«Ο Αυγενάκης μού είπε να μην του ζητήσω ποτέ τίποτα για το μουσείο της Εθνικής»!

Αποκαλύψεις και ανατρεπτικές δηλώσεις που θα προκαλέσουν «σεισμό» στα ποδοσφαιρικά δρώμενα

Must Read

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ούτε η πολιτεία ούτε η ΕΠΟ βοηθούν για το εθνικό ποδοσφαιρικό μουσείο με τα 4.000 εκθέματα, όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος του «Γαλανόλευκου Φάρου».

Δείτε το μεγάλο παράπονο των φιλάθλων του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος:

 

 

Σημαιοφορίδης στη «ΔΙΚΗ»: «Εφετείο της ΔΕΑΒ να είναι το ΑΣΕΑΔ»

Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο νομικός αθλητικού δικαίου Λάκης Σημαιοφορίδης και μίλησε για τα προβλήματα του νόμου Βρούτση. Ο γνωστός δικηγόρος θεωρεί βέβαια την παρέμβαση των FIFA και UEFA όπως και για ένα πιθανό ποδοσφαιρικό Grexit αν συνεχίσει έτσι η εφαρμογή του νόμου. Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Σημαιοφορίδης:

Για τη σύμβαση του VAR: «Οι ΠΑΕ είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, είναι εταιρίες που παράγουν ποδοσφαιρικό θέαμα, και όπως και σε άλλα ζητήματα θα πρέπει να επωμιστούν όλο το βάρος εκείνο που αφορά τις διαδικασίες τέλεσης των αγώνων. Επομένως, αυτά τα διαιτητικά ζητήματα με το VAR πρέπει να καλυφθούν από τις ΠΑΕ προκειμένου να διαφυλαχτεί η ομαλή τέλεση των αγώνων και οι δίκαιες κρίσεις και αποφάσεις των διαιτητών σε αυτόν τον χώρο. Γιατί με αυτόν τον τρόπο οι ίδιες οι ΠΑΕ, όχι κατά μόνας αλλά στο σύνολό τους, θα προστατεύσουν αυτό που λένε προϊόν, και το οποίο προσφέρουν στους φιλάθλους και αυτοί οι «πελάτες» ανταποκρίνονται στο ποδοσφαιρικό θέαμα. Μέσα στα πλαίσια του ποδοσφαιρικού θεάματος είναι και αυτό. Κατά την κρίση αυτό πρέπει να γίνει και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υπάρχει αυτή η κρατική παρέμβαση και κορβανάς σε αυτό το κομμάτι». Αν και η προηγούμενη σύμβαση για το VAR δεν έπρεπε να υπογραφτεί από την κυβέρνηση: «Σαφέστατα. Και πρέπει οτιδήποτε υπογραφτεί ή προβλεφθεί νομοθετικά ή με κάποια υπουργική απόφαση, να προβλέπει ότι αυτήν την ευθύνη και την οικονομική κάλυψη να την αναλάβουν οι ΠΑΕ γιατί αυτό επιτάσσει η κοινή λογική». Για τις διπλές ποινές από τη ΔΕΑΒ: «Εδώ μπαίνουν πολλά νομικά ζητήματα τα οποία θα έπρεπε οι συντάκτες των τελευταίων νομικών διατάξεων να τα λάβουν υπόψιν τους.  Το πρώτο θέμα που έχουμε το εξής νομικά άτοπο και παράλογο να επιβάλλονται ουσιαστικά δύο ποινές για μία παράβαση. Το δεύτερο και εξίσου σοβαρό ζήτημα είναι όταν υπάρχει απόκλιση μεταξύ δύο ποινών, μιας διοικητικής και μιας πειθαρχικής, ο φίλαθλος που γίνεται κοινωνός των ποινών τι θα καταλάβει; Ποια είναι η πραγματικά δίκαιη ποινή;

