Γ. Σπανέας για την Ένωση Διαιτητών: «Αφού δεν θέλουμε να μας ελέγξει ορκωτός, ας μας ελέγξει ο εισαγγελέας»

Οι αναφορές του συμβούλου της ΟΔΠΕ

Must Read

Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο σύμβουλος της ΟΔΠΕ Γιώργος Σπανέας και μίλησε για την κατάσταση στη διαιτησία και την αποκάλυψη της εκπομπής για το πώς άδειασε το ταμείο των διαιτητών.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σπανέας δήλωσε:

Αρχικά: «Ποιος προδίκασε ότι από αυτήν την έρευνα θα βρεθούνε πρόσωπα τα οποία είναι μπλεγμένα με κάτι το οποίο είναι πολύ άσχημο; Μπορεί να μη βρεθεί κάτι τέτοιο. Μπορεί να έχει γίνει κακοδιαχείριση, μπορεί να έχει γίνει λάθος, μπορεί να μην υπάρχει κάτι τέτοιο».

Για τις καταγγελίες Καραμάνη ότι ένας υπάλληλος της Ένωσης Διαιτητών καταχράστηκε χρήματα: «Ας πάει, λοιπόν, ο κ. Καραμάνης στον εισαγγελέα να το πει, να υποδείξει ακριβώς τι έγινε. Ο κ. Καραμάνης έχει πει πάρα πολλά κατά καιρούς. Ο κ. Καραμάνης είπε ότι υπάρχουν χρήματα, ότι τα δίνουν στους συνδέσμους και οι σύνδεσμοι τα επέστρεφαν στην Ομοσπονδία. Οι καταγγελίες αυτές έγιναν γιατί δεν υπήρξαν απαντήσεις σε ερωτήματα συνδέσμων, δεν έχουν γίνει κατά συγκεκριμένων προσώπων. Θα πρέπει να γίνει ένας έλεγχος και ο μόνος που μπορεί να τον κάνει είναι πλέον ο εισαγγελέας γιατί με μια πρόταση δικιά μου είχαμε περάσει ότι θα ελεγχθούν και θα παραδοθούν τα ταμεία κατόπιν ελέγχου από ορκωτό λογιστή. Εκεί βρέθηκε ένα «ποίημα» για τη σημερινή διοίκηση ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Δε λέει τίποτα αυτό. Παίρνεις όπως είναι τα πρακτικά των ταμείων, τα καταθέτεις στην ΑΑΔΕ, τα δίνεις στη ΓΓΑ γιατί και από εκεί επιδοτείτο. Γιατί αυτό θα γινόταν για να παραδοθεί η ένωση – επειδή βαδίζουμε σε έναν άλλο κόσμο πλέον στο ποδόσφαιρο και αρχίζουμε και εκσυγκχρονιζόμαστε – κατάλευκη σε αυτούς που θα την πάρουν και θα συνεχίσουν. Δε θα γίνουμε «μούμιες» εκεί πέρα, ήταν μια μεταβατική περίοδος και αυτό είχα προσπαθήσει να κάνω. Δυστυχώς, όμως, η νυν διοίκηση ήρθε από το πουθενά. Δεν είχαν ασχοληθεί τόσα χρόνια, με τις ενώσεις τους δεν έχουν καμία σχέση, φταίνε οι ενώσεις, απέναντί μας έχουμε έναν εχθρό – κατά την άποψή τους – την ΕΠΟ. Σήμερα πήγα στον δικό μου σύνδεσμο στην Αθήνα, είχε εκλογές, όλα λειτουργούσαν μια χαρά, ο σύνδεσμος συλλειτουργεί στη διαιτησία με την ένωσή του. Το ίδιο και στη Θεσσαλονίκη, στην Καλαμάτα, κανένα πρόβλημα. Μόνο εμείς βλέπουμε απέναντί μας ως εχθρό την ΕΠΟ. Δυστυχώς εκεί έχουμε γίνει μια ένωση… πικραμένων. Δηλαδή, έχουν πειράξει τον γιο κάποιου και δεν τον άφησαν να προωθηθεί, ενάντια στην ΕΠΟ. Δεν προωθήθηκε ο ίδιος, ενάντια στην ΕΠΟ. Δεν πάει παρατηρητής, ενάντια στην ΕΠΟ. Δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα, το ποδόσφαιρο δεν είναι μάχη. Φανταστείτε, έγινε άρση της απόφασης για έλεγχο από ορκωτό λογιστή με 8 συνδέσμους και 5 που ψηφίζουν από το συμβούλιο, 13. Την ομόφωνη απόφαση την είχαν πάρει 34, ούτε ένας δεν είχε πει όχι. Δεν υπάρχει άλλη ανοχή. Ό,τι είναι να γίνει, πρέπει να γίνει».

