Με Σπανούλη και… Σλούκα η «πρώτη» της Εθνικής στο ΣΕΦ

«Αν δεν ανατριχιάζεις όταν ακούς τον Eθνικό ύμνο, δεν μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει Eθνική ομάδα»

Must Read

Η Εθνική ετοιμάζεται ήδη για τα «παραράθυρα» των προκριματικών ενόψει Ευρωμπάσκετ 2025! Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Τσεχία (23/2, ΣΕΦ) και την Ολλανδία (26/2, Χάγη).

Με αισιοδοξία αντιμετωπίζουν το νέο ξεκίνημα της γαλανόλευκης με τον Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο οι παίκτες και αυτό φάνηκε από την πρώτη προπόνηση στο ΣΕΦ. Παρών μεταξύ άλων ήταν και ο Κώστας Σλούκας, που δεν είναι στις τωρινές κλήσεις, κατόπιν και δικής του επιθυμίας, αλλά με τον τρόπο του στηρίζει την προσπάθεια και σίγουρα η ελληνική ομάδα τον περιμένει, όπως και τον Καλάθη, στις επόμενες υποχρεώσεις της.

Βασίλης Σπανούλης: «Αισθάνομαι πολύ όμορφα, είμαι πολύ χαρούμενος καθώς στην πρώτη μου προπόνηση είδα όλα τα παιδιά, είναι πολύ όμορφο να βλέπεις μετά από τόσα παιχνίδια να τιμούν την Εθνική ομάδα και να είναι εδώ. Ευχαριστούμε και τους συλλόγους για την πολύ καλή συνεργασία και είναι εδώ όλα τα παιδιά. Αν δεν ανατριχιάζεις όταν ακούς τον Eθνικό ύμνο, δεν μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει Eθνική ομάδα.

Όταν ερχόμαστε στην Εθνική ομάδα είναι τεράστια τιμή, τεράστια αναγνώριση κι ένα πολύ μεγάλο, αλλά καλό, βάρος στις πλάτες μας. Πρέπει να κάνετε τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με το μπάσκετ όπως έκανε η δική μας η γενιά κι εσείς παίζετε τώρα μπάσκετ, όπως έκαναν οι προηγούμενες γενιές για εμάς, που μεγαλώσαμε με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Φασούλα και τον Χριστοδούλου.

Πρέπει να προετοιμαστούμε για δύο αγώνες για την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ. Θέλουμε να έχουμε υγεία και στις επόμενες 2-3 μέρες να βάλουμε κάποια πράγματα από τη φιλοσοφία μας. Αυτό που έχουμε πει και πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι ότι κανένας δεν είναι πάνω από την Εθνική ομάδα της χώρας μας. Είναι καθήκον, τιμή, περηφάνια και αν δεν το νιώσεις αυτό δεν μπορείς ούτε να βοηθήσεις ούτε να συμμετέχεις στην Εθνική ομάδα. Με χαροποιεί που όλα τα παιδιά είναι εδώ, κάποια πιο στενοχωρημένα, κάποια πιο χαρούμενα, αλλά είναι εδώ. Η Εθνική ομάδα είναι κάτι διαφορετικό από τους συλλόγους, εκπροσωπεί ένα ολόκληρο έθνος, μια ολόκληρη πατρίδα και πρέπει να την αντιμετωπίσεις με τον κατάλληλο σεβασμό και την κατάλληλη διάθεση. Η Εθνική ομάδα ήταν με τις επιτυχίες στη βιτρίνα του παγκόσμιου μπάσκετ. Εμείς δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε τόσο μακροπρόθεσμα. Το πιο σημαντικό είναι η χημεία, οι ρόλοι, το οικογενειακό κλίμα και τα παιδιά να έρχονται με χαρά και όρεξη να υπηρετήσουν την πατρίδα τους», πρόσθεσε.

