Ο Γιάννης Λαγός δεν μπορεί να συλληφθεί μέχρι να αρθεί η ασυλία του – Θα πληρώνεται και στη φυλακή

Μπορεί να μην χάσει την ευρωβουλευτική του ιδιότητα

Must Read

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία συλλήψεων των μελών της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν ως ηγετικά στελέχη εγκληματικής οργάνωσης.

Μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί σε αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Γιώργος Πατέλης, ο Γιώργος Γερμενής, ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, o Μάρκος Ευγενικός, o Παναγιώτης Ηλιόπουλος και ο Γιώργος Τσακανίκας, ενώ ο Χρήστος Στεργιόπουλος προσήλθε στον Άρειο Πάγο για να παραδοθεί. Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο με τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό για τον οποίο πρέπει πρώτα να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης αφού προηγηθεί η άρση της ασυλίας του.

Στις Βρυξέλλες

Στον Γιάννη Λαγό έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ο ίδιος δεν ζήτησε αναστολή ποινής καθώς είπε ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία και ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Υπενθυμίζεται ο Γιάννης Λαγός πρόσφατα ταξίδεψε στις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

Στα επόμενα βήματα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, είναι να σταλεί αίτημα στην επιτροπή δικαιοσύνης του ευρωκοινοβουλίου, η οποία θα συνεδριάσει και θα στείλει την υπόθεση στην Ολομέλεια η οποία πραγματοποιείται μία φορά τον μήνα, γι αυτό εκτιμάται ότι η συνεδρίαση θα καθυστερήσει τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο.

Τι ισχύει με τον μισθό του

Ο μισθός του Γιάννη Λαγού έχει ήδη μειωθεί επειδή μπήκε στον πάγο και δεν λαμβάνει αποζημιώσεις. Σε περίπτωση που φυλακιστεί, δεν λαμβάνει μέρος σε συνεδριάσεις, άρα ο μισθός του θα πέσει στα 1.200 ευρώ μηνιαίως. Ακόμα κι αν αρθεί η ασυλία του, ο Γιάννης Λαγός μπορεί να μην χάσει την ευρωβουλευτική του ιδιότητα, αφού το Σύνταγμα απαιτεί αμετάκλητη ποινική καταδίκη, δηλαδή να καταδικαστεί, να απορριφθεί η έφεση και να απορριφθεί και η αναίρεση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This