Παράνομα στοιχήματα: Στον εισαγγελέα το πόρισμα Βουρλιώτη – Ποινικές διώξεις σε τουλάχιστον 30 υπόπτους

Must Read

Στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθήνας, για λογαριασμό του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου, διαβιβάστηκε το 200 σελίδων πόρισμα του προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ε.τ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη, για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού που δρα στη χώρα μας από το 2012.

Στο εν λόγω κύκλωμα εμπλέκονται γνωστοί πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές και προπονητές, όπως και παράγοντες ομάδων της SL1, της SL2, καθώς και ομάδων του ερασιτεχνικού και τοπικού πρωταθλήματος της χώρας μας, όπως προέκυψε από συνομιλίες των εμπλεκομένων, οι οποίοι παρακολουθούνταν και καταγράφονταν επί μήνες. Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Η Δίκη στο Open», ο αθλητικός και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ξεκίνησε ήδη προκαταρκτική έρευνα, για να διαπιστώσει τα αδικήματα που φέρονται να έχουν διαπράξει οι περίπου 60 εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα, μέσω του οποίου διακινήθηκε παράνομο χρήμα που υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ, ώστε, ανάλογα με τα στοιχεία της δικογραφίας, να ασκήσει ποινικές διώξεις.

Το νέο αυτό κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού δεν έχει σχέση με την ελληνική εκδοχή του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού με εμπλεκόμενα περισσότερα από 30 άτομα, για το οποίο ολοκληρώνει την έρευνά του ο κ. Σπυρόπουλος. Η «άκρη του νήματος» για την αποκάλυψη του κυκλώματος με τους 60 εμπλεκόμενους, που δρούσε σε πανελλήνια κλίμακα, ήταν η δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, το 2018, στη Βούλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Δίκης», ο εισαγγελέας ολοκλήρωσε τη μελέτη της δικογραφίας για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ασκήσει προσωπικές ποινικές διώξεις στα πρόσωπα που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση. Κατά τις ίδιες πηγές, κατηγορούμενοι θα είναι σχεδόν όλοι όσοι είχαν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου.

Εμπλοκή και τριών στελεχών ΠΑΕ

Η δικογραφία με τις «καυτές» συνομιλίες που φέρονται να αποκαλύπτουν «ηχηρή» εμπλοκή τριών στελεχών ΠΑΕ, ήταν το έναυσμα, με το οποίο είχε δοθεί παραγγελία από τον εισαγγελέα κ. Σπυρόπουλο στην Οικονομική Αστυνομία να εισβάλλει προ μηνών σε σπίτια και επιχειρήσεις εμπλεκομένων, για να συλλέξει αποδεικτικό υλικό, για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού.

Η έρευνα αυτή είχε ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια στην Αυστρία και επεκτάθηκε σε πέντε ακόμη χώρες της Ευρώπης, όπου και υπήρχαν ομάδες που εμπλέκονταν στο μεγάλο αυτό κύκλωμα.

Ο ποινικολόγος Γιάννης Απατσίδης φιλοξενήθηκε στη «Δίκη στο Open» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πόρισμα Βουρλιώτη για τον παράνομο στοιχηματισμό, το οποίο βρίσκεται στον εισαγγελέα Κ. Σπυρόπουλο:

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα και η παθογένεια της δικαιοσύνης δεν είναι η καθυστέρηση, αλλά η συνδυασμός καθυστέρησης και διαφθοράς. Χαίρομαι πολύ ότι την έρευνα για τον παράνομο στοιχηματισμό την έκανε ο κ. Βουρλιώτης. Επίσης, χαίρομαι ότι η έρευνα ανατρέχει μέχρι το 2012, με ότι αυτό συνεπάγεται, ποτέ δεν ξέρεις μια καραμπόλα από μία έρευνα που μπορεί να καταλήξει.

Ο κ. Βουρλιώτης όπως οφείλει διαβιβάζει στην αρμόδια αρχή, που είναι Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, και αυτή οφείλει αφού διαβάσει το πόρισμα να το μεταβιβάσει περαιτέρω στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.

Σβήστηκαν 200 εκατ. φόροι σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, να υπάρχει μια έντιμη ανακρίτρια να βάζει ένα εκατομμύριο όρους και να έρχεται ένας άλλος “έντιμος” και να λέει μπορεί να σβήστηκαν, αλλά αυτό για εμένα δεν είναι απιστία, είναι παράβαση καθήκοντος και παραγράφθηκε. Αυτό είναι ένα πραγματικό περιστατικό και έχει καταγγελθεί από εμένα στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This