Και η Deutsche Welle για την αποκάλυψη της «Δίκης» στα παράνομα στοιχήματα

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει για το σκάνδαλο

Must Read

Για το «σκάνδαλο ξεπλύματος χρημάτων και στοιχηματισμού που συγκλονίζει τον ελληνικό αθλητισμό» γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung. Το ρεπορτάζ αναδημοσιεύει η Deutsche Welle.

«Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του το Open TV, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες υπό τη διεύθυνση του εισαγγελέα Χαράλαμπου Βουρλιώτη ξεσκέπασε μία εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούταν από το 2012 σε ολόκληρη τη χώρα. Περίπου 60 άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση – και σύμφωνα με το ελληνικό Μέσο, μεταξύ αυτών και πρώην ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας και γνωστοί προπονητές, όπως και εκπρόσωποι των επαγγελματικών πρωταθλημάτων Super League 1 και 2, αλλά και ερασιτεχνικών συλλόγων».

Αφορμή για τις έρευνες αποτέλεσε, σύμφωνα με το Open TV, «η δολοφονία του Έλληνα επιχειρηματία Γιάννη Μακρή το 2018. […] Άτομα που είχαν στενή συνεργασία με τον Μακρή βρέθηκαν έτσι στο επίκεντρο της προσοχής. Οι έρευνες της Αρχής στράφηκαν εναντίον της πλειονότητας των στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα πορίσματα των ερευνών, μέσω παράνομων στοιχημάτων ξεπλύθηκε περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο ευρώ μαύρου χρήματος. Και δεν επρόκειτο μονάχα για παράνομα στοιχήματα σε αγώνες ποδοσφαίρου, αλλά και σε άλλα αθλήματα, ακόμη και σε αγώνες σκακιού».

Όπως υπενθυμίζει η FAZ, «το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο είχε συγκλονιστεί από ένα σκάνδαλο στοιχηματισμού και κατά την περασμένη δεκαετία, το οποίο αφορούσε δεκάδες παιχνίδια των επαγγελματικών κατηγοριών. Η ποινική έρευνα στην υπόθεση “Κοριόπολις” […] κράτησε περίπου οκτώ χρόνια και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2019 ενώπιον του Εφετείου Αθηνών.

Από τους αρχικά περισσότερους από 100 υπόπτους και κατηγορούμενους παρέστησαν τελικά ενώπιον του Εφετείου οι 26. Εξ αυτών μόνο οι 11 κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή σε παράνομα στοιχήματα. Σε όλους επιβλήθηκαν ποινές με αναστολή. Η μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε σε έναν πρώην ιδιοκτήτη ομάδας – ο οποίος τιμωρήθηκε με 27 μήνες φυλάκιση, τους οποίους γλίτωσε καταβάλλοντας το αντίτιμο των 5 ευρώ ανά ημέρα, σε ένα πρόστιμο που ανήλθε έτσι στα 4.100 ευρώ. Και τελικά επεστράφησαν όλες οι εγγυήσεις που είχαν καταβάλει οι 11 καταδικασθέντες» καταλήγει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης.

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This