Σκάνδαλο Siemens: Στο σκαμνί ξανά ο άφαντος Χριστοφοράκος και 21 κατηγορούμενοι

Το σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens απασχολεί την ελληνική δικαιοσύνη τα τελευταία 15 χρόνια.

Must Read

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν στις 3 Σεπτεμβρίου οι καταδικασθέντες για τις μίζες της Siemens στην προμήθεια για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Κατηγορούμενοι είναι συνολικά 22 πρόσωπα μεταξύ των οποίων τα πρώην στελέχη της Siemens Hellas Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Πρόδρομος Μαυρίδης και τα πρώην στελέχη της Siemens Γερμανίας Χάϊνριχ Φον Πίρερ, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ και Ράιχαντ Σίκατζεκ οι οποίοι καταδικάστηκαν για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλει κάθειρξη 13 ετών στους Μιχάλη Χριστοφοράκο, Χρίστο Καραβέλα, Πρόδρομο Μαυρίδη, Έντουαρντ Πίρερ, 13 ετών για τον Τόμας Γκάνσουιντ, 10 ετών για τον Αλέξανδρο Αθανασιάδη και 7 ετών για τους Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, Ράιχαρντ Σίκατσεκ, Βόλφανγκ Ρούντολφ, Χανς Γιάγκερμαν, Φρανς Ρίχτερ.

Για την ίδια υπόθεση είχαν αθωωθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο 32 κατηγορούμενοι για τα αδικήματα του ξεπλύματος αλλά και της δωροδοκίας υπαλλήλου.

Το σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens απασχολεί την ελληνική δικαιοσύνη τα τελευταία 15 χρόνια.

Η δικογραφία αφορά σε διαδρομές χρημάτων που διακινήθηκαν, ώστε να επιλεγεί η γερμανική εταιρεία, ως ανάδοχος του έργου της σύμβασης 8002/97 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Η συμφωνία υπεγράφη από τον τότε υπουργό Μεταφορών επί ΠΑΣΟΚ, Τάσο Μαντέλη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών εξαγοράσιμη προς 40 ευρώ την ημέρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This