Novartis: Η Οικονομική Εισαγγελία θα αποφασίσει για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Ο κ. Μπαρδάκης θα κρίνει εάν η χώρα μας μετατραπεί σε …Τουρκία, όπου οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος δίνονται βορά στην διαφθορά!

Must Read

Τι αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση Novartis

Η καθ’ ύλην αρμόδια Οικονομική Εισαγγελία που διενεργεί την έρευνα για το σκάνδαλο της Novartis, θα αποφασίσει ως προς το αν θα βγουν οι “κουκούλες” από τους προστατευόμενους μάρτυρες που έχουν καταγγείλει δωροδοκίες πολιτικών προσώπων και γιατρών από την φαρμακοβιομηχανία.

Αυτό έκρινε σήμερα το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου το οποίο συνεδρίασε για το θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων και αν αυτοί θα καταθέσουν στην Ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου υπό καθεστώς προστασίας ή με τα στοιχεία ταυτότητας τους.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αποφάνθηκε ότι η Οικονομική Εισαγγελία είναι η αρμόδια για τον τρόπο με τον οποίο θα καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη διαφωνία που ανέκυψε ανάμεσα στην απερχόμενη λόγω συνταξιοδότησης εισαγγελέα του Δικαστικού Συμβουλίου, Βασιλική Θεοδώρου και της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζόπούλου για τον τρόπο κατάθεσης των δύο προστατευομένων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».

Υπενθυμίζεται πως η κυρία Θεοδώρου είχε αρνηθεί να καταθέσουν στην Ανακρίτρια χωρίς τα στοιχεία ταυτότητας τους και είχε απευθυνθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Μάλιστα την τελευταία ημέρα πριν την συνταξιοδότηση της υπέβαλε πρόταση με την οποία ζήτησε οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες να εξεταστούν ενώπιον της ανακρίτριας με τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητας.

Αντίθετη ήταν η θέση της Ανακρίτριας Κ. Αλεβιζοπούλου η οποία είχε καλέσει τους δύο μάρτυρες να καταθέσουν υπό καθεστώς προστασίας, όπως είχαν ήδη καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής στην υπόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Το λόγο έχει πλέον ο Οικονομικός Εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης ο οποίος θα κρίνει αν θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων και αν αφήσει “στα χαρτιά” και μόνο την προστασία που τους προσφέρει ο νόμος, προκειμένου να αποκαλύψουν στοιχεία για το σκάνδαλο δωροδοκιών από τη Novartis.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This