Μιλάμε για διοικητικές ποινές μιας διοικητικής επιτροπής. Με συγχωρείτε αλλά οι ποινές της ΔΕΑΒ δεν είναι διοικητικές. Είναι αμιγώς πειθαρχικές. Υπάρχει κανείς που να έχει αντίρρηση; Το ότι διεξάγεται ένας αγώνας χωρίς φιλάθλους είναι διοικητική ποινή; Για μένα είναι μια αμιγώς πειθαρχική ποινή η οποία δεν θα έπρεπε να επιβληθεί. Ως διοικητική θα μπορούσε να είναι μια χρηματική ποινή και μόνο την οποία ο ενδιαφερόμενος θα μπορούσε να προσβάλλει στα διοικητικά δικαστήρια». Για το ότι οι ποινές επιβλήθηκαν στις ομάδες χωρίς απολογία: «Αυτό είναι το επόμενο θέμα που θα έθιγα. Εδώ παραβιάζονται ευθέως συνταγματικές επιταγές που αυτό δε θα έπρεπε να γίνεται. Διότι είναι συνταγματικό δικαίωμα του καθενός να απολογείται και μάλιστα σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο όταν διακυβεύονται τόσα πολλά πράγματα. Το να έρχεται μια διάταξη νόμου και να λέει ότι κρίνε χωρίς να καλείς σε απολογία κάποιον με δέσμια αρμοδιότητα, αυτό υπερβαίνει την κοινή αλλά και τη νομική λογική καθενός όποιου ασχολείται με το αθλητικό και το νομικό δίκαιο. Γιατί, επιπλέον, στερεί από κάποιον από το δεδομένο δικαίωμά του να προσβάλλει σε δεύτερο ή και τρίτο βαθμό μία ποινή που του επιβάλλεται, δεν υπάρχει πρόβλεψη. Το να απευθυνθώ στα διοικητικά δικαστήρια, με τον τρόπο που λειτουργούν τα δικαστήρια, ουσιαστικά καταλήγει σε μια αρνησιδικία. Εδώ αυτό το άτοπο που συμβαίνει βεβαίως και επηρεάζει ολόκληρο το οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου γιατί σε λίγο θεωρώ αδύνατο να μην παρέμβουν τόσο η FIFA όσο και η UEFA. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, δεν μπορεί να ισχύσει κάτι τέτοιο, εκτός και αν θέλουμε να είμαστε εκτός νυμφώνος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και θέλουμε να απομονωθούμε ακόμη περισσότερο ή να καταλήξουμε στον πάτο γιατί κάπου εκεί κοντά είμαστε».

