Παρεμβαίνει ο Εισαγγελέας για τους γονείς που απειλούν με εξώδικα τους εκπαιδευτικούς για τη χρήση μάσκας!

Must Read

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν δημοσιεύματα με καταγγελίες ότι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν εξώδικα από γονείς μαθητών, οι οποίοι απειλούν με προσφυγές στη Δικαιοσύνη εφόσον δάσκαλοι και καθηγητές επιβάλλουν στα παιδιά τους τη χρήση μάσκας.

Πιο συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης έδωσε παραγγελία για προκαταρκτική εξέταση με αντικείμενο τα εν λόγω εξώδικα, ώστε να εξακριβωθεί αν διαπράττονται αξιόποινες πράξεις όπως η παραβίαση μέτρων για την πρόληψη των ασθενειών, η διέγερση σε ανυπακοή και η παράνομη βία.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με καταγγελίες των εκπροσώπων Ομοσπονδιών δασκάλων και καθηγητών, τις τελευταίες ημέρες εμφανίζονται εξώδικα γονέων στα οποία διατυπώνονται προειδοποιήσεις για προσφυγές στην Δικαιοσύνη, αν επιβάλλουν τη χρήση μάσκας στα παιδιά τους.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Κικινής, σε εξώδικο που υπογράφεται από 217 γονείς και εστάλη στα γραφεία όλων των εκπαιδευτικών οργανώσεων όλων των βαθμίδων, καθώς και στη Συνομοσπονδία Γονέων-Μαθητών Ελλάδος, ζητούνται γραπτές διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των μαθητών από τη χρήση μάσκας, προκειμένου αυτές να προσκομιστούν, εφόσον οι γονείς κρίνουν, για δικαστική χρήση.

Στο εξώδικο αναφέρεται επίσης πως δάσκαλοι, επόπτες ανηλίκων σε σχολεία, αναλαμβάνουν χρέη «υγειονομικού επόπτη» χωρίς την έγκυρη γονική συγκατάθεση και χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις . «Ο ανήλικος εντός μονάδας εκπαίδευσης αντιμετωπίζεται ως λήπτης υπηρεσιών υγείας, χωρίς την έγκριση και την παρουσία κηδεμόνα μέσω της χρήσης μη πιστοποιημένου προϊόντος για ιατρικό σκοπό» αναγράφεται στο εξώδικο, που πλέον αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας που σχηματίζει η Εισαγγελία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This