Υπό διπλό εισαγγελικό «μικροσκόπιο» ο Μένιος Φουρθιώτης – «Γιατί τον κάλυπταν 4 μήνες» ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ

Υπόμνημα του Υπουργείου Εργασίας στον Εισαγγελέα

Must Read

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του Μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (και αφορούν την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη)  διαβιβάστηκαν στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Όπως αναφέρεται «στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζόμενους εταιρειών υπό τις επωνυμίες “Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ” και “Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία”, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του Μηχανισμού “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”».

Διαβάστε ακόμα: Ο oικονομικός εισαγγελέας «σκανάρει» τον Μένιο Φουρθιώτη

Παράλληλα, μετά από παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, έχει διαταχθεί και διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για συγκεκριμένα αδικήματα που ενδέχεται να έχουν διαπραχθεί από τον παρουσιαστή με βάση όσα ισχυρίζεται ο Γιάννης Βρούτσης, ότι ο Μένιος Φουρθιώτης εισέβαλε μαζί με μπράβους στο Υπουργείο Εργασίας και εκτόξευε απειλές.

Η εντολή της κ. Παπαγεωργακοπούλου αφορά, συγκεκριμένα, τα αδικήματα της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της απόπειρας εκβίασης.

Ακόμη ένα αδίκημα που τίθεται υπό έρευνα, με εισαγγελική παραγγελία, είναι αυτό της απόπειρας παράνομης βίας που αφορά την καταγγελόμενη συμπεριφορά του Μένιου Φουρθιώτη στο υπουργείο Εργασίας. Και η έρευνα για αυτό το αδίκημα αφορά τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Βρούτσης περί «μπράβων», με τους οποίους είχε μεταβεί στο υπουργείο ο παρουσιαστής. «Ήρθε στο υπουργείο και κλωτσούσε πόρτες. Ήρθε µε µπράβους. Απειλούσε γενικούς γραµµατείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάµε για παρακµή», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Η διενέργεια αυτής της έρευνας ανατέθηκε στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας, υπό την εποπτεία της εισαγγελέως Πρωτοδικών Χάιδως Ζουγρή.

«Γιατί η κυβέρνηση κάλυπτε για 4 μήνες την απάτη 200.000 ευρώ του κ. Φουρθιώτη;»

Για «κόλαφο» κάνει λόγο η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με τις αποκαλύψεις του Γιάννη Βρούτση. Μάλιστα θέτει και ερωτήματα, ως προς το γιατί μόλις σήμερα προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών, αλλά και «τι συνδέει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με τον εν λόγω κύριο;»

Αναλυτικά:

«Οι νέες αποκαλύψεις του κ. Βρούτση για την υπόθεση Φουρθιώτη αποτελούν κόλαφο για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Γνώριζαν από τον Δεκέμβριο πως ο συγκεκριμένος κύριος είχε εισπράξει με απάτη πάνω από 200.000 ευρώ από το Δημόσιο, αλλά προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη μόλις σήμερα, με καθυστέρηση 4 μηνών και μόνο αφού πρώτα αποκαλύφθηκε η απάτη. Για 4 μήνες, αντί προσφυγής στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είχε αναθέσει σε μισό αστυνομικό τμήμα τη φύλαξη του κ. Φουρθιώτη.

Τα ερωτήματα λοιπόν είναι απλά:

Γιατί τον κάλυπταν 4 μήνες και δεν προσέφυγε το Υπουργείο Εργασίας αμέσως στη Δικαιοσύνη για την επιστροφή των χρημάτων;

Με τι πλάτες ο συγκεκριμένος κύριος απειλεί υπουργούς της κυβέρνησης;

Τελικά, τι συνδέει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με τον εν λόγω κύριο;»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This