Αν οι αποφάσεις της ΔΕΑΒ αλλοιώνουν αγωνιστικά στοιχεία στο Πρωτάθλημα: «Σαφέστατα ναι. Είναι γνωστό ότι ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι έχει κανόνες. Ένας από αυτούς είναι ότι οι αγώνες έχουν φιλάθλους. Αλλιώς θα είχαμε αγώνες που θα παίζουν οι 11 ποδοσφαιριστές και οι αναπληρωματικοί. Η παρουσία των φιλάθλων είναι ένα σημαντικότατο στοιχείο και αυτό που επιδιώκουν και η FIFA και η UEFA και οποιαδήποτε ομοσπονδία γιατί το προϊόν που παράγουν θα πρέπει να προστατευτεί με οποιονδήποτε τρόπο. Διότι είναι μια τεράστια οικονομική δραστηριότητα που μπορεί να φτάνει το 7-10% του πανευρωπαϊκού ΑΕΠ». Αν ο νόμος Βρούτση ισχύει ανάλογα με τα ονόματα των διαγωνιζόμενων ομάδων: «Το θέμα είναι ότι, κατά την άποψή μου, η νομοθετική πρόβλεψη εμφανίζει πάρα πολλά κενά τα οποία πρέπει άμεσα να διορθωθούν. Πρέπει να γίνει άμεσα αυτό. Δυστυχώς αυτή είναι η ποδοσφαιρική πραγματικότητα στην Ελλάδα. Διότι έχουμε διατάξεις οι οποίες στην ουσία παραβιάζουν συνταγματικές επιταγές. Ένας βασικός κανόνας στο ποινικό δίκαιο που μπορεί να επεκταθεί και στο πειθαρχικό δίκαιο είναι να μπορέσουμε να προστατέψουμε δύο έννοιες, την αρχή και την αναλογικότητα. Όταν τιμωρείται μία ομάδα γιατί στους 45.000 βρίσκεται ένας να κρατάει έναν πυρσό αυτό είναι αναλογική εφαρμογή και προστασία του συγκεκριμένου ποδοσφαιρικού χώρου; Η αυτοματοποιημένη ποινή είναι το χειρότερο από όλα. Και το τονίζω ιδιαιτέρως γιατί είναι ανεπίτρεπτο όταν σε όλο το ποδοσφαιρικό πειθαρχικό δίκαιο υπάρχουν τρεις και τέσσερις βαθμοί δικαιοδοσίας, να έχουμε τη ΔΕΑΒ να αποφασίζει με αναπολόγητους τους «κατηγορούμενους» και να μην έχεις το δικαίωμα να προσφύγεις άμεσα σε ένα όργανο το οποίο θα μπορούσε, όπως λειτουργεί η Επιτροπή Εφέσεων ή το Διαιτητικό Δικαστήριο, να πάρει μια απόφαση. Και κάνω μια πρόταση. Θα μπορούσε με μια νομοθετική ρύθμιση, ακόμα και τώρα, αν θέλουν να συνεχίσει να λειτουργεί η ΔΕΑΒ κάτω από αυτές τις συνθήκες, να έχουμε μια υπαγωγή του δεύτερου βαθμού δικαιοδοσίας στο ΑΣΕΑΔ που ούτως ή άλλως λειτουργεί μέσα στα πλαίσια του υπουργείου Αθλητισμού. Δεν το σκέφτηκε κανείς. Το ΑΣΕΑΔ αποτελείται από εν ενεργεία δικαστές, οπότε έχουμε τα εχέγγυα της αντικειμενικής κρίσης. Είναι σημαντικό γιατί όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί μια δυσλειτουργία. Και αυτό που προσωπικά φοβάμαι ότι θα γίνει στο τέλος είναι ότι θα βρεθούμε στην ποδοσφαιρική απομόνωση, ότι θα έχουμε την παρέμβαση και της FIFA και της UEFA, γιατί επί της ουσίας παραβιάζουμε τις αποφάσεις και τα νομολογιακά δεδομένα του CAS. Το CAS λέει σαφέστατα ότι εγώ εφαρμόζω αρχικά τις διατάξεις της FIFA, της UEFA, τις οδηγίες και ακολούθως το εθνικό ποδοσφαιρικό δίκαιο εφαρμόζεται εντελώς επικουρικά». Αν υπάρχει αιτιολογική έκθεση για τον νόμο Βρούτση και ποια η σκοπιμότητά της: «Δεν τη γνωρίζω την αιτιολογική έκθεση. Και πραγματικά δεν γνωρίζω πώς οδηγήθηκαν όσοι ψήφισαν αυτές τις διατάξεις σε μια τέτοια ρύθμιση που ουσιαστικά αντί να επιλύει προβλήματα τα επειτείνει και αυτό είναι κάτι που με εντυπωσιάζει».

Τσιώλης στη «ΔΙΚΗ»: «Με έναν φορ σαν τον Μορόν, ο ΠΑΟΚ ήδη θα είχε κλειδώσει τον τίτλο»

Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο Σάκης Τσιώλης και μίλησε για το πρωτάθλημα της Super League που είναι πιο ανταγωνιστικό από ποτέ. Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Τσιώλης: Για το ότι η επόμενη αγωνιστική των πλέι οφ θα γίνει σε τρεις εβδομάδες: «Πρώτα από όλα είναι ψυχολογική και πνευματική ξεκούραση των ποδοσφαιριστών. Και δίνεται η δυνατότητα σε ομάδες με αρκετούς τραυματίες να καλύψουν τα κενά με την επιστροφή τους και με πλήρες ρόστερ να διεκδικήσουν τους στόχους τους». Αν ευνοηθούν κάποιες ομάδες από τη διακοπή: «Σίγουρα ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός που έκαναν τις ήττες θα έχουν τον χρόνο για να καλύψουν και να διορθώσουν πράγματα τα οποία οι προπονητές τους είδαν στα πρώτα ματς. Οι περισσότεροι παίκτες θα ασχοληθούν με τις εθνικές ομάδες. Οι Έλληνες παίκτες όπως ο Μπακασέτας και ο Ιωαννίδης δε θα ξεκουραστούν, ξεκινούν για τη μεγάλη πρόκληση της πρόκρισης στο Euro». Για τα μεγάλα ρεπό που δίνουν οι προπονητές στη διακοπή: «Αυτά οι προπονητές τα υπολογίζουν. Όπως είπε ο Λουτσέσκου, η ομάδα του έχει στραγγίξει, μερικές φορές οι προπονητές παίρνουν αποφάσεις που φαίνονται περίεργες, αυτοί ξέρουν ότι αυτό ίσως αποφορτίσει τους παίκτες, θα φύγει αυτή η ψυχολογική κούραση και θα έρθουν πιο φρέσκοι. Είπε ο Γκουαρντιόλα κάτι μαγικό. “Έχουμε μια τόσο σπουδαία ομάδα, έχουμε τους παίκτες τόσο χαρούμενους γιατί οι φίλαθλοί μας, η διοίκηση, όλοι μας μπορέσαμε και αντέχουμε και περνάμε καλά ακόμα και όταν χάνουμε”, δηλαδή αντιμετωπίζουν πολύ όμορφα την κατάσταση. Εδώ με μια ήττα δεν ξέρεις αν θα βγεις από το γήπεδο». Πώς γίνεται ένας προπονητής σαν τον Φατίχ Τερίμ να κερδίζει τα ντέρμπι και να κάνει γκέλες με ομάδες όπως η Λαμία και η Κηφισιά: «Δεν μπορώ να πω ότι είναι αδιαφορία στα λεγόμενα μικρά παιχνίδια αλλά καμιά φορά υποσυνείδητα με τις μικρές ομάδες προετοιμάζεσαι τελευταία στιγμή για να μπεις στο γήπεδο. Ενώ το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός το σκεφτόταν όλες αυτές τις μέρες. Με ήττα θα είχε τρομερή εσωστρέφεια. Όμως προετοιμάστηκαν προς αυτήν την κατεύθυνση, με τον τρόπο που ο κόουτς προετοιμάζει την ομάδα προσπαθεί να αποφορτίσει τους παίκτες, το ότι δεν πάνε στο ξενοδοχείο, το ότι μαζεύονται 4-5 ώρες πριν το ματς, είναι μέσα στην πολιτική ενός προπονητή. Κάποιοι προπονητές λένε “να κρατήσω το μηδέν, ένα γκολ θα το βάλω μπροστά”. Για παράδειγμα, αυτές τις αρχές είχε ο Σάντος».

Για τον Ιωαννίδη που έδειχνε να χαίρεται το παιχνίδι: «Ο Ιωαννίδης και ο Μπερνάρ είναι οι δύο παίκτες που βλέπω πιο απελευθερωμένους. Γιατί τον Μπακασέτα τον ξέρω πάρα πολύ καλά, ένα παιδί που ξεκίνησε με μένα στον Αστέρα Τρίπολης. Ο Μπερνάρ είναι παίκτης μεγάλης αξίας, έπαιξε Εθνική Βραζιλίας και έχει την αυτοπεποίθηση. Αλλά μου κάνει εντύπωση και ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα παιχνίδια ο Ιωαννίδης». Για το σύστημα του Μεντιλίμπαρ με δύο επιθετικούς και τα πολλά αμυντικά προβλήματα του Ολυμπιακού: «Πολλές φορές οι προπονητές πρέπει να παίρνουν ρίσκο. Έπαιξε με δυο χαφ και έβαλε δύο φορ μπροστά, τον Ναβάρο και τον Ελ Κααμπί. Είναι πολύ μεγάλο το ρίσκο σε ένα τόσο επικίνδυνο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό να παίξεις με έναν λιγότερο παίκτη στον χώρο του κέντρου. Το ρίσκαρε, δεν του βγήκε, στο 1-1 ο Ναβάρο έχασε την ευκαιρία του αγώνα όπου θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα αν έπαιρνε προβάδισμα ο Ολυμπιακός. Δεν έγινε αυτό, είχε πρόβλημα στον χώρο του κέντρου γιατί ο Παναθηναϊκός υπερτερούσε με έναν παίκτη παραπάνω. Και μετά το 1-1, ο Παναθηναϊκός έβγαλε σαν ομάδα μια ταχύτητα, ένα πρέσινγκ, μια συνοχή πολύ καλύτερη σε σχέση με τον Ολυμπιακό». Για το ότι ο Μεντιλίμπαρ δεν μπορει να τα αλλάξει όλα μονομιάς στον Ολυμπιακό: «Το πρόβλημα του Μεντιλίμπαρ είναι το εξής, ότι πρέπει να διαχειριστεί μέσα σε λίγα παιχνίδια ένα ρόστερ με 30 ποδοσφαιριστές. Την πρώτη του ενδεκάδα την αξιολόγησε, την έβγαλε. Όταν τώρα χρειάστηκε να αλλάξει πράγματα μέσα στην ομάδα, εκεί είναι το πρόβλημα με έναν νέο προπονητή, δεν ξέρει καλά πώς θα αντιδράσει ο καινούριος παίκτης που μπαίνει ή αν αλλάζει το σύστημα, τώρα είδαμε 4-4-2 σε σχέση με το 4-3-3 που έπαιζε στα προηγούμενα παιχνίδια, και αν θα του βγει 100% προσθέτοντας έναν καινούριο παίκτη στη θέση του Φορτούνη. Δεν του βγήκε, έτσι είναι το ποδόσφαιρο». Αν ο Μεντιλίμπαρ επηρεάστηκε από το ματς με τη Μακάμπι: «Σίγουρα επηρεάστηκε. Αλλά η απόδοση του Φορτούνη έχει να κάνει με το ότι έπαιζε όλο το παιχνίδι με τη Μακάμπι από τη δεξιά πλευρά. Η απόδοσή του δεν ήταν αυτή που περίμενε ο προπονητής και αποφάσισε να τον βγάλει, να βάλει τον Ναβάρο και να κάνει ένα 4-4-2».

