Δευτέρα 21/6/2021

Κομβική συνάντηση των τεσσάρων «μεγάλων» με την FIFA – Ο Περέιρα, η νέα ΕΠΟ και η διαιτησία

Κάτω από τη σκιά των συνεχόμενων διαιτητικών λαθών θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των FIFA/UEFA με τους ισχυρούς άνδρες των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Λογικά παραμένει στα… σκαριά για τα τέλη Γενάρη, ωστόσο υπάρχει ένα μεγάλο και βασικό «αγκάθι».

Ολες οι ομάδες έχουν τις προτάσεις τους για το ελληνικό ποδόσφαιρο και όλες μιλούν μέρες τώρα με ανθρώπους των δύο διεθνών συνομοσπονδιών. Εκτός από τη διαιτησία και τη βία, το Νο1 θέμα είναι η οργάνωση – επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πώς θα γίνει η μετάβαση στη νέα ΕΠΟ, στην καινούργια διοίκηση με τις εκλογές, το σύστημά τους, αλλά και οι εκλεκτοί για την προεδρία. Κοινώς, η μετάβαση στη μετα-FIFA/UEFA εποχή, που από το καλοκαίρι και μετά θα αποσύρει την επιτροπεία της, κάτι που έχει κάνει γνωστό με κάθε επισημότητα καιρό τώρα.

Εκεί είναι, λοιπόν, η… καυτή πατάτα στην ατζέντα, το θέμα στο οποίο καθόλου σίγουρο δεν είναι πως θα βρεθεί η χρυσή τομή. Επιπροσθέτως, οι FIFA/UEFA θέλουν -ή, εάν προτιμάτε έχουν τη διάθεση- να δημιουργήσουν ένα τέτοιο καθεστώς, ώστε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και η Super League να αποκτήσουν περισσότερες εξουσίες και αρμοδιότητες και να μην είναι απλά ένα όργανο που θα διεκπεραιώνει και βγάζει κυρίως το πρόγραμμα του πρωταθλήματος. Για να γίνει αυτό βέβαια θέλει πολλή δουλειά, αλλά και συζήτηση για το καταστατικό, σε τυχόν αλλαγές ή σε ό,τι άλλο χρειαστεί.

Τι θα γίνει εάν δεν τα βρουν οι εμπλεκόμενοι; Είναι πολύ πιθανό οι FIFA/UEFA να τους ενημερώσουν πως δεν αλλάζει το πλάνο της αποχώρησής τους, αλλά στην αμέσως επόμενη περίπτωση που θα προκύψει σοβαρό θέμα βίας ή οτιδήποτε άλλο οι επιπτώσεις μπορεί να είναι πολύ σκληρές και οδυνηρές…

Η… πατάτα Περέιρα

Η σκόνη που έχει σηκωθεί γύρω από το όνομα του Βίτορ Μανουέλ Μέλο Περέιρα δεν λέει να καταλαγιάσει. Φαίνεται πως το παζλ από μικρά… κομμάτια αφορμών που έδωσε όλο το προηγούμενο διάστημα ο ισχυρός άνδρας της ΚΕΔ δημιούργησε μια αρνητική εικόνα για το πρόσωπό του, γεγονός που κάνει μη αναστρέψιμη την κατάσταση σε ό,τι αφορά το μέλλον του.

Στη συνάντηση, και με εξαίρεση τον ΠΑΟΚ, είναι δεδομένο ότι θα τεθεί θέμα αντικατάστασής του, αλλά και του διαδόχου του. Η απόφαση πάντως να μη συνεχίσει να ηγείται της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας είναι ειλημμένη. Οι άνθρωποι της FIFA και της UEFA θεωρούν ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και πως δεν έχει κάτι άλλο να προσφέρει. Ως εκ τούτου, προχωρούν ήδη οι διαδικασίες για την αντικατάστασή του, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί πριν από το τέλος της σεζόν, κάτι που θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες στο άμεσο μέλλον.

Δείτε επίσης: Σε τουρνουά και σε φιλανθρωπικό… σουβλάκι ο Τσιτσιπάς, για τους πυρόπληκτους της Αυστραλίας!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