Η μεγάλη ανατροπή της ΑΕΚ με τον Ρόμπερτ Λιούμπισιτς – Πως η Ένωση κέρδισε μια μεταγραφή που είχε… ναυαγήσει!

Must Read

Την τελευταία μέρα των μεταγραφών του Ιανουαρίου η ΑΕΚ φαίνεται να κάνει δικό της το μεγάλο αστέρι του Κροατικού ποδοσφαίρου τον 24χρονο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς. Η μεταγραφή, το βράδυ της Τρίτης έδειχνε να ναυαγεί, αλλά λίγο μετά τα μεσάνυχτα βγήκε… λευκός καπνός από το Ζάγκρεμπ κι όπως ενημέρωσαν οι οι υπεύθυνοι της Ένωσης, υπάρχει ήδη προφορική συμφωνία.

Ο ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ μέχρι τον Ιούνιο του 2027, για τη μετακίνηση του στην ΑΕΚ χρειαζόταν η συγκατάθεση της ομάδας του. Οι παράγοντες της είχαν συμφωνήσει, αρχικά με ένα ποσό που θα έφτανε τα τρία εκ. ευρώ. Μόνο που σύμφωνα με το καταστικό θα έπρεπε να την εγκρίνει και το ΔΣ της ομάδας.

Η σύσκεψη του ΔΣ της Ντινάμο, σύμφωνα με τα κροατικά ΜΜΕ, το βράδυ της Τρίτης, υπήρξε περιπετειώδης. Μέλη του συλλόγου εμφανίζονταν αρνητικοί στη μετακίνηση. Μάλιστα οι δύο εκπρόσωποι των οργανωμένων οπαδών (Μπλού Μπαντ Μπόις) στο συμβούλιο θεωρούσαν πως πρέπει να σταματήσει κάθε συζήτηση με την ΑΕΚ,

Η Ένωση, σύμφωνα πάντα με τους Κροάτες, ανέβασε την προσφορά της στα 3,5 εκ. ευρώ και οι αντιρρήσεις των συμβούλων κάμφθηκαν. Μειοψήφησαν μόνο οι δύο εκπρόσωποι των οπαδών.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής είχε συμφωνήσει σε όλα με την ΑΕΚ. Πόθος του δεν ήταν απλά να φύγει από τον σύλλογο, αλλά να έχει χρόνο συμμετοχής σε μια ομάδα πρωταθλητισμού για να πάρει μέρος με την Κροατία στα τελικά του Euro το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ο Λιούμπισιτς αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά και στη μεσαία γραμμή, είναι αριστεροπόδαρος και γεννήθηκε στη Βιέννη (14 Ιουνίου 1999) από Βόσνιους γονείς με κροατική καταγωγή. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην Αυστρία (Fav AC, Ραπίντ Βιέννης, Βίνερ, Σεντ Πόλτεν), το 2021 πήγε και πάλι στη Ραπίντ η οποία ένα χρόνιο αργότερα τον πούλησε στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ αντί 3 εκ. ευρώ. Με τη νέα του ομάδα έπαιξε σε 78 ματς, σημείωσε 6 γκολ και είχε 9 ασίστ.

 

 

Περιπετειώδης είναι και η ποδοσφαιρική εθνικότητα. Έπαιξε στην ομάδα κάτω των 20 της Κροατίας, στη συνέχεια στην Κ21 της Αυστρίας, αλλά στις 19 Οκτωβρίου 2022 δήλωσε ότι θα αγωνίζεται με την εθνική Κροατίας. Ο μεγαλύτερος αδελφός του Ντέγιαν αγωνίζεται στην Κολωνία. Ήταν αυτός που επέμεινε να γίνει η μεταγραφή του στη Ραπίντ στην οποία αγωνιζόταν, αλλά δεν πρόλαβαν να παίξουν μαζί. Το καλοκαίρι του ’21 που ο Ρόμπερτ υπέγραφε στην ομάδα της Βιέννης, ο Ντέγιαν έπαιρνε μεταγραφή για την Κολωνία.

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ διέρχεται διοικητική, αγωνιστική και οικονομική κρίση. Το κλίμα είναι τοξικό, προπονητές πάνε κι έρχονται, είναι τρίτη στο πρωτάθλημα. Όλα αυτά μέτρησαν στην απόφαση του ίδιου του ποδοσφαιριστή να αλλάξει περιβάλλον.

Η Ένωση εργαζόταν πάνω σε αυτή τη μεταγραφή εδώ και ένα μήνα, με απόλυτη μυστικότητα, προσπαθώντας να ξεπεράσει ένα σωρό εμπόδια λόγω των σχέσεων που υπήρχαν μεταξύ των δύο συλλόγων. Τόσο ο Αλμέιδα, όσο και η διοίκηση της ΑΕΚ επιθυμούσαν διακαώς την απόκτηση του Λιούμπισιτς. Η ηλικία του, οι ποδοσφαιρικές του παραστάσεις, το γεγονός ότι δύσκολα τιμωρείται με κίτρινη κάρτα (το αντίθετο υποχρεώνει τους αντιπάλους να χρεώνονται…) αποτελούν στοιχεία που δίνουν στην ομάδα μια έτοιμη λύση, αλλά παράλληλα αποτελούν και επένδυση στο μέλλον.

Σήμερα, τελευταία μέρα των μεταγραφών, αναμένεται να ξεπεραστούν και τα τελευταία, κυρίως γραφειοκρατικά, εμπόδια και να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This