Αν ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να είναι στο κυνήγι του τίτλου: «Φυσικά. Βλέπουμε στον Παναθηναϊκό ότι υπήρχε εσωστρέφεια και τώρα όλα γύρισαν. Τα πλει οφ είναι ιδιαίτερα, είναι πολύ σημαντικά τα μεταξύ τους παιχνίδια. Αν εξαιρέσουμε τη Λαμία, σε όλα τα άλλα παιχνίδια η νίκη θα δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση ενώ η ήττα θα είναι πραγματικά απογοητευτική. Άρα τα πάντα θα αλλάζουν από παιχνίδι σε παιχνίδι. Γι αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα που έχουμε δει τα τελευταία 10-15 χρόνια». Αν ο Άρης αποτελέσει τον ρυθμιστή στα πλέι οφ: «Με στεναχωρεί ότι έμεινε τόσο πίσω ο Άρης. Θα μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα γιατί έχει μια καταπληκτική ομάδα, ο Μάντζιος έχει κολλήσει με το DNA του Άρη, βγάζει μια ταχύτητα που δεν νομίζω άλλη ομάδα να έχει τέτοιο επιθετικό τρανζίσιον. Είναι καταπληκτική η ταχύτητα του Άρη όταν κερδίζει την μπάλα για να βγει στην αντεπίθεση. Για μένα ο MVP του πρωταθλήματος είναι ο Νταρίντα. Είναι ένας καταπληκτικός παίκτης, ένα «κομπιούτερ» μέσα στην ομάδα του Άρη. Στο γκολ ο Μορόν έδειξε την ποιότητά του. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κοντρολάρισε, είδε τον τερματοφύλακα και πλάσαρε, ήταν μια σπουδαία κίνηση». Αν όπως δήλωσε ο Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ έχει μείνει από ενέργεια ή αυτό αποτελεί δικαιολογία ενόψει Ντιναμό Ζάγκρεμπ: «Όλες οι ομάδες χρησιμοποιούν GPS πάνω στους παίκτες. Αν δει τα χιλιόμετρα που έκανε η ομάδα του ΠΑΟΚ δεν τον καλύπτουν και λέει αυτήν την κουβέντα, έχει μια πραγματικά σοβαρή απόδειξη ότι η ομάδα δεν βγάζει ενέργεια μέσα στο γήπεδο. Αν όμως η ομάδα βγάζει τα αξιολογημένα στάνταρ, τότε θα πρέπει να δει κάποια άλλα πράγματα όσον αφορά την ψυχολογία. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον σέντερ φορ, που αν είχε έναν τέτοιον θα μπορούσε να λύσει πολλά προβλήματα. Για μένα η καλύτερη εναλλακτική που έχει ο ΠΑΟΚ σε αυτή τη θέση είναι ο Ντεσπόντοφ. Αλλά τον βλέπουμε ότι όχι μόνο δεν ξεκινάει ως φορ αλλά δεν ξεκινά καν τα παιχνίδια. Αυτό είναι μια εναλλακτική, δεν είναι ο σεντερ φορ που θα μπορούσε να έχει ο ΠΑΟΚ. Γιατί χθες δεν βοηθήσαν οι δύο σεντερ φορ που έχει ο ΠΑΟΚ. Με έναν σέντερ φορ σαν τον Μορόν, ο ΠΑΟΚ ήδη θα είχε κλειδώσει τον τίτλο. Υπήρχε ένα δίμηνο που ο ΠΑΟΚ έπαιξε καταπληκτικό ποδόσφαιρο. Επίσης, βλέπουμε σε πολλά παιχνίδια και τον Κωνσταντέλια να μην ξεκινά και να μπαίνει αλλαγή. Που αυτή τη στιγμή είναι ένα σημείο αναφορά στην επιθετικότητα του ΠΑΟΚ. Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να ξέρει καλύτερα από τον κόουτς ποιες είναι οι δυνατότητες, σε τι αναπνευστική κατάσταση είναι ο Κωνσταντέλιας. Αλλά όσο τον βλέπουμε να ξεκινάει στα παιχνίδια, είναι πραγματικά σημείο αναφοράς στην επίθεση του ΠΑΟΚ».

