Τι «βλέπουν» οι στοιχηματικές για την Κυριακή

Οι εκτιμήσεις και οι ανατροπές

Must Read

Αντίστροφη μετρηση για τις κάλπες της Κυριακής και οι στοιχηματικές κάνουν τις εκτιμήσεις τους…

Στους δύο μεγαλύτερους δήμους της χώρας, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον στον δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών.

Στην Αθήνα, ο Κώστας Μπακογιάννης θα αναμετρηθεί με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Χάρη Δούκα, ο οποίος έχει ανοιχτά την στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ. Φαινομενικά, οι 27 ποσοστιαίες μονάδες που είχαν διαφορά οι δύο υποψήφιοι την πρώτη Κυριακή δεν ανατρέπονται, ωστόσο σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Real Polls για λογαριασμό του καναλιού Kontra, το ενδεχόμενο οι επαναληπτικές εκλογές να εξελιχθούν σε ντέρμπι, μόνο απίθανο δεν είναι. Σύμφωνα με την εν λόγω μέτρηση, ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 53%, με τον νυν δήμαρχο Αθηναίων να βρίσκεται στο 38%. Οι στοιχηματικές εταιρίες πάντως, δεν θεωρούν το ίδιο πιθανή την ανατροπή και προσφέρουν στο 1.12 την επανεκλογή του «γαλάζιου» υποψήφιου και στο 5.30 την εκλογή Δούκα.

Στον δήμο Θεσσαλονίκης οι στοιχηματικές δίνουν λιγοστές πιθανότητες στον Κωνσταντίνο Ζέρβα να διατηρήσει το θώκο του. Ο υποψήφιος της ΝΔ πρώτευσε στον πρώτο γύρο με ποσοστό 27,33%, ωστόσο στον δεύτερο γύρο είναι αουτσάιντερ σε απόδοση 4,75. Και αυτό διότι ο Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος συγκέντρωσε 25,74% την πρώτη Κυριακή, φαίνεται να έχει σαφώς μεγαλύτερη δεξαμενή ψήφων. Ο Αγγελούδης κατεβαίνει με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, εντούτοις είναι γνωστό ότι προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, επομένως αναμένεται να πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι ψήφων όσων στήριξαν στον πρώτο γύρο το συνδυασμό του Σπύρου Πέγκα, ο οποίος έλαβε πάνω από 20,70%.

Ειδικά η διατήρηση του μπλε χρώματος στη Θεσσαλία αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της ΝΔ. Ο Κώστας Αγοραστός εισέπραξε μέρος της οργής του κόσμου και αυτό αποτυπώθηκε στην κάλπη. Παρότι έκοψε πρώτος το νήμα στον α’ γύρο με 41,37%, η μείωση του ποσοστού του ήταν πολύ σημαντική σε σύγκριση με το 2019, όταν είχε εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή με 55,75. Πριν τέσσερα χρόνια ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης είχε συγκεντρώσει 233.378 ψήφους και τώρα έλαβε μόλις 155.704. Εν ολίγοις, 77.674 πολίτες της Θεσσαλίας γύρισαν την πλάτη στον κ. Αγοραστό. Ειδικά στην περιφέρεια Μαγνησίας ο Κώστας Αγοραστός σημείωσε ιστορικό χαμηλό. Το 2019 είχε λάβει 53,34% και τώρα υποχώρησε στο 35,72%, με συνέπεια να χάσει από τον Δημήτρη Κουρέτα, που συγκέντρωσε 37,14%.

Μένει να φανεί αν η κίνηση του Αχιλλέα Μπέου, που κέρδισε άνετα την επανεκλογή του στον δήμο Βόλου, να στηρίξει δημόσια τον Κώστα Αγοραστό, θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα για τον επί 13 συναπτά έτη περιφερειάρχη της Θεσσαλίας. Η κίνηση πάντως των αποδόσεων το τελευταίο διάστημα μαρτυρά υπεροχή Αγοραστού, καθώς από το 1.60 υποχώρησε στο 1.15, την στιγμή που ο Δημήτρης Κουρέτας από το 2.20… εκτοξεύτηκε στο 4.60.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This