Για τη σύνθεση της ελληνικής ομάδας είπε: «Πρέπει να δούμε όλα τα παιδιά. Η πόρτα της Εθνικής είναι ανοιχτή για όλους και θα είναι όσο είμαι εγώ προπονητής. Δεν κοιτάω τόσο πολύ το ηλικιακό, όσο να έχει η ομάδα τη σωστή χημεία και τους παίκτες που θα εκφράσουν τη φιλοσοφία μας και να μπορέσουμε να καταφέρουμε αυτά που θέλουμε. Αν ένας παίκτης δεν έχει κληθεί αυτή τη στιγμή, δεν σημαίνει πως δεν είναι καλός. Να συνεχίσει να δουλεύει και μπορεί κάλλιστα να είναι την επόμενη φορά».

Σχετικά με τη διακοπή στην Ευρωλίγκα και τις κλήσεις παικτών που αγωνίζονται σε ομάδες της διοργάνωσης ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι είναι διαθέσιμοι οι παίκτες των ομάδων της Ευρωλίγκας, θα γίνουν παιχνίδια με μεγαλύτερη ποιότητα. Τα παιδιά έχουν εμπειρίες και παραστάσεις, έχουν πάρει τίτλους και αυτό θα βοηθήσει και τη δική μας Εθνική ομάδα να αφομοιώσει πιο γρήγορα κάποια πράγματα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συλλόγους, που σε συνεργασία με τη διοίκηση της ομοσπονδίας βοήθησαν να είναι όλα τα παιδιά εδώ, παρότι δεν κοιμήθηκαν το βράδυ. Είναι εδώ και δείχνουν την αγάπη τους για την Εθνική ομάδα, είναι πολύ σημαντικό ότι καταλαβαίνουν τι σημαίνει Εθνική ομάδα».

Για την έδρα του αγώνα με την Τσεχία είπε: «Είναι σημαντικό που παίζουμε στην Ελλάδα, οπουδήποτε κι αν παίζαμε η αγάπη του κόσμου για την Εθνική είναι μεγάλη. Το ΣΕΦ είναι ένα γήπεδο που έχουμε ωραίες αναμνήσεις από το Ευρωμπάσκετ του 1987. Κάποια παιδιά άρχισαν το μπάσκετ τότε, κάποια άλλα από τις δικές μας επιτυχίες, εύχομαι να αρχίσουν παιδιά να παίζουν μπάσκετ από δικές μας επιτυχίες».

Ερωτηθείς για τη σχέση που θα έχει με άλλοτε συμπαίκτες του απάντησε: «Οι σχέσεις υπάρχουν έξω από το γήπεδο. Μέσα στο γήπεδο ο καθένας πρέπει να κάνει τη δουλειά του, να επιτελεί το ρόλο του και να υπακούει σε όσα πούμε για το καλό όλων μας. Τα παιδιά έχουν μια πολύ υψηλή ποιότητα σαν άνθρωποι και αθλητές και το κατανοούν αυτό».

Τέλος, για το αν θα συγχωρεί λάθη στους παίκτες του είπε: «Το μπάσκετ είναι άθλημα των λαθών, το θέμα είναι να μην επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη, να είσαι έξυπνος, να έχεις την όρεξη να ακούς και να δουλεύεις για να βελτιωθείς».

Ο Κώστας Παπανικολάου, ο Ντίνος Μήτογλου, ο Γιώργος Παπαγιάννης και ο Βασίλης Τολιόπουλος μίλησαν πριν από την πρώτη προπόνηση της «επίσημης αγαπημένης» ενόψει των επερχόμενων αγώνων.