Αν οι ελληνικές ομάδες μπορούν να διεκδικούν τρεις στόχους όπως οι ευρωπαϊκές: «Αυτό είναι ένα θέμα που κάνεις το ρόστερ στην αρχή της σεζόν. Δεν νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ υστερεί από βάθος ρόστερ, μπορεί άνετα να έχει μια 20άδα ποδοσφαιριστών που θα δίνουν τη δυνατότητα στον Λουτσέσκου να κάνει rotation όταν χρειάζεται και βλέπει παίκτες κουρασμένους. Νομίζω ότι αν ο ΠΑΟΚ είχε έναν σέντερ φορ ή του έβγαιναν αυτοί που πήρε θα ήταν πολύ καλύτερα». Αν ήρθε η ώρα ο Τζίμας να αφήσει έξω τον Σαμάτα και να πάρει και ευκαιρίες από τον Μπράντον Τόμας: «Κάπως έτσι δεν ξεκινήσαμε όλοι να παίζουμε ποδόσφαιρο; Κάποια στιγμή σου δίνεται η ευκαιρία. Του δόθηκε η ευκαιρία με το ντεφορμάρισμα του Τόμας και του Σαμάτα. Πέρσι που ήμουν στον Ηρακλή και ο Τζίμας ήταν στον ΠΑΟΚ Β’ πραγματικά με εντυπωσίασε, και με τα σωματικά του προσόντα, και με την ταχύτητά του και τη σκέψη του, δηλαδή το πώς αντιλαμβάνεται τον χώρο και τον χρόνο. Όπως και με τον Κωνσταντέλια που πιέστηκε από την αρχή του καλοκαιριού για να παίξει στην ομάδα, έτσι πρέπει να γίνει και με τον Τζίμα. Θα πρέπει να ξεκινήσει σε ένα-δύο παιχνίδια για να δει και αυτός από εκεί και πέρα τι πρέπει να κάνει. Η σωματοδομή του είναι ό,τι πρέπει για να στηριχτεί ο ΠΑΟΚ με έναν παίκτη κορυφής». Αν η ΑΕΚ είναι φαβορί για τον τίτλο: «Το πλεονέκτημα το είχαν από την αρχή ο Αλμέιδα και ο Λουτσέσκου γιατί γνώριζαν πάρα πολύ καλά την ομάδα τους και το βάθος της, όχι μόνο τους αρχικούς 11. Άρα, λοιπόν, θα μπορούσαν να διαχειριστούν καλύτερα σε σχέση με τον Ολυμπιακό το ρόστερ τους. Νομίζω ότι η ΑΕΚ έχει ένα προβάδισμα, έκανε πέρσι το νταμπλ, έχει συνηθίσει να πρωταγωνιστεί, είναι σε πολύ καλό φεγγάρι, έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Ας μη σταθούμε ότι κέρδισε τη Λαμία, γενικότερα πιστεύω ότι στον δεύτερο γύρο θα γίνει πολύ μεγάλη μάχη και  εκεί θα κριθούν όλα. Έχει ένα πολύ καλό ρόστερ και ο Αλμέιδα μπορεί να το διαχειριστεί κατάλληλα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This