Μετά τον θρυλικό Κάιζερ οι Γερμανοί πενθούν και για τον εμβληματικό Μπρέμε

Must Read

Μετά τον («Κάιζερ») Μπεκενμπάουερ ένας ακόμη παίκτης-σημαία για την Γερμανία έφυγε από την ζωή.

Ο λόγος για τον Αντρέα Μπρέμε, ο οποίος απεβίωσε από καρδιακή ανακοπή σε ηλικία μόλις 63 ετών.

Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Γερμανίας και η είδηση του θανάτου του, σκόρπισε θλίψη. Yπηρέτησε τα «πάντσερ» από εποχής ακόμη Δυτικής Γερμανίας.

Ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου, που αγωνιζόταν ως αριστερό μπακ χαφ, ένιωσε δυσφορία στο σπίτι του στο Μόναχo, διακομίστηκε άμεσα στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ωστόσο ήταν αργά για να σωθεί. Άφησε πίσω του την σύζυγό του και δύο ενήλικα παιδιά από τον πρώτο του γάμο. Ο εκλιπών κατέκτησε το 1990 το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Γερμανία, πετυχαίνοντας το γκολ του τελικού με πέναλτι απέναντι στην Αργεντινή, στο 85ο λεπτό!

Είχε παίξει στον τελικό του Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό και στον τελικό του Euro 1992 χάνοντας τον τίτλο από την Αργεντινή και τη Δανία αντίστοιχα. Μέτρησε 86 συμμετοχές και 8 γκολ με το εθνόσημο της «νασιονάλμανσαφτ».

Έπαιξε κυρίως σε Καϊζερλάουτερν, Μπάγερν, Μίλαν, Σαραγόσα και Ίντερ πανηγυρίζοντας μεταξύ άλλων τρία πρωταθλήματα, καθώς επίσης και το Κύπελλο UEFA με την Ίντερ το 1991! Ασχολήθηκε για λίγο με την προπονητική, ειδικότερα σε Καϊζερσλάουτερν, Ουντεράχινγκ και ως βοηθός στη Στουτγάρδη.

Δείτε εδώ ένα παλιότερο περιστατικό

Στην ρετρό φωτογραφία ο Μπρέμε διακρίνεται ανάμεσα σε παλαιμάχους-σύμβολα του ΠΑΟΚ όπως οι Ορφανός και Κούδας και μαζί στο πλάνο φαίνεται ο Ιταλός Τραπατόνι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This