Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι είπαν Ματθαιόπουλος, Μπαρμπαρούσης και Ηλιόπουλος για να μην μπουν φυλακή

Ο Μπαρμπαρούσης πήγε στο δικαστήριο με τον πατέρα του

Must Read

Την εμφάνισή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκαναν οι εξαφανισμένοι έως τώρα καταδικασθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής , προκειμένου να στηρίξουν τα επιχειρήματά τους και να μην φυλακιστούν.

Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, που έχει καταδικαστεί ως μέλος του «διευθυντηρίου» αλλά με τη μικρότερη ποινή κάθειρξης 10 ετών εισήλθε στην αίθουσα του δικαστηρίου λίγο μετά τη μία το μεσημέρι. Ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης που έχει ποινή 6 ετών, συνοδευόμενος από τον ηλικιωμένο πατέρα του για να καταθέσει ως μάρτυρας και να ζητήσει αναστολή εκτέλεσης της ποινής του γιου του.

Το αφήγημα της πλευράς Μπαρμπαρούση

Μάλιστα ο συνήγορος του είπε πως οι γονείς του καταδικασθέντα βουλευτή δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τον γιο τους και έχουν ανάγκη τη βοήθειά του.

Ο πατέρας του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, είναι ένας άνδρας ηλικιωμένος με αναπηρία στα μάτια.

«Ασχολείται με τα χωράφια, τα καλλιεργεί βοηθάει εμένα και τη μητέρα του, μένει μαζί μας. Έχει χωρίσει και τα τρία παιδιά του είναι με τη μητέρα, ηλικίας 10, 9 και 8. Βοηθάμε και εμείς καμιά κότα κανένα αυγό η γιαγιά….», είπε ο μάρτυρας στο Δικαστήριο.

Πρόεδρος: Αν εκτίσει την ποινή του τι θα αλλάξει

Μάρτυρας: Εγώ είμαι τελειωμένος, απέχω από το Αγρίνιο 40 χιλιόμετρα

Πρόεδρος: Όταν ήρθε στην Αθήνα σαν βουλευτής, εσάς ποιος σας κοίταγε;

Μάρτυρας: Το 2017 δεν είχα πρόβλημα ….Εχώ πρόβλημα και η γυναίκα μου προβλήματα υγείας, είναι 63 ετών

Αποχωρώντας ο μάρτυρας υποβασταζόταν από τον γιό του ο οποίος ρώτησε την πρόεδρο αν μπορεί να αποχωρήσει: «Ε’ τι να σας πω; Είστε κατηγορούμενος και 5,5 χρόνια σας βλέπουμε σήμερα…», του απάντησε εκείνη.

Πάντως θεωρητικά και οι δυο πρώην βουλευτές , επειδή οι ποινές τους είναι σχετικά χαμηλότερες έχουν αυξημένες πιθανότητες αναστολής.

Η κίνηση αυτή είχε προφανώς ως στόχο να υποστηρίξει πως δεν είναι ύποπτος φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων. Παράλληλα για να «καλύψει» την νομική προϋπόθεση της αναστολής πως «το δικαστήριο σε κάθε περίπτωση χορηγεί ανασταλτικό αποτέλεσμα ή αναστολή εκτέλεσης, αν αιτιολογημένα κρίνει ότι η άμεση έκτιση ή συνέχιση έκτισης της ποινής θα έχει ως συνέπεια υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη για τον ίδιο ή για την οικογένεια του».

Παρόντες στο Εφετείο και οι Ηλιόπουλος – Κούζηλος

Το παρών στο Εφετείο αποφάσισε να δώσει και ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, στον οποίο δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και έχει ποινή 7 ετών. «Ο Νίκος Κούζηλος σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να παραμείνει εκτός φυλακής» τόνισαν οι μάρτυρες για τον επίσης πρώην βουλευτή που δεν έλαβε ελαφρυντικά.

«Υπάρχουν λόγοι να παραμείνει κοντά στην οικογένειά του» είπε στην κατάθεσή του ο ανιψιός του πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 7 έτη κάθειρξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, χωρίς να του έχει αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. «Έχει ένα ανήλικο παιδί» είπε ακόμη ο μάρτυρας. και συνέχισε: «Το μόνο εισόδημα που έχει η οικογένειά του είναι από την εργασία του» επισημαίνοντας επίσης ότι ο πατέρας του Ν. Κούζηλου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Για τον Ιωάννη Καζαντζόγλου, ο οποίος έχει καταδικασθεί για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα σε 10 έτη και 2 μήνες στο δικαστήριο κατέθεσε η αρραβωνιαστικιά του. Εμφανώς ταραγμένη η μάρτυρας ανέφερε ότι γνωρίζει το σύντροφό της από 16 ετών. Ανέφερε πως δεν εργάζεται και πως ο πατέρας του αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Η μάρτυρας δήλωσε ότι είναι έγκυος από τον καταδικασθέντα και ότι η ίδια έχει δυο παιδιά ακόμη από άλλο γάμο, τα οποία στηρίζει ο Ιω. Καζαντζόγλου. Με δάκρυα στα μάτια η μάρτυρας ζήτησε από το δικαστήριο να δώσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του.

