Αποκαλυπτικό έγγραφο «ξεσκεπάζει» υπόθεση δωροδοκίας στελεχών της FIFA για το Μουντιάλ

Must Read

Έγγραφο που δημοσιεύτηκε από τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα του Μπρούκλιν αποκαλύπτει ότι στελέχη της FIFA δωροδοκήθηκαν για να ψηφίσουν υπέρ των υποψηφιοτήτων για τα Μουντιάλ του 2018 και του 2022, που δόθηκαν σε Ρωσία και Κατάρ.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το δικαστικό σύστημα μιας χώρας επιβεβαίωσε ότι υπήρξε δωροδοκία για την ψηφοφορία των Μουντιάλ. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το οποίο κατηγορεί τρία νέα άτομα καθώς και μια εταιρεία, ο Τζακ Βάρνερ, πρώην πρόεδρος της Concacaf, έλαβε 5 εκατομμύρια δολάρια για να ψηφίσει για τη Ρωσία.

Δείτε επίσης: «Χασούρα» έως και 1 δις ευρώ για το ισπανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου λόγω κορωνοϊού

Εκτός από τον Τζακ Βάρνερ, που ήταν τότε αντιπρόεδρος της FIFA, το έγγραφο παραθέτει επίσης και στον Ραφαέλ Σαλγέρο, πρώην πρόεδρο της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Γουατεμάλας και πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δέχθηκε ένα εκατομμύριο δολάρια σε αντάλλαγμα για την υποστήριξή του στη ρωσική υποψηφιότητα στην αποφασιστική ψηφοφορία.

Στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι αρκετοί παράγοντες έλαβαν φακέλους προς εξαγορά των ψήφων τους. Αναφέρει τον πρώην πρόεδρο της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Βραζιλίας (CBF), Ρικάρντο Τεξέιρα και τον πρώην πρόεδρο της CONMEBOL , Νίκολας Λεόζ, ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο του 2019. Το γραφείο του Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα του Μπρούκλιν δίνει ελάχιστες ενδείξεις για την προέλευση αυτών των πληρωμών…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This