Κυριακή 20/6/2021

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Έφοδος του Ανακριτή στην Πυροσβεστική για την τραγωδία στο Μάτι!

Τις τυχόν ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής για την φωτιά στο Μάτι, διερευνά ο Ανακριτής που χειρίζεται τη δικογραφία για την πολύνεκρη τραγωδία.

Χθες, Πέμπτη, έγινε …έφοδος αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία του Ανακριτή, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν  το καταγραφικό μηχάνημα του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να διακριβωθούν τα λάθη που έγιναν τη μοιραία ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά το παρελθόν υπήρξαν καταγγελίες ότι έγινε προσπάθεια απόκρυψης του συγκεκριμένου καταγραφικού, το οποίο δεν δόθηκε στον Εισαγγελέα μαζί με το άλλο καταγραφικό του κέντρου «199».

Μετά την κατάσχεση των δεδομένων του καταγραφικού, ο Ανακριτής αναμένεται να ζητήσει από την αρμόδια υπηρεσία της Αστυνομίας να γίνει απομαγνητοφώνηση των επικοινωνιών του καταγραφικού που δεν έχει εξεταστεί μέχρι σήμερα.

Μεταξύ άλλων θα απομαγνητοφωνηθούν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες των στελεχών του κέντρου με τις άλλες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες για να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν λάθη και παραλείψεις που στοίχισαν ανθρώπινες ζωές.

Εκτός από την έφοδο στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, έγινε και δεύτερη έρευνα των αστυνομικών στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Πληροφορικής της Πυροσβεστικής στο Μοσχάτο.

Οι αστυνομικοί πήραν στοιχεία για τα ψηφιακά στίγματα των οχημάτων της Πυροσβεστικής που χρησιμοποιήθηκαν την ημέρα της τραγωδίας στο Μάτι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