμπιακό. Πήγαν να του δείξουν τις εγκαταστάσεις και ήταν κάτι εργοστάσια στου Ρέντη, πριν γίνει το προπονητικό κέντρο και πήρε το αεροπλάνο και έφυγε στην Αγγλία. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι το Α και το Ω. Εκεί μπορεί να είναι και οι ακαδημίες και να γίνει και ένα ξενοδοχείο για να μένουν οι παίκτες της πρώτης ομάδας, με εστιατόρια, με τα πάντα. Είναι το νούμερο 1. Πριν μερικά χρόνια η Ξάνθη είχε κέντρο για διαμονή και εστιατόρια, ο Αστέρας Τρίπολης, «μικρές» ομάδες που λειτουργούν σαν μεγάλες. Αν έχεις τις εγκαταστάσεις, είναι το σπίτι σου. Αν δεν έχεις το σπίτι σου, δεν έχεις τίποτα. Μία μεταγραφή μπορεί να σου βγει, μπορεί να μη σου βγει».

Για τον Παναθηναϊκό και τις μεταγραφές που κάνει: «Οι μεταγραφές που κάνει ο Παναθηναϊκός με έχουν εκπλήξει και γίνονται με γνώμονα, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Τερίμ, για να πάρει το Πρωτάθλημα. Όπως είναι στόχος και για τις άλλες τρεις ομάδες. Ο Τερίμ είναι ένας πάρα πολύ έξυπνος προπονητής. Γιατί χωρίς τον Ιωαννίδη και τον Σπόραρ, πέρασε τον Ακαϊντίν, τον στόπερ που ήρθε πριν 5 μέρες, σέντερ φορ. Κάνει «αλχημείες» ανάλογα με αυτούς που έχει. Πραγματικά χαίρομαι γιατί θα δούμε πάρα πολύ ωραία παιχνίδια στα πλέι οφ. Γιατί πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι ο καθένας έχει την ομάδα του, την υποστηρίζει αλλά κι εμείς που μας αρέσει το καλό ποδόσφαιρο, όταν βλέπεις ένα καλό παιχνίδι βλέπεις ποια ομάδα είναι καλύτερη. Ο Παναθηναϊκός έχει έναν πολύ καλό κορμό από πέρσι και βάζει τις προσθήκες, όπως και η ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός παίρνει 6-7 παίκτες, διώχνει άλλους 6-7 παίκτες. Αν βρει και αυτός έναν κορμό, πιστεύω θα μας εκπλήξει και ο Ολυμπιακός».

Για την ΑΕΚ: «Το πρώτο γκολ μπήκε στο 2ο λεπτό και οι ισοπαλίες που έφερε η ΑΕΚ ήταν καθοριστικές από τον τερματοφύλακα, και στις Σέρρες και στον Παναιτωλικό, αν θυμάμαι καλά. Έχει ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ και για μένα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση ο Βίντα που δεν είναι απλά ένας παίκτης με πολύ μεγάλη εμπειρία στην Εθνική Κροατίας αλλά βοηθά και τους συμπαίκτες του. Και έχει κάνει και καθοριστικά γκολ. Η ΑΕΚ είναι πλήρης και για τις 4 ομάδες που μιλάμε θα είναι πραγματικά αμφίρροπο το Πρωτάθλημα, θα δούμε κάτι ξεχωριστό».

Ο κ. Παπαϊωάννου πρόσθεσε: «Μία πρόταση για τους διαιτητές. Σε κάθε ντέρμπι από τους 4-5, πόσοι είναι, να διαλέγουν έναν διαιτητή κοινής αποδοχής. Να ησυχάσουμε όλοι. Ας βρουν αυτοί, αν θα είναι Έλληνας ή ξένος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This