Εισαγγελέας στην υπόθεση των «στημένων»: «Βαθιά νυχτωμένος όποιος νομίζει ότι μπορεί να μας απειλήσει»

Must Read

Με την έκτη ημέρα των καταθέσεων των μαρτύρων συνεχίστηκε η δίκη της συμμορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου στο Εφετείο Κακουργημάτων. Η κατάθεση του Πέτρου Κωνσταντινέα δεν είχε ολοκληρωθεί την Πέμπτη 13/2, λόγω παρέλευσης ωραρίου, και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στις ερωτήσεις των δικηγόρων των 28 κατηγορουμένων της πολύκροτης υπόθεσης. Αναφερόμενος στο επίμαχο παιχνίδι, υποστήριξε ότι ο πρώην πρόεδρος της Μεσσηνίας Αριστείδης Σταθόπουλος πιέστηκε και τον πίεσε για να κερδίσει συγκεκριμένη ομάδα, ο Ολυμπιακός.

Το λόγο παίρνει ο εισαγγελέας έδρας Χαράλαμπος Λακαφώσης που αναφέρεται στα απειλητικά μηνύματα για τον Κωνσταντινέα αλλά και για τον ίδιο, και ρωτάει αν κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία και αν έχει σχηματιστεί δικογραφία. Πήρε καταφατική απάντηση. «Είναι ένα σοβαρό θέμα, με αφορμή δημοσιεύματα ότι υπήρξαν μεμονωμένα περιστατικά ηλεκτρονικών μηνυμάτων, όπου στα σχόλια διατυπώθηκαν απειλές προς το πρόσωπο του μάρτυρα. Αναζήτησα τα σχόλια για να πάρω μια γνώση».

Ο εισαγγελέας διαβάζει τα μηνύματα: «Ενα από τα σχόλια αναφέρει “κι εσύ εισαγγελέα στοπ”. Δεν το εκλαμβάνω σοβαρό. Απευθύνουν απειλές και δημιουργείται θέμα. Αυτές οι απειλές είναι έστω και από νεαρούς, που αργότερα γίνονται χούλιγκαν. Είναι πρωτόγνωρο, δεν έχω ξαναδεί τέτοια δημόσια απειλή, έστω κι αν δεν είναι σοβαρή. Αναζήτησα την επίσημη αντίδραση φορέων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, της ΕΠΟ, της Σούπερ Λιγκ, της διαιτησίας. Κανείς δεν τις αποδοκίμασε, όσο σοβαρές κι αν είναι… Θα έπρεπε να έχουν αντιδράσει… Με όση κομψότητα μπορώ θα πω ότι όποιος πιστεύει ότι μπορεί να απειληθεί το δικαστήριο είναι μακριά νυχτωμένος. Είναι προφανές ότι δεν έχουν καμία σχέση με άνθρωπο της δίκης, δεν το συζητώ καν αυτό. Είναι αναρτημένα στο δίκτυο αυτές οι απειλές. Υπήρξαν τηλεοπτικές εκπομπές. Δεν μπορεί ένας μάρτυρας ή ένας εισαγγελέας να απειλείται εν μέσω δίκης».

Στην συνέχεια ο Πέτρος Κωνσταντινέας απάντησε σε ερωτήσεις δικηγόρων των κατηγορουμένων. «Είπα ότι δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν, είναι σχήμα λόγου. Ο Σταθόπουλος ήταν καταρρακωμένος και πιεσμένος, όταν με κάλεσε να παραιτηθώ, μετά τον αγώνα. Εκεί. Ο ίδιος εκείνη την εποχή είπε ότι ήταν καλύτερα τα πράγματα, μετά το παιχνίδι όμως ήταν διαφορετικός. Πιέζονταν και ήθελε να με πιέσει, ώστε να κερδίσει η συγκεκριμένη ομάδα, για ποιον μου τα έλεγε, για την Ξάνθη;»

Δικηγόρος: Για τον Ολυμπιακό σας το έλεγε; Εσείς το λέτε.

Κωνσταντινέας: Εγώ το λέω. Ηταν η περίοδος που έφευγε ο Πατέρας από τον Παναθηναϊκό και έμπαινε ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω γιατί τον έλεγαν τον Σταθόπουλο «κοντό Σισέ», μπορεί να ήταν καλός ντριμπλαδόρος. Μετά από ένα αγώνα του Μελιγαλά, όπου είχε τιμωρηθεί η ομάδα, στη Γ’ Εθνική, είχαν αποκατασταθεί οι σχέσεις μου με τον Σταθόπουλο. Δεν έχει ξαναγίνει από κανέναν πρόεδρο Ενωσης να κάνει ανακοίνωση για τη διαιτησία χωρίς να έχει βγει πρώτα η έκθεση του παρατηρητή. Ο Βασσάρας με είχε καλέσει και μου είχε πει να βελτιώσω λίγο τα αγγλικά μου και θα είμαι Ok», κατέληξε ο Κωνσταντινέας, που δέχτηκε παρατήρηση από το δικαστήριο για τις συνεντεύξεις που δίνει…

Δείτε επίσης: Εκθείασε τον Αντετοκούνμπο ο Ομπάμα: «Εκτιμώ ότι είναι σεμνός και πρότυπο για τον κόσμο»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This