Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Ισόβια και από το εφετείο στους δράστες της δολοφονίας του δικηγόρου Μ. Ζαφειρόπουλου

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης είχε αποφασιστεί και πρωτόδικα

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, η οποία είχε αποφασιστεί και πρωτόδικα για τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της εν ψυχρώ εκτέλεσης του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, παρέμεινε και από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών.

Οι τακτικοί δικαστές και οι ένορκοι επικύρωσαν ομόφωνα την πρωτόδικη απόφαση, επιβάλλοντας στους κατηγορούμενους την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης, ο συνήγορος της οικογένειας Ζαφειροπούλου, Θεόδωρος Μαντάς δήλωσε: «3,5 χρόνια μετά, ολοκληρώθηκε μια επίπονη διαδικασία για την οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και επιβεβαιώθηκε ότι η στυγνή δολοφονία ενός αθώου συναδέλφου οργανώθηκε και εκτελέστηκε από ανθρώπους, τόσο εντός όσο και εκτός των φυλακών. Χρέος και υπόσχεση όλων μας είναι να μην επιτρέψουμε να χαθεί στη λήθη του χρόνου το ήθος, η ακεραιότητα και η διαδρομή του σπουδαίου συναδέλφου μας, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου».

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος δολοφονήθηκε μέσα στο δικηγορικό γραφείο του επί της οδού Ασκληπιού στο κέντρο της Αθήνας, τον Οκτώβριο του 2017, από τους επικίνδυνους κακοποιούς που του παρουσιάσθηκαν ως υποψήφιοι πελάτες, ενώ στην πραγματικότητα εκτελούσαν συμβόλαιο θανάτου, το οποίο τους είχε αναθέσει βαρυποινίτης ομοεθνής τους μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