Φωτιά στο Μάτι: Συγγενείς θυμάτων αποδοκίμασαν τον πρώην Αρχηγό της Πυροσβεστικής στα δικαστήρια

Έκρηξη οργής από τους χαροκαμένους της τραγωδίας

Must Read

Την οργισμένη αντίδραση συγγενών θυμάτων στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι, προκάλεσε ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος ο οποίος απολογήθηκε σήμερα στον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση.

Προσερχόμενος στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ο κ. Ματθαιόπουλος δέχθηκε τις έντονες αποδοκιμασίες και φραστικές επιθέσεις συγγενών θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι.
Ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος προσήλθε στα δικαστήρια για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για τους χειρισμούς του στην φονική πυρκαγιά.
Στο προαύλιο των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί συγγενείς θυμάτων.
«Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Κάνουμε έκκληση, ώστε οι υπεύθυνοι να μπουν φυλακή. Να μην ξαναζήσουμε άλλο Μάτι. Ελπίζουμε και περιμένουμε από το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του» δήλωσαν κάποιοι από αυτούς.
Οι συγκεντρωμένοι ζητούν να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι όχι για πλημμελήματα αλλά για κακουργήματα, όπως στις υποθέσεις των πολύνεκρων τραγωδιών του “Εξπρές Σάμινα” και της “Ρικομέξ”.
«Θέλουμε να δείξουμε ότι δεν κωφεύουμε, δίνουμε το “παρών” και ζητάμε από τα πολιτικά κόμματα να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, όλοι οι υπόδικοι στη συνέχεια αναβαθμίστηκαν και έλαβαν αξιώματα» ανέφεραν συγγενείς θυμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι ο ανακριτής Αθ. Μαρνέρης που χειρίζεται την υπόθεση, έχει ζητήσει τρεις φορές την απαγγελία κακουργηματικών και όχι πλημμεληματικών διώξεων για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια, όπως διώκονται σήμερα οι κατηγορούμενοι.
Όμως τα αιτήματά του έχουν απορριφθεί από τους αρμόδιους εισαγγελείς.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη οι κατηγορούμενοι απολογούνται για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.
Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, η δικογραφία αναμένεται να σταλεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα κρίνει σχετικά με την παραπομπή ή μη των εμπλεκομένων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This