Παρασκευή 7/5/2021

Συλλήψεις τριών ατόμων που στοχοποιήσαν με εμετικές αφίσες αθλητικούς συντάκτες στον Πειραιά

Στη σύλληψη τριών ατόμων, που είχαν στην κατοχή τους 220 αφίσες από εκείνες που τοιχοκολλήθηκαν στους δρόμους του Πειραιά, επικηρύσσοντας τους Παπαθεοδώρου, Βέργη, Θωμαΐδη, Ασβεστά και Μπαλτάκο, αποκάλυψε το μπλογκ dikografies της Μαίρης Μπενέα για την υπόθεση με τις αφίσες, στις οποίες εν είδει… επικήρυξης αναγράφονταν χυδαία συνθήματα στους δρόμους του Πειραιά, στις 7 Μαΐου.

Στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, Ελληνες, 27, 23 και 22 ετών, βρέθηκαν επίσης σύνεργα αφισοκόλλησης, πινέλα και κόλλα. Ο εντοπισμός και η σύλληψή τους οφείλονται στην έρευνα του αθλητικού εισαγγελέα Πειραιά Αλέξανδρου Σπηλιώτη, ο οποίος είχε δώσει παραγγελία για προκαταρκτική εξέταση, έπειτα από καταγγελία ότι οι αφίσες παρέμεναν στους τοίχους του Πειραιά, παρά τις αντιδράσεις και τον θόρυβο που προκλήθηκε από τα περιστατικά αφισοκόλλησης, για τα οποία μάλιστα είχε ήδη διαταχθεί ποινική προκαταρκτική εξέταση από τον προϊστάμενο ποινικής δίωξης της Εισαγγελίας και αθλητικό εισαγγελέα Αθηνών Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, για στοχοποίηση δημοσιογράφων.

Κατάσχεση

Στο πλαίσιο της παραγγελίας του κ. Σπηλιώτη, με συντονισμένες ενέργειες του τμήματος Αθλητικής Βίας της ΓΑΔΑ και της ομάδας ΔΙΑΣ, την περασμένη Τετάρτη 13 Μαΐου, εντοπίστηκε Ι.Χ. αυτοκίνητο, στην περιοχή μεταξύ Αργυρούπολης-Ελληνικού, με τους τρεις επιβαίνοντες.

Με εντολή του αθλητικού εισαγγελέα Πειραιά Αλέξανδρου Σπηλιώτη, οι τρεις επιβάτες του Ι.Χ. συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο τμήμα Αθλητικής Βίας, ενώ οι αφίσες κατασχέθηκαν για να αποτελέσουν πειστήρια. Στη συνέχεια, ωστόσο, αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς από μόνο του το γεγονός της κατοχής των αφισών στο αυτοκίνητό τους δεν συνιστά αυτόφωρο αδίκημα.

Ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Σπηλιώτης ανέθεσε στο τμήμα Αθλητικής Βίας να διενεργήσει προκαταρκτική. Τα αδικήματα που διερευνώνται είναι: -Υποκίνηση βίας (άρθρο 41ΣΤ του αθλητικού νόμου)

  • Aπειλή (άρθρο 333 του νόμου 4619/2019),
  • Διέγερση εγκλημάτων (άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα) και
  • Παράνομη αφισοκόλληση ( νόμος 2946/2001).

Η υπόθεση με τις αφίσες στοχοποίησης δημοσιογράφων είναι πλέον στα χέρια του αθλητικού εισαγγελέα Πειραιά Αλέξανδρου Σπηλιώτη, καθώς υπάρχει η πεποίθηση ότι οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγήσουν τις Αρχές στους υποκινητές και ηθικούς αυτουργούς της πράξης.

Παρεμπιπτόντως, τα στοιχεία από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας που περιλαμβάνονται στη δικογραφία Σιμιτζόγλου δεν έδειξαν τίποτα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