Ένα αγγλικό παιδικό τραγουδάκι ο τρόμος των διοργανωτών και της ΟΥΕΦΑ στο Euro

«Μην είστε μ....» το μήνυμα της αστυνομίας στους οπαδούς!

Must Read

Το βράδυ του Σαββάτου στους δρόμους του Γκελσενκίρχεν και του Ντόρτμουντ χιλιάδες Άγγλοι οπαδοί έλεγαν ένα τραγουδάκι που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τίτλος του «δέκα γερμανικά βομβαρδιστικά».

Μόνο οι στίχοι του ειναι προσβλητικη για τους Γερμανούς.

Το τραγούδι, στο ρυθμό ενός παιδικού τραγουδιού, αναφέρεται στους βομβαρδισμούς του Λονδίνου και άλλων πόλεων της Αγγλίας το 1940 και στοίχισαν τη ζωή σε 43.000 αμάχους.

Το έλεγαν οι άμαχοι για να πάρουν κουράγιο.

Το τραγούδι λέει «ήρθαν δεκα γερμανικά βομβαρδιστικά, η RAF κατέρριψε το ένα», συνέχιζε μειώνοντας τον αριθμό των αεροπλάνων για να καταλήξει «η RAF δεν άφησε κανένα…»

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 οι οπαδοί της Αγγλίας άρχισαν να το τραγουδάνε σε αγώνες με τη Γερμανία. Οι Άγγλοι οπαδοί τέντωσαν τα χέρια και τα κουνούσαν σαν να πετούν στον αέρα.

Οι Γερμανοί απαντούσαν με ένα αντίστοιχο δικό τους ναζιστικό τραγούδι που λέγεται «βόμβες στην Αγγλία».

Το 2021 στους αγώνες του Euro που έγιναν στην Αγγλία το τραγούδι απαγορεύτηκε, αλλά όταν ακούστηκε στο Γουέμπλεϊ η Γερμανική τηλεόραση έσπευσε να κλείσει τον ήχο!

Ενόψει του Euro η γερμανική αστυνομία μοίρασε ένα φυλλάδιο με τον τίτλο «μην είσαι μ…» αναφέροντας ότι απαγορευμένα συνθήματα και τραγούδια καθώς και κάθε τι που έχει ρατσιστικό περιεχόμενο θα τιμωρείται.

Παράλληλα έστειλε στην Αγγλική αστυνομία κατάλογο με όσους Άγγλους έχουν συλληφθεί κατά καιρούς να τραγουδούν αυτό ή άλλα παρόμοια. Μένει να δούμε εάν τους άφησαν να πάνε στη Γερμανία.

Η κοινή γνώμη στην Αγγλία είναι χωρισμένη. Υπάρχουν αυτοί που λένε ότι δεν πρέπει να στέκονται σε κάτι που έγινε πριν από 80 χρόνια. Υπάρχουν κι αυτοί που λένε ότι δεν μπορούν να διαγράψουν την Ιστορία και τα εγκλήματα των Γερμανών. Άλλοι πάλι προωθούν την άποψη αυτή υποστηρίζοντας ότι η Γερμανία είναι παγκόσμια οικονομική δύναμη σε αντίθεση με την Αγγλία, επικαλούνται το βιοτικό επίπεδο των δύο χωρών, αλλά και τα ποδοσφαιρικά τρόπαια που έχει κερδίσει η εθνική Γερμανίας σε σχέση με τα ελάχιστα της χώρας τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This