Παράλληλα, ο συνήγορος του πυρηνάρχη Περάματος Αναστάσιου Πανταζή, υποστήριξε ότι ο εντολέας του έχει δώσει εξετάσεις στην ελληνική κοινωνία και τις έχει περάσει με επιτυχία. Όπως είπε έχει προσφέρει στην ελληνική κοινωνία άλλα δύο παιδιά, είναι μία συνεισφορά στην κοινωνία. «Εάν πράγματι μπει στη φυλακή θα μεγαλώσουν τέσσερα παιδιά πολύ προβληματικά για κοινωνία» υπήρξε το επιχείρημα του συνηγόρου.

Η ανθρωποκτονία Λουκμάν

Για την ανθρωποκτονία του Πακιστανού Σαχ. Λουκμάν, οι δύο δράστες που στην παρούσα δίκη καταδικάσθηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αιτήθηκαν αναστολή υποστηρίζοντας ότι, ο μεν πρώτος Διονύσης Λιακόπουλος «έχει λευκό ποινικό μητρώο … εκτός βέβαια από τη βασική πράξη της παρούσας υπόθεσης» επεσήμανε ο συνήγορος του, αναφορικά με τη δολοφονία του Σ. Λουκμάν. Ο υπερασπιστής του ανέφερε ότι ένας νέος εγκλεισμός του καταδικασθέντα σε 6 χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, «θα ανατρέψει κάθε προσπάθεια του επανέλθει στην κοινωνία».

Αναφορικά με το συγκατηγορούμενό του Χρ. Στεργιόπουλο, η υπεράσπιση αναφέρθηκε στην υπέργηρη μητέρα του και έκανε λόγο για «υποδειγματική συμπεριφορά από την πλευρά του». Σαν «περιπέτεια με τον Πακιστανό» χαρακτήρισε μάλιστα την δολοφονία του Σαχζάρ Λουκμάν από τον εντολέα του Χρήστο Στεργιόπουλο, ο συνήγορος του.

«Ποτέ άλλοτε στη ζωή του, πέρα από αυτό που ξέρετε, δεν είχε διαπράξει άλλο έγκλημα. Είναι άνω των 40 ετών και έχει μια μητέρα 85 ετών με τεράστια προβλήματα υγείας. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις ήταν καλός μαθητής στο Γυμνάσιο, έδωσε εξετάσεις, πέρασε στην πυροσβεστική αλλά δυστυχώς είχε τη γνωστή περιπέτεια με τον Πακιστανό. Το ΜΟΕ αναγνώρισε ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο και μειώθηκε η ποινή από τα ισόβια στα 20 χρόνια, εργαζόταν στη φυλακή, εξέτισε και αφέθηκε ελεύθερος» είπε.

Ο μάρτυρας υπεράσπισης της Βενετίας Πώπορη την χαρακτήρισε « καλή κοπέλα». Ο μάρτυρας είπε: «δεν έχω δει τίποτα άσχημο είναι καλός άνθρωπος». Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι διερμηνέας πακιστανικής γλώσσας και υπό την ιδιότητά του αυτή είχε γνωρίσει στα δικαστήρια την καταδικασθείσα σε κάθειρξη 7 ετών και 4 μηνών αστυνομικό. Μάλιστα, ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε σοβαρά προβλήματα της υγείας της Πώπορη.

Πρόεδρος: Στα δικαστήρια εκείνη τη δουλειά έχει;

Μάρτυρας: Δουλεύει στην ασφάλεια του Πειραιά. Τη γνώρισα σε υπόθεση με κατηγορούμενους Πακιστανούς. Εγώ δεν έχω ακούσει απολύτως τίποτα για αυτά τα θέματα.

Πρόεδρος: Ποια θέματα;

Μάρτυρας: Αυτά που την κατηγορούν.

Πρόεδρος: Η επαφή σας και των συμπατριωτών σας με την κυρία σας κάνει την εντύπωση ότι μπορεί να τελέσει αδίκημα;

Μάρτυρας: Όχι

Ανάμεσα στους μάρτυρες οι οποίοι προσέρχονται στο δικαστήριο σήμερα να καταθέσουν υπέρ των κατηγορουμένων προς υποστήριξη των αιτημάτων αναστολής των ποινών τους, είναι και ένας αλλοδαπός συνάδελφος του εκ των καταδικασθέντων Μάρκου Ευγενικού. Ο μάρτυρας βεβαίωσε το δικαστήριο ότι δουλεύουν μαζί με τον κατηγορούμενο ως ιδιωτικοί υπάλληλοι. «Είναι καλό και ήσυχο παιδί δουλευταράς, ποτέ δεν έχει κάνει καμία φασαρία ενώ στη δουλειά έχει πολλούς ξένους όπως κι εγώ».

Επίσης ο αδελφός του κατηγορούμενου Τσαλίκη, είπε ότι ο αδερφός του από το 2018 εργάζεται σε εταιρία μεταφορών. Έχει ένα ανήλικο παιδί δεκατεσσάρων ετών και ο ίδιος πάσχει από προβλήματα υγείας από το 2012.

Πηγή: dikastiko

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This