Κυριακή 25/7/2021

Σε 15άμηνη φυλάκιση καταδικάστηκε ο ψευδομουφτής Αχμέτ Μετέ, για «εμπρηστική» δήλωσή του το 2016

Παρομοίασε τον πρόεδρο μειονοτικού κόμματος με τον τουρκοκύπριο εθνικιστή ηγέτη Ραούφ Ντεκτάς

Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε σήμερα, Πέμπτη 17 Ιουνίου, ο ψευδομουφτής της Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, από το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, για διχαστικές δηλώσεις που έκανε δημόσια πριν από 5 χρόνια.  

Όπως αναφέρει το GRTimes.gr, ο κατηγορούμενος, ο οποίος δεν παρέστη στη δίκη και δικάστηκε δια πληρεξουσίων δικηγόρων, κρίθηκε ένοχος για «διέγερση σε διχόνοια», επειδή το καλοκαίρι του 2016, στην Κομοτηνή, παρομοίασε τον πρόεδρο μειονοτικού κόμματος με τον τουρκοκύπριο εθνικιστή ηγέτη Ραούφ Ντεκτάς.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η επίδικη δήλωση έγινε στο συνέδριο του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (Κ.Ι.Ε.Φ) που ιδρύθηκε για να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Τον Ιούλιο του 2016, στην Κομοτηνή, ο ψευδομουφτής παρομοίασε τον πρόεδρο του κόμματος Αλή Τσαβούς με τον τουρκοκύπριο εθνικιστή ηγέτη του Ραούφ Ντεκτάς. «Εγώ παρομοιάζω τον Αλή Τσαβούς με τον αείμνηστο Ντεκτάς! Μακάρι να γίνει ο Ντεκτάς της Θράκης!», ανέφερε ο Αχμέτ Μετέ από το βήμα του συνεδρίου.

Ασκήθηκε έφεση

Μετά τη δημοσίευση της δήλωσης, εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Στη σημερινή δίκη τον εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Ιωάννης Μπάρκας και Αχμέτ Καρά, οι οποίοι άσκησαν έφεση εκ μέρους του. «Είναι σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου και θα κριθεί σε δεύτερο βαθμό. Συγκεκριμένα το νομικό σκέλος της υπόθεσης. Στην προκειμένη περίπτωση δεν συντρέχουν οι αντικειμενικοί όροι για την εφαρμογή του άρθρου 184 (διέγερση σε διχόνοια) του Ποινικού Κώδικα, για το οποίο καταδικάστηκε ο εντολέας μου», ανέφερε στο GRTimes.gr ο κ. Μπάρκας.

  • Δείτε την «εμπρηστική» δήλωση του ψευδομουφτή:

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