Βρούτσης: «Όλα τα γήπεδα μπάσκετ πρέπει να είναι εξοπλισμένα με σύγχρονη τεχνολογία καμερών»

Τι δήλωσε επίσης ο ΓΓΑ

Must Read

Mε τοποθετήσεις τους, ο αναπληρωτής Υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο Γενικός Γραμματέας αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, αναφέρθηκαν στον ελληνικό αθλητισμό, τα μέτρα και ευχήθηκαν το Final-8 Κυπέλλου Μπάσκετ 15-18/2 να είναι μία γιορτή στο Ηράκλειο.

Αναλυτικά:

Γιάννης Βρούτσης (Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού): «Αυτό το οποίο νιώθει κάποιος που ασχολείται και αγαπάει τον αθλητισμό, τις αξίες, τις αρχές, την ομορφιά του βλέποντας αυτήν εικόνα, την όμορφη διοργάνωση που θα κάνουμε στην Κρήτη, αυθόρμητα θέλει να πει συγχαρητήρια, σας ευχαριστούμε για τη μεγάλη σας προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό και σε αυτό που έχουμε σήμερα ανάγκη σε μια περίοδο που ο αθλητισμός κρίνεται για τη βιαιότητα, εδώ στην Ελλάδα κυρίως όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Το μπάσκετ έχει σηκώσει πολύ ψηλά τον ελληνικό αθλητισμό με την ποιότητά του, την δύναμη την ψυχής των αθλητών, την ομορφιά που προσφέρει και σε ελληνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το μπάσκετ αποτελεί σήμερα το δείκτη και την πυξίδα που πρέπει να έχει ο ελληνικός αθλητισμός κι εδώ τα έχουμε καταφέρει. Αντίθετα με αυτά που έγιναν με αφορμή τα θλιβερά εγκληματικά γεγονότα με αθώους ανθρώπους, το μπάσκετ σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση, την ποιότητα, την ομορφιά του αθλητισμού, δείχνει πως πρέπει να οδηγήσουμε τον ελληνικό αθλητισμό. Με τον πρόσφατο αθλητικό νόμο, υπάρχουν πολύ αυστηρά μέτρα. Μάλιστα η σημερινή μέρα συμπίπτει μαζί με την ενημέρωση που γίνεται για το Final 8, το άνοιγμα των γηπέδων του ποδοσφαίρου ξανά με δύσκολα και πολύ αυστηρά μέτρα που πήραμε από εδώ και πέρα. Σήμερα ανοίγουν τα γήπεδα σε ένα άλλο περιβάλλον. Πολύ αυστηρές κυρώσεις περιμένουν όποιον προβεί σε αθλητικές παρατυπίες και βιαιότητες.

Στις 6 Μαρτίου έχουμε συμφωνήσει πως όλα τα γήπεδα του μπάσκετ θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με σύγχρονη τεχνολογία καμερών όπως προβλέπει ο νόμος. Η ελληνική πολιτεία έχει πει πως όσοι δεν ακολουθήσουν τον νόμο θα είναι κλειστά τα γήπεδα. Η επόμενη ημερομηνία, 9 Απριλίου, που αφορά αρχικά το ποδόσφαιρο αφορά την ταυτοποίηση των εισιτηρίων, κάτι που θα γίνει και για το μπάσκετ. Αυτή η εικόνα συνύπαρξης όλων των ομάδων, μοναδική, ξεχωριστή και σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια που έχετε σηκώσει ψηλά το ελληνικό μπάσκετ, να κρατήσουμε αυτήν την όμορφη εικόνα και το hashtag που έχετε εκεί ψηλά #einaigiοrti, να το κρατήσουμε. Ναι είναι γιορτή το μπάσκετ και ο αθλητισμός στην Κρήτη. Αυτή είναι η εικόνα που πρέπει να δώσουμε όλοι στην Κρήτη».

Γιώργος Μαυρωτάς (ΓΓΑ): «Μπορεί να έρχομαι από το πόλο, αλλά ο φάρος του ελληνικού αθλητισμού είναι το μπάσκετ. Από αυτό όλοι μας εμπνευστήκαμε για να φέρουμε τις επιτυχίες αργότερα. Από το 1987 και μετά και σε συλλογικό επίπεδο και σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Με χαρά βλέπω να αντιμετωπίζουμε άνδρες και γυναίκες ισότιμα με έναν τελικό που θα περιλαμβάνει και τα δύο φύλλα. Συμφωνώντας απόλυτα με τον Υπουργό και τον πρόεδρο θα πω πως θα είναι μια γιορτή του αθλητισμού στο Ηράκλειο. Χιλιάδες παιδιά παίρνουν το διαβατήριο για να μπουν στον αθλητισμό από το μπάσκετ και αυτό πρέπει να δείξουμε προς τα έξω. Έχουμε ομάδες που μπορούν να προσφέρουν θέαμα και συναρπαστικούς αγώνες. Θα τους δώσουμε από 15 ως 18 Φεβρουαρίου. Καλή επιτυχία στις ομάδες και σε όλους εμάς να απολαύσουμε ένα πολύ ωραίο θέαμα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This