Κόλαση επεισοδίων η χθεσινή βραδιά πριν το ματς Μπιλμπάο-Ατλέτικο!

Σκηνικό μίσους

Must Read

Σοβαρά επεισόδια στιγμάτισαν τα… προεόρτια του χθεσινού ματς της Αθλέτικ Μπιλμπάο με την Ατλέτικο Μαδρίτης, που έδινε το εισιτήριο για τον τελικό του ισπανικού Copa del Rey. Για την ιστορία, γιατί υπήρχε όπως θα δείτε σε παρακάτω πλάνα και η αμιγώς ποδοσφαιρική πλευρά, με το 3-0 η γηπεδούχος ομάδα του Βαλβέρδε πέρασε στον τελικό, αφήνοντας εκτός την ομάδα του Σιμεόνε.

Τα επεισόδια διαδραματίστηκαν στον περιβάλλοντο χώρο έξω από το Σαν Μαμές, με υποστηρικτές της ομάδας των Βάσκων να επιτίθενται σε οπαδούς των «ροχιμπλάνκος» που βρίσκονταν σε ένα μπαρ. Ανθρωποκυνηγητό, τραυματισμοί, φθορές σε περιουσίες και συλλήψεις ήτα ο απολογισμός, αλλά η καταγραφή ζημιών συνεχίζεται.

Στην εκπομπή «El Larguero» του Cadena SER, ακούστηκε η εκδοχή της Άνα, μίας οπαδού- μέλους της «Peña Atlética Rock & Roll» και συζύγου ενός εκ των οπαδών της Ατλέτικο που δέχτηκαν επίθεση: «Όλα ήταν κακώς οργανωμένα. Το Μπιλμπάο μας ενημέρωσε ότι δεν υπήρχε σημείο συνάντησης ούτε σημείο στάθμευσης για τα λεωφορεία, ότι έπρεπε να αφήσουν τα μέλη των συνδέσμων οπαδών στους δρόμους και ότι ο καθένας μπορούσε να τριγυρνά στην πόλη όπως μπορούσε… Ξέραμε ότι ήταν μια ποντικοπαγίδα».

«Μια ομάδα αποφάσισε να μπει σε ένα εστιατόριο. Έτρωγαν και όταν ήταν εκεί για δύο ώρες μια άλλη ομάδα μπήκε ορμητικά μέσα. Άνοιξαν το πρόσωπο ενός παιδιού, το οποίο είναι αυτό που βρίσκεται στο νοσοκομείο. Χτύπησαν ένα άλλο με ένα μπουκάλι στο πρόσωπο, το μάτι… Ήταν πολύ φοβισμένοι γιατί κάλεσαν την Αστυνομία και τους είπαν ότι δεν μπορούσαν να έρθουν γιατί δεν είχαν το ανθρώπινο δυναμικό», είπε.

«Χτύπησαν μια κοπέλα που βγήκε έξω για να καπνίσει. Ο σύζυγός μου πιστεύει ότι της έσπασαν το σαγόνι με κλωτσιά», εξήγησε.

Ήταν εξάλλου καυστική για την έλλειψη προστασίας: «Δεν καταλαβαίνουμε… ότι παίρνουμε τηλέφωνο και ενημερώνουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα μπαρ, ότι είμαστε καταβεβλημένοι, ότι μπαίνουν μέσα, ότι θα μας σκοτώσουν όλους όσους είμαστε εδώ… Και ότι δεν έρχεται κανείς». Οι μάχες ωστόσο δεν περιορίστηκαν εκεί, αφού οι οπαδοί της Μπιλμπάο ανάγκασαν την αστυνομία να οπισθοχωρήσει στο Σαν Μαμές, όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ.

Ο Ενρίκε Θερέθο, πρόεδρος της ομάδας της Μαδρίτης, ανέφερε πως οπαδός νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. «Πολλοί οπαδοί της Μπιλμπάο επιτέθηκαν σε κάποιους οπαδούς της Ατλέτικο σ’ ένα μπαρ χωρίς κανέναν λόγο. Ένας είναι στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα και πρέπει άμεσα να συλληφθούν οι υπαίτιοι», ανέφερε ο Θερέθο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This