2-7-2020

Βράζει τον Ρέθυμνο με τη απελευθέρωση του παιδεραστή – Έφεση κατά του βουλεύματος

«Κόκκινο πανί» αποτελεί για τους κατοίκους του Ρεθύμνου η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Γρεβενών να αφήσει ελεύθερο τον 56χρονο Νίκο Σειραγάκη, τον γυμναστή που έχει καταδικαστεί για 36 περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος ανηλίκων. Ιδιαίτερα οι οικογένειες των θυμάτων που είχαν αναστατωθεί το 2011 από την αποκάλυψη της νοσηρής δράσης του (τότε) 47χρονου που είχε πιαστεί στο κρεβάτι με δύο αγόρια μαθητές του, αλλά και η τοπική κοινωνία είναι εξοργισμένες από το γεγονός ότι θα κυκλοφορεί ελεύθερος έπειτα από όλα όσα έκανε.

«Οι οικογένειες είναι πολύ στενοχωρημένες και απογοητευμένες. Οχι τόσο από τη Δικαιοσύνη η οποία έπραξε το καθήκον της, αλλά ως προς τη μεταχείριση αυτού του τύπου εγκληματιών και συγκεκριμένα αυτού του εγκληματία» δήλωσε στο rethemnos.gr ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου Ευάγγελος Μουνδριανάκης.

Μάλιστα, ο κ. Μουνδριανάκης εξέφρασε την άποψη ότι «αυτού του τύπου τα εγκλήματα θα πρέπει να εξετάζονται λαμβάνοντας υπόψη και άλλες παραμέτρους που θα μπορούν επιστημονικά να πιστοποιήσουν αν όντως έχει μεταμεληθεί. Εδώ δεν πρόκειται περί αρρώστου, αλλά περί διαστροφής χαρακτήρα. Μιλάμε για μία νοοτροπία, έναν τρόπο ζωής και αν δεν πιστοποιηθεί ότι αυτός ο τρόπος ζωής του κατηγορουμένου έχει αλλάξει, τότε κατά την άποψή μου αφήνοντάς τον ελεύθερο αποτελεί μία δυναμική απειλή κατά της κοινωνίας».

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών έκρινε πως δεν υπάρχουν λόγοι για να επιστρέψει στις φυλακές ο Σειραγάκης, καθώς δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί όταν αποφυλακίστηκε στις 22 Απριλίου, έχοντας εκτίσει μόλις 8,5 από τα συνολικά… 401 χρόνια κάθειρξης που του είχαν επιβληθεί με ανώτατο όριο κράτησης τα 20 έτη!

Ωστόσο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Μακεδονίας έχει ήδη ασκήσει έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο ο γυμναστής είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους και σε λίγες ημέρες θα συγκληθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, προκειμένου να κρίνει το ζήτημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