Δέσποσαν στο ντέρμπι ΠΑΟΚ και Ντεσπόντοφ, 2-1 τον Παναθηναϊκό

Must Read

Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του, 2-1, επί του Παναθηναϊκού, δεσπόζει μόνος πρώτος στη βαθμολογία. Οι 47 βαθμοί και χωρίς συγκάτοικο του δίνουν δύναμη για τη συνέχεια. Για να συμβεί αυτό έπρεπε ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ να δεσπόσει στο ντέρμπι. Σημείωσε δύο γκολ, έτρεξε και αποτέλεσε πηγή κινδύνων για την αδύναμη έτσι κι αλλιώς «πράσινη» άμυνα.

Όσο για τον Παναθηναϊκό συνεχίζει τον δικό του αγωνιστικό γολγοθά. Την περασμένη Τετάρτη έχασε στη Λεωφόρο από τον Ατρόμητο (1-2) για το Κύπελλο, ήττα με το ίδιο σκορ στην Τούμπα, ακολουθεί το καθοριστικό ματς στο Περιστέρι για την πρόκριση ή τον αποκλεισμό για το Κύπελλο κι έπεται το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό επίσης στη Λεωφόρο!

Ο Φατίχ Τερίμ έριξε στη μάχη τρεις παίκτες που έκαναν ντεμπούτο στο πρωτάθλημα (Ντραγκόβκσι, Ούγκο και Μπακασέτα). Στο ημίχρονο έκανε τρεις αλλαγές αλλάζοντας πολλά. Ο Γερεμέγιεφ που δεν φάνηκε έδωσε τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης τον Τζούρισιτς και στην πορεία πέρασε τον Βιλένα! Ρίσκαρε κι έχασε…

Το χλωμό α’ μέρος με τις ομάδες να είναι επιφυλακτικές διαδέχτηκε το ενδιαφέρον β΄ μέρος. που είχε στοιχεία θρίλερ στα τελευταία λεπτά.

*Στο 86′ ο Μλαντένοβιτς δεν κατάφερε να σκοράρει αφού ο Κοτάρσκι έδιωξε με τα πόδια.

*Αμέσως μετά στην επιθετική προσπάθεια του ΠΑΟΚ ον Κωνσταντέλιας δεν μπόρεσε να βγάλει ασίστ αφού ο Κώτσιρας τον σταμάτησε.

*Στο 90+6′ έγινε η φάση του αγώνα όταν ο Μπερνάρ έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Γεντβάι έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε την πορεία που έχει χαράξει. Χωρίς πειράματα, με το εντυπωσιακό 9 στα 9 σε νίκες. Μπορεί να έκανε 59 λάθη, αλλά κατάφερε να κυριαρχήσει σε μια ομάδα που τον ανταγωνίστηκε στον τομέα αυτό (52 λάθη).

Τα γκολ

Στο 43′ από πάσα του Τάισον στον Ντεσπόντοφ ο Βούλγαρος άνοιξε το σκορ.

Η αψυχολόγητη ενέργεια του Τάισον να πατήσει το πόδι του Μπακασέτα στο 48′ έφερε το πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος παίκτης που το κέρδισε και… 1-1

Το ωραιότερο γκολ του αγώνα στο 56′ προήλθε από την άμυνα του Δικεφάλου που ξεδιπλώθηκε αριστοτεχνικά. Η μπάλα κυκλοφόρησε από τον Τόμας, στον Τάισον κι από στον Ντεσπόντοφ που έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του (2-1).

Διαιτητής: Ρόχιντ Σάγκι (Νορβηγίας)
Βοηθοί: Εϊστέιν – Σίμον Ίτερλαντ, Τομ Χάραλντ Γκρτένεβικ (Νορβηγίας)
4ος: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας)
VAR: Τομ – Χάραλντ Χάγκεν (Νορβηγίας), AVAR:Βασίλειος Νικολάκης (Λασιθίου)
Κίτρινη: 50′ Τάισον, 51′ Μουργκ, 76′ Μπάμπα, 90+1 Κουλιεράκης – 65′ Τζούρισιτς, 79′ Μπερνάρ
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (88′ Σβαμπ), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (72′ Ζίφκοβιτς), Τάισον (72′ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (78′ Μάρκο Αντόνιο), Μπράντον (88′ Τζίμας).
Παναθηναϊκός (Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Bαγιαννίδης (64′ Λημνιός), Γέντβαι, Ούγκο (46′ Τζούρισιτς), Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Αράο, Μαντσίνι (88′ Βιλένα), Αϊτόρ (46′ Μπερνάρ), Μπακασέτας, Γιερεμέγιεφ (46′ Τσέριν).

Έγιναν…

Παναιτωλικός – Λαμία 1-2

Πανσερραϊκός – Βόλος 2-2

Κηφισιά – Άρης 0-1

ΑΕΚ – ΟΦΗ 3-0

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 3-1

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

Η Βαθμολογία

Ο Ολυμπιακός έχει μηδενιστεί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και του έχει αφαιρεθεί ένας βαθμός.

Η επόμενη αγωνιστική (21η)

Σάββατο 3/2

17:30 Βόλος – Παναιτωλικός

19:30 Πανσερραϊκός – Άρης

Κυριακή 4/2

16:00 ΟΦΗ – Κηφισιά

17:30 ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης

17:30 ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία

20:30 Ατρόμητος – ΠΑΟΚ

21:00 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This