Για την εισαγγελική έρευνα στην ομοσπονδία διαιτητών: «Είμαστε έναν χρόνο διοίκηση, είμαι κι εγώ μέλος. Στο διάστημα αυτό είχε τρομερή επιτυχία. Κάναμε 2-3 δικαστικές ενέργειες κατά της ΕΠΟ και την τρομακτική επιτυχία την κάναμε όταν αναιρέσαμε τον έλεγχο από ορκωτό λογιστή με το αιτιολογικό ότι δεν είχαμε χρήματα. Χθες ο πρόεδρός μας, ο κ. Γιανναδάκης, επειδή δε συμφώνησα μαζί του, μου είπε να περάσω έξω γιατί είμαι μειοψηφία. Το χειρότερο από όλα ήταν ότι μας πρόσβαλε. Στις αρχές νόμισα ότι μιλάει για τον εαυτό του ή για τον ταμία του. Αποκάλεσε «κατίνες» όσους κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ ή παρίστανται σε εκπομπές ή μιλούν στο ραδιόφωνο. Λέω “αυτοκριτική κάνει;” γιατί με το που έγινε διοίκηση βγαίνουν στα ΜΜΕ, βγήκε φωτογραφίες με τον τότε υπουργό, τον κ. Αυγενάκη, και έλεγε “ψηφίστε με” μέχρι να ψηφίσουν. Δε με απασχολεί η εμπιστοσύνη στο ευρύ κοινό. Με απασχολεί η ΕΠΟ που μας βλέπει απέναντι ότι είμαστε ένα ξέφραγο αμπέλι. Έπρεπε να είναι παρόντες το διοικητικό συμβούλιο να συνδιαλλαγούν με την ΕΠΟ. Δεν υπάρχει κανείς στην Αθήνα, πλην εμού. Την Κυριακή μας ανακοίνωσε ότι η Ομοσπονδία λειτουργεί χάρη στον προηγούμενο πρόεδρο, τον κ. Καραμάνη, τον νυν πρόεδρο της εξελεγκτικής επιτροπής. Έτσι λειτουργούμε, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρεθούμε στα «σαλόνια», γιατί «σαλόνια» είναι η ΕΠΟ για μας. Για μένα είναι η αρχή του ποδοσφαιρικού μας στερεώματος».

Ο κ. Σπανέας πρόσθεσε: «Είναι θέμα χρόνου να βρεθούμε εκτός. Έχει πολύ μεγάλη σημασία το ότι αυτή στιγμή δεν υπάρχουν άνθρωποι στη διοίκηση της ομοσπονδίας μας να ανοίξουν πόρτες, να έρθουν σε συζήτηση για να βρεθούν λύσεις. Δε θέλει κανείς να καταλάβει ότι παγκοσμίως η αντίστοιχη ΕΠΟ είναι η αρχή στο ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει άλλη λύση με τα δικαστήρια. Είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι ο κ. Αυγενάκης θα έριχνε την ΕΠΟ. Κανένας υπουργός δε θα το κάνει αυτό. Το πολύ-πολύ θα πει “βρείτε τα”. Αυτό σημαίνει ότι θα εξαϋλωθούμε, τέλος, δε θα υπάρχουμε. Εγώ σε αυτή την ηλικία θα καθίσω και θα διοικήσω τον Σιδηρόπουλο, τον Παπαπέτρου, τον Φωτιά κι όλα αυτά τα παιδιά σε μια πιο σύγχρονη κοινωνία και ποδόσφαιρο. Αυτό είναι φύσει αδύνατον. Θα πρέπει να καταλάβουν οι κύριοι αυτοί ότι πρέπει να είμαστε ένας συνδετικός κρίκος να ξαναγίνει επαφή με την ΕΠΟ και να έρθουν τα νέα παιδιά και να αξιολογήσουν και να δουν ποιους θέλουν να τους διοικήσουν για το μέλλον τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This