Ο oικονομικός εισαγγελέας «σκανάρει» τον Μένιο Φουρθιώτη

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο οικονομικός εισαγγελέας διερευνά ήδη τα πεπραγμένα του παρουσιαστή

Must Read

Πολύ περισσότερο βάθος φαίνεται ότι έχει τελικά η υπόθεση Φουρθιώτη, καθώς, με βάση τις εξελίξεις, η αστυνομική φύλαξη του παρουσιαστή ίσως είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου. Χθες το απόγευμα έγινε γνωστό μέσω κυβερνητικών πηγών ότι η κυβέρνηση πρόκειται να προσφύγει άμεσα στον εισαγγελέα, ζητώντας την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ήδη έχει παρέμβει ο οικονομικός εισαγγελέας και διερευνά τα οικονομικά πεπραγμένα του παρουσιαστή. Αναμφίβολα, είναι η πλέον αρμόζουσα κίνηση το να ερευνήσει ο οικονομικός εισαγγελέας τις σοβαρές καταγγελίες που έγιναν και από τον τέως υπουργό Γιάννη Βρούτση, καθώς και συνολικά την υπόθεση, με την ευχή να μην πρόκειται για μια τακτική κίνηση εντυπώσεων, αλλά η διερεύνηση να φτάσει άμεσα και ξεκάθαρα μέχρι το τέλος και να έχει ουσία και αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ, έντονο εκνευρισμό έχει προκαλέσει στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο η διαφήμιση της δήθεν συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στην εφημερίδα «Αποκαλυπτικά» του Μένιου Φουρθιώτη. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ. Ιερώνυμος, αλλά και άνθρωποι από το στενό του περιβάλλον εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη διαφήμιση της ανύπαρκτης συνέντευξης, θεωρώντας πως ο παρουσιαστής εκμεταλλεύτηκε το πρόσωπο του προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος για να δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις και, βέβαια, να αυξήσει τις πωλήσεις.

Προσβλητικός εμπαιγμός σε βάρος του Αρχιεπισκόπου

Η είδηση ότι ο Αρχιεπίσκοπος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Αποκαλυπτικά» έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο μέγαρο της οδού Αγίας Φιλοθέης και όλοι έψαχναν να βρουν πότε και πώς παραχωρήθηκε, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν αναστάτωση και θυμός. Πρόκειται, εξάλλου, για μια εξόφθαλμη παραπλάνηση του αναγνωστικού κοινού και για προσβλητικό εμπαιγμό σε βάρος του ίδιου του μακαριότατου. Μάλιστα, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης επιβεβαίωσε, μιλώντας στην «Espresso», ότι «ουδεμία συνέντευξη παραχώρησε το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος σε οποιοδήποτε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης». «Ουδείς έχει το δικαίωμα ή τη νομιμοποίηση να χρησιμοποιεί το όνομα και το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου για να εξυπηρετήσει τις δικές του σκοπιμότητες, πολλώ δε μάλλον να διαφημίζει ανύπαρκτες δηλώσεις του» υπογράμμισε με έμφαση ο κ. Κονιδάρης και ακόμα τόνισε στην «Espresso» ότι «κάτι τέτοιο είναι δημοσιογραφικά και ηθικά τουλάχιστον ανεπίτρεπτο».

Παράλληλα, στενοί συνεργάτες του μακαριότατου κάνουν λόγο για προσβλητική τακτική, θεωρώντας πως ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είχε το δικαίωμα να εκμεταλλευτεί την τυχαία συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο και να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες τους με σκοπό τη δική του προβολή και τις προσωπικές του σκοπιμότητες. Αλλωστε, την ημέρα εκείνη, το ραντεβού είχε κλειστεί με τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού καναλιού Εpsilon Φίλιππο Βρυώνη, ο οποίος προσφέρθηκε να βοηθήσει στην ανάδειξη της προσφοράς της Εκκλησίας στην Επανάσταση του 1821. Εκεί «χώθηκε» και ο παρουσιαστής, για να βγάλει τις φωτογραφίες και να τις χρησιμοποιήσει στο «χτίσιμο» του πολιτικού του προφίλ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This