Ηχηρά καμπανάκια: «Η FIFA θα αποβάλει την ΕΠΟ»

Τον κώδωνα έκρουσαν οι Τάκης Μπαλτάκος και Μηνάς Λυσσάνδρου

Must Read

Το ελληνικό ποδόσφαιρο ξανά… στα σχοινιά και με την πλάτη στον τοίχο.

Με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες!

Πιο συγκεκριμένα, στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής -στην συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας- μίλησαν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος και ο ομόλογός του της Super League, Μηνάς Λυσσάνδρου. Αμφότεροι, έκρουσαν για ακόμη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου για την περίπτωση που η ΔΕΑΒ (Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας) επιβάλει ποινές σε ομάδες…

Ο Τάκης Μπαλτάκος τόνισε: «Υπάρχει το πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ. Πρωτοβαθμίως ο αθλητικός δικαστής της Super League 1 και δευτεροβαθμίως από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Σύμφωνα με το καταστατικό της FIFA, οι μόνες ποινές που αναγνωρίζει για ομάδες είναι οι ποινές που επιβάλλονται από την Εθνική Ομοσπονδία κάθε χώρας. Αν επιβληθεί ποινή σε ομάδα, δηλαδή, κεκλεισμένων των θυρών ή κάτι άλλο από φορέα που δεν ανήκει στην Ομοσπονδία, ακόμα και αν η Ομοσπονδία συμφωνήσει, η FIFA θα τιμωρήσει την Ομοσπονδία, θα την αποβάλει, όπως έκανε πρόσφατα με την Ινδία». Και πρόσθεσε: «Ο νομοθέτης θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν είναι οι σύνδεσμοι εξαρτημένοι από τις ΠΑΕ, αλλά οι ΠΑΕ εξαρτημένες από τους συνδέσμους και όσο πιο πολύ τιμωρούνται οι ΠΑΕ με αντικειμενική ευθύνη για πράξεις των συνδέσμων, τόσο περισσότερο οι σύνδεσμοι ενισχύονται. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να περιοριστεί η οπαδική βία ή η συνδεσμιακή βία μέσω τιμωρίας των Π.Α.Ε. και μάλιστα με αντικειμενική ευθύνη».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ τοποθετήθηκε και για την διαλεύκανση εκθέσεων από την Sportradar: «Δεν είμαστε στον Μεσαίωνα για να υπάρχει μόνο μία ποινή για όλες τις περιπτώσεις χειραγώγησης, ακόμη και για μια κίτρινη κάρτα». Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, αμφισβήτησε την δυνατότητα να υπάρχει μέσω του νομοσχεδίου μία λέσχη για κάθε ΠΑΕ, με τον κ. Βρούτση να τού απαντά: «Κάνετε λάθος. Εμείς αναγνωρίζουμε μία λέσχη μόνο που θα συνδεθεί με την ΠΑΕ. Είναι τελείως διαφορετικό αυτό που λέτε με αυτό που θα συμβεί. Από εδώ και πέρα, θα ξέρουμε ότι κάθε ΠΑΕ θα συνδέεται μόνο με μία λέσχη».

Από μεριάς του, ο Μηνάς Λυσσάνδρου, δήλωσε: «Η εξουσία της ΔΕΑΒ να επιβάλλει κυρώσεις, κατά την άποψή μας, είναι προβληματική τόσο υπό το πρίσμα της θεμελιώδους Αρχής του Δικαίου καθώς και λόγω της υπέρβασης του αυτοδιοίκητου, καθώς έχουμε τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου, τα οποία έχουν την αποκλειστική δικαιοδοσία και αρμοδιότητα για την επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων και θεωρούμε και επιμένουμε ότι αυτό πρέπει να εξαντλείται εκεί. Δεν θεωρούμε ορθό τον προσανατολισμό της τιμωρίας των ΠΑΕ από ένα όργανο διοικητικό. Έχουμε εκφράσει τις ενστάσεις μας, έχουμε καταθέσει τις παρατηρήσεις μας, είμαστε σε συνεννόηση και σε ανοιχτό διάλογο με καλή διάθεση για να βρούμε την καλύτερη δυνατή διατύπωση». Και συμπλήρωσε: «Η υπερβολική τυπολατρία ή βαριά διαδικασία με τα εισιτήρια και τους ελέγχους οδηγήσει στην ταλαιπωρία των υγιών φιλάθλων. Δεν θέλουμε τα αυστηρότερα μέτρα, δεν θέλουμε τα θεωρητικά καλύτερα, θέλουμε τα κατάλληλα μέτρα για να εξαλείψουμε τη βία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This