Ξανά στο σκαμνί η 38χρονη που σκότωσε με σπασμένο ποτήρι τον στρατιωτικό Αδάμ Βεσσάλα

Στο Εφετείο η Ρ.Γ. που σκότωσε τον σύντροφό της πάνω σε άγριο καβγά στην Κάρπαθο το 2014

Must Read

Οι μνήμες από τη δολοφονία του 30χρονου επαγγελματία οπλίτη Αδάμ Βεσσάλα από τη σύντροφό του με ένα σπασμένο ποτήρι, στην Κάρπαθο το 2014, θα αναβιώσουν την 1η Νοεμβρίου 2021, οπότε προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της πολύκροτης υπόθεσης.

Η 38χρονη σήμερα Ρ.Γ. κατηγορείται για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης καθ’ υπέρβαση των ορίων της άμυνας με ελαφρυντικό. Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε προχωρήσει σε μεταβολή της σε βάρος της κατηγορίας από ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σε πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης, επιβάλλοντάς της ποινή κάθειρξης πέντε ετών με αναστολή και με περιοριστικούς όρους.

Το φονικό ποτήρι

Από την πρώτη στιγμή η 38χρονη είχε ισχυριστεί ότι δεν είχε σκοπό να κάνει κακό στον σύντροφό της που υπηρετούσε στο 95 ΤΕ Καρπάθου και ότι ο θάνατός του επήλθε από ατύχημα, ενώ η ίδια βρισκόταν σε άμυνα. Παράλληλα, είχε υποστηρίξει ότι είχε πέσει κατ’ επανάληψη θύμα ξυλοδαρμού από τον 30χρονο. «Σε καθημερινή βάση υπήρχαν σκηνές ζηλοτυπίας προς το πρόσωπό μου, που σχεδόν πάντα κατέληγαν σε βρισιές και συχνά σε χειροδικίες μέχρι αναισθησίας, ενώ δεν έλειπαν οι δημόσιοι προπηλακισμοί» είχε πει στην ανακρίτρια, στη διάταξη της οποίας αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Στις 20/02/2014 και κατόπιν εορτασμού της Τσικνοπέμπτης στην οικία της μητέρας της κατηγορουμένης, θύμα και κατηγορουμένη κατέληξαν στην κοινή τους οικία όπου έλαβε εκ νέου χώρα διαπληκτισμός για ασήμαντη αιτία».

Τον κάρφωσε στο στήθος

Αρχικά, ο στρατιωτικός και η Ρ.Γ. άρχισαν να αλληλοβρίζονται και να χτυπούν ο ένας τον άλλο. Οταν η γυναίκα έτρεξε στην κρεβατοκάμαρα για να προστατευτεί, ο στρατιωτικός την ακολούθησε και της επιτέθηκε, σκίζοντας το κολάν της: «Τότε η τελευταία, αφού απεγκλωβίστηκε από τις λαβές του θύματος, έτρεξε προς την κουζίνα και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση έσπασε ένα ποτήρι νερού και το κάρφωσε βίαια στο στήθος του δεκανέα, που την είχε ακολουθήσει και βρισκόταν τη στιγμή εκείνη πίσω της. Αποτέλεσμα ήταν ο 30χρονος να πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία» περιγράφεται χαρακτηριστικά στη διάταξη.

Μόλις η 31χρονη -τότε- γυναίκα αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, επιχείρησε να σηκώσει τον Αδάμ Βεσσάλα και να τον βάλει στο κρεβάτι, όμως δεν τα κατάφερε. Τότε, του έβγαλε την μπλούζα και τη φανέλα, καθάρισε όπως όπως το αίμα από το δάπεδο και από τον 30χρονο και, αφού άλλαξε και η ίδια ρούχα, τα έβαλε όλα να πλυθούν στο πλυντήριο.
Μετά επικοινώνησε με την 50χρονη μητέρα της, η οποία πήγε και τη βοήθησε να καθαρίσουν τα αίματα, ενώ κάλεσε και τον 42χρονο κουμπάρο της, που μάζεψε όλα τα σκουπίδια, μέσα στα οποία και το σπασμένο ποτήρι, και τα πέταξε σε κοντινό κάδο απορριμμάτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This