Οργή στην Αρχιεπισκοπή από τη… δήθεν συνέντευξη Ιερωνύμου στην εφημερίδα του Μένιου

O Φουρθιώτης δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου για να «ψαρέψει» αναγνώστες!

Must Read

Μια συνέντευξη που δεν… δόθηκε ποτέ διαφήμιζε η εφημερίδα «αποκαλυπτικά», χρησιμοποιώντας ακόμα και το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου, για να «ψαρέψει» αναγνώστες! Αν και η εικόνα του μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου βρισκόταν στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, στην πραγματικότητα η δήθεν συνέντευξη ήταν μόνο μια παράθεση της ανθρωπιστικής δράσης του, χωρίς την παραμικρή δήλωση του ίδιου! Βέβαια, «πακέτο» με την ανύπαρκτη συνέντευξη, υπήρχε και ολοσέλιδο δημοσίευμα από τη… συνάντηση του κ. Ιερώνυμου με τον Μένιο Φουρθιώτη, το παρασκήνιο θυμίζει η εφημερίδα «Espresso».

Παρά το γελοίο της υπόθεσης με τη διαφήμιση μιας ανύπαρκτης συνέντευξης, αυτό συνιστά μια εξόφθαλμη παραπλάνηση του αναγνωστικού κοινού και έναν προσβλητικό εμπαιγμό εις βάρος του ίδιου του μακαριατάτου, που άθελά του εξυπηρέτησε σκοπιμότητες. Είχε προηγηθεί ένα «μπαράζ» διαφημίσεων της εφημερίδας, και μάλιστα μέσα από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης. Η ΕΡΤ μετέδιδε έως χθες το παραπλανητικό διαφημιστικό σποτάκι, που, μεταξύ άλλων, «πουλούσε» στους αναγνώστες τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου. Δεν είχαν… ψυλλιαστεί, άραγε, στην ΕΡΤ ότι κάθε εβδομάδα κρύβεται ένας «λαγός» στο διαφημιστικό σποτάκι, ώστε να έχουν την προσοχή τους στο περιεχόμενό του; Ειδικά αφού είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Βρούτση, οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ όφειλαν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να μη συμπράττει η δημόσια τηλεόραση σε μια καραμπινάτη παραπλάνηση του κοινού, έστω πουλώντας διαφημιστικό χρόνο.

Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες εβδομάδες επιχειρήθηκε άλλη μία κοροϊδία του αναγνωστικού κοινού, με το φτηνό κόλπο ότι κάθε φύλο της εφημερίδας έδινε μια δωροεπιταγή των 50 ευρώ για όλα τα σούπερ μάρκετ. Στην πραγματικότητα όποιος «τσιμπούσε» θα έπρεπε να αγοράσει τα γνωστά προϊόντα που πουλάει ο παρουσιαστής στα τηλεμάρκετινγκ και να μπει σε… κλήρωση για το υποτιθέμενο κουπόνι! Πώς είναι δυνατόν η ΕΡΤ να μην έχει αντιληφθεί τον σάλο από τις αποκαλύψεις για τον Μένιο Φουρθιώτη και να συνεχίζει να προβάλλει τις παραπλανητικές διαφημίσεις της εφημερίδας; Υποτίθεται ότι η δημόσια τηλεόραση δεν λειτουργεί σαν μια ξεπερασμένη γραφειοκρατική υπηρεσία αλλά ως μια σύγχρονη εταιρία, η οποία, μάλιστα, αφουγκράζεται την κοινή γνώμη και γι’ αυτό προκηρύσσει διαγωνισμό δαπάνης 60.000 ευρώ για την προβολή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, Instagram). Δεν μπορεί, λοιπόν, να αντιδράσει όταν μεταδίδει παραπλανητικές διαφημίσεις;

Ο εκκλησιαστικός ηγέτης

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», η ψευδής διαφήμιση για συνέντευξη του μακαριοτάτου έχει προκαλέσει ιδιαίτερο εκνευρισμό στην Αρχιεπισκοπή. Για την ακρίβεια, πολλοί έγιναν έξαλλοι με την εκμετάλλευση του προσώπου και του σχήματος του εκκλησιαστικού ηγέτη της χώρας, προκειμένου να κερδίσουν αναγνώστες και χρήμα…

Το άκρον άωτον όμως στο νέο αυτό «επεισόδιο» είναι ότι το κείμενο για την ανθρωπιστική δράση του Αρχιεπισκόπου μπήκε δίπλα σε άλλο, με τίτλο «Η συνάντηση του Μένιου Φουρθιώτη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο». Ετσι στήθηκε η κατάλληλη συγκυρία ώστε να δημοσιευτούν οι φωτογραφίες του Αρχιεπισκόπου με τον παρουσιαστή τον περασμένο Ιανουάριο. Τότε, όπως είχε αποκαλύψει η «Espresso», ο Φουρθιώτης καλλιεργούσε το… πολιτικό προφίλ του! Ετσι, όταν κανονίστηκε μέσω τρίτων να συναντήσει τον προκαθήμενο της Εκκλησίας ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού καναλιού Ε Φίλιππος Βρυώνης, ο οποίος προσφέρθηκε να βοηθήσει στην ανάδειξη της προσφοράς της Εκκλησίας στην Επανάσταση του 1821, «χώθηκε» στη συνάντηση και ο παρουσιαστής, που ο Αρχιεπίσκοπος θεώρησε ότι είναι συνεργάτης του καναλάρχη ο οποίος θα… κρατούσε σημειώσεις! Ετσι, του δόθηκε η ευκαιρία να φωτογραφηθεί με τον μακαριότατο, που δεν μπορούσε να φανταστεί ότι στη συνέχεια θα χρησιμοποιούνταν για την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων.

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Espresso», αρκετοί πολίτες προσπάθησαν χθες να επικοινωνήσουν με την εφημερίδα και τη Νανά Παλαιτσάκη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη της συνέντευξης, αλλά ατύχησαν, καθώς κανείς δεν σήκωνε το τηλέφωνο! Εν τω μεταξύ, ακόμα μία… πτυχή της προσωπικότητας του παρουσιαστή αναδείχθηκε χθες μέσα από την ανακοίνωση της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) όσον αφορά ένα περιστατικό προ διετίας, όταν έπειτα από αίτημά της είχε γίνει έρευνα από την Επιθεώρηση Εργασίας στον ραδιοσταθμό του Μένιου Φουρθιώτη. «Τότε είχε εκφοβίσει φωνάζοντας και απειλώντας θεούς και δαίμονες τις επιθεωρήτριες του αρμόδιου Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας της Αγίας Παρασκευής. Λίγο αργότερα απολυμένος εργαζόμενος από τον ραδιοσταθμό του δέχτηκε απειλητικό τηλεφώνημα από γνωστό άνθρωπο της νύχτας, για να πάρει πίσω την καταγγελία του από την Επιθεώρηση Εργασίας. Αποτέλεσμα αυτής της θρασύτατης συμπεριφοράς του ήταν να κουκουλωθεί η υπόθεση από όλους τους ευθυνόφοβους αρμοδίους, τόσο της Επιθεώρησης όσο και του υπουργείου, με συνοπτικές διαδικασίες, παρ’ όλο που τα στοιχεία ήταν συντριπτικά» αναφέρεται αυτολεξεί στην ανακοίνωση της ΕΤΕΡ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This