Κώστας Παπανικολάου: «Είναι μια νέα αρχή, μια νέα προσπάθεια. Καλό ξεκίνημα σε όλους μας. Υπάρχει ανυπομονησία να δούμε τι μπορούμε να δώσουμε και θέλουμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε για το παιχνίδι αρχικά της Παρασκευής. Υπάρχουν στις κλήσεις παιδιά που κάνουν εξαιρετική χρονιά και αξίζουν αυτή την ευκαιρία. Εύχομαι να δει ο καθένας την ευκαιρία αυτή ως πρόκληση και να βοηθήσει την Εθνική ομάδα. Το πιο σημαντικό στοιχείο που χαρακτηρίζει τον κόουτς είναι η νοοτροπία. Για να γίνει αυτό πρέπει κι εμείς να έχουμε ανοιχτά τα αυτιά μας, για να γίνουμε μια ομάδα που θα παλεύει για τη χώρα της. Στα κομμάτια του παιχνιδιού και της τακτικής θα τα δούμε στις προπονήσεις. Σίγουρα είναι μια αλλαγή ότι θα παίξουμε στο ΣΕΦ μετά από 26 χρόνια, ας κάνουμε κι ένα κάλεσμα στους πιο… νότιους της Αττικής για να γεμίσουμε το γήπεδο, να κάνουμε μια δυνατή αρχή και να δημιουργήσουμε  μια έδρα όπου θα παίρνουμε σημαντικές νίκες και όλοι μαζί θα προχωράμε στους στόχους μας».

Γιώργος Παπαγιάννης: «Όσο είμαι υγιής πάντα θα είμαι στη διάθεση της Εθνικής ομάδας και τώρα με την έλευση του κόουτς Σπανούλη πιστεύω πως γνωρίζει ο ίδιος πολύ καλά τι πρέπει να φέρει στην ομάδα και ελπίζω να το δείξουμε. Δεν είναι πολλά τα χρόνια που σταμάτησε την καριέρα του, φαίνεται και από την ομάδα του Περιστερίου ότι γνωρίζει καλά πώς να δέσει μια ομάδα και είμαι σίγουρος πως θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Όταν οι παλιοί αφήσουν τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, θα χρειαστεί το νέο αίμα και αρχίζει μια νέα προσπάθεια από σήμερα. Η Τσεχία παρουσιάζει πάντα ένα πολύ καλό σύνολο και η αλήθεια είναι πως δεν μας έχει πάει πολύ καλά στο παρελθόν, αλλά όσοι έχουν κληθεί θέλουμε να δώσουμε τον καλό μας εαυτό για να αρχίσουμε με το δεξί στα προκριματικά».

Ντίνος Μήτογλου: «Είναι μια καινούρια σελίδα, είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που ο Βασίλης Σπανούλης είναι προπονητής στην Εθνική ομάδα. Χαίρομαι που βλέπω ξανά όλα τα παιδιά μαζί και υπάρχει μια νέα αύρα. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πρώτα πρέπει να προπονηθούμε καλά, έχω μιλήσει με τον κόουτς, ξέρουμε καλά πως η Εθνική ομάδα έχει καιρό να πάρει μια μεγάλη διάκριση και γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε. Είναι πολύ σημαντικό που FIBA και Ευρωλίγκα βρήκαν μια κοινή γραμμή, κάποιοι παίκτες μπορούν να ξεκουραστούν, άλλοι να έρθουν στην Εθνική ομάδα που είναι ύψιστη τιμή. Τώρα έχουμε μπροστά μας δύο παιχνίδια και θέλουμε να αρχίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Βασίλης Τολιόπουλος: «Είναι τεράστια χαρά και τιμή για μένα να είμαι στην Εθνική ομάδα. Πάντα θέλω να είμαι στις κλήσεις και ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα και τον προπονητή σε ό,τι μου ζητήσει σε αυτά τα δύο πολύ δυνατά παιχνίδια. Όλοι θα δίνουμε το 100%, και την καρδιά μας, για την Εθνική ομάδα. Πρώτα από όλα μετρά η προσπάθεια, να έχεις μια καλή χημεία με τους συμπαίκτες σου και πάμε να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια. Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν πρότυπο ως παίκτης για μένα, είναι πρότυπο σαν άνθρωπος γενικά στη ζωή μου και εννοείται πως θα τον ακούω και θα κάνω ό,τι μου πει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This