Αθώωση του Mr Bitcoin προτείνει ο Γάλλος Εισαγγελέας!

Αιχμές κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου για το ρόλο της στην έκδοση του Βίννικ

Must Read

Την απαλλαγή του Mr Bitcoin Αλεξάντερ Βίννικ για τις 19 από τις 20 κατηγορίες που τον βαρύνουν, πρότεινε ο Γενικός Εισαγγελέας του Εφετείου στο Παρίσι.

Σύμφωνα με την συνήγορο του Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την ακροαματική διαδικασία οι μάρτυρες κατηγορίας, αστυνομικοί της Γαλλικής Αστυνομίας και της Europol, παραδέχθηκαν ότι δεν έχουν κανένα στοιχείο εναντίον του Αλεξάντερ Βίννικ.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Εφετείου Παρισίων ζήτησε την αθώωση του Αλεξάντερ για όλες τις κατηγορίες εκτός από την πλημμεληματική, για την οποία ζήτησε να μειωθεί το πρόστιμο των 100.000 ευρώ που είχε επιβληθεί.

Το δικαστήριο θα αποφασίσει το επόμενο διάστημα για την τύχη του.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει καμία σχέση με όλες αυτές τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν, δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο εναντίον του.

Εάν ο Αλεξάντερ αθωωθεί ή αν επικυρωθεί η πρωτόδικη συντριπτικά απαλλακτική απόφαση, η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να ανακαλέσει την απόφαση έκδοσης του Αλεξάντερ προς τις ΗΠΑ. Γιατί ήδη έχει αποδειχθεί ότι οι διώξεις που υφίσταται είναι άδικες» δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Επιπρόσθετα καταγγέλλει πως κατέρρευσε παταγωδώς η εις βάρος του διεθνής σκευωρία, σε εκτέλεση της οποίας παραδόθηκε σε συνθήκες απαγωγής από την Ελλάδα στη Γαλλία, σαν ανθρώπινο λάφυρο, χωρίς δικαιώματα, τον Ιανουάριο 2020.

«Σε αυτό το πολιτικό και δικαστικό σκάνδαλο, αποφασιστικός ήταν ο ρόλος της σημερινής Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου: ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, παρενέβη προσωπικά για να αποστερήσει τον Αλεξάντερ Βίννικ από τη δικαστική προστασία που του είχε χορηγήσει το αρμόδιο Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφαίρεσε την υπόθεση από τους αρμόδιους δικαστές και ενορχήστρωσε μία δίκη-εξπρές για τον Αλεξάντερ, με Πρόεδρο τον εαυτό της, και με στόχο την παράδοση του Αλεξάντερ στη Γαλλία» αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αλεξάντερ Βίννικ είχε καταθέσει αγωγή στο Δικαστήριο Κακοδικιών της Ελλάδας κατά της κυρίας Σακελλαροπούλου και άλλων στελεχών του Συμβουλίου της Επικρατείας που προχώρησαν στην έκδοση του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This