Δευτέρα 14/6/2021

Βόμβα Novartis: Δίωξη σε βάρος του αντιεισαγγελέα Γιάννη Αγγελή

Η απόλυτη ανατροπή στο τεράστιο σκάνδαλο!

«Βόμβα» μεγατόνων στον χώρο της Δικαιοσύνης με την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή ο οποίος αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία σε βάρος πολιτικού που εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπύρος Παππάς άσκησε ποινική δίωξη κατά του Γ. Αγγελή για παράβαση καθήκοντος για τα όσα συνέβησαν τον Δεκέμβριο του 2018 στη Βιέννη όπου ως επόπτης των Εισαγγελέων Διαφθοράς φέρεται να αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία για το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας.

Στη Βιέννη είχαν πάει οι Εισαγγελείς Διαφθοράς αλλά και ο κ. Αγγελής ως επόπτης τους, για να συναντήσουν Αμερικανούς συναδέλφους τους που χειρίζονταν την υπόθεση Novartis στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη συνάντηση οι Αμερικάνοι εισαγγελείς επιχείρησαν να παραδώσουν στον κ. Αγγελή και τους εισαγγελείς Διαφθοράς στοιχεία ως προς τον τραπεζικό λογαριασμό συγγενικού προσώπου πολιτικού ο οποίος εμπλεκόταν στο σκάνδαλο Novartis.

Η αποκάλυψη της εφημερίδας Δημοκρατία για την υπόθεση, που σήμερα δικαιώνεται πλήρως

Όμως ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρνήθηκε να παραλάβει τα στοιχεία επικαλούμενος μη νομιμότητα της διαδικασίας, παραπέμποντας τους Αμερικανούς εισαγγελείς στην Eurojust!

Είναι η πρώτη φορά που ασκείται δίωξη σε βάρος εν ενέργεια αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ευθύνες σε βάρος του κ. Αγγελή προέκυψαν από το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis, αλλά και τις καταγγελίες της τέως εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, σύμφωνα με τις οποίες o κ. Αγγελής είχε μπει στο γραφείο της συνοδεία αστυνομικού και είχε πάρει πολύτιμα έγγραφα από το γραφείο της για το σκάνδαλο Novartis.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπύρος Παππάς που ολοκλήρωσε τη διερεύνηση της υπόθεσης σε βάρος του Γιάννη Αγγελή, προήχθη πριν από λίγες ημέρες σε Αντεισαγγελέα Εφετών από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και το πόρισμα του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Μιχάλη Πικραμένου, ο οποίος μετά από σχετική παραγγελία του υπουργείου Δικαιοσύνης ερεύνησε τις τυχόν πειθαρχικέςευθύνες του κ. Αγγελή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