Ιατροδικαστής για Ζακ Κωστόπουλο: «Πέθανε από έμφραγμα λόγω των κακώσεων»

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο 33χρονος δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας

Must Read

Με την κατάθεση του ιατροδικαστή Νίκου Καλόγρηα συνεχίστηκε η δίκη για τον θάνατο του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο ιατροδικαστής ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή, ο θάνατος του Ζακ επήλθε από ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου, οι οποίες ήταν συνέπεια των κακώσεων που είχε υποστεί, από τον ξυλοδαρμό του έξω από το κοσμηματοπωλείο. «Είναι αυτό που ο κόσμος απλά αποκαλεί έμφραγμα» ανέφερε ο Νίκος Καλόγρηας και πρόσθεσε: «Έχω ξαναδεί με ένα ξυλοδαρμό κάποιος να κάνει ισχαιμικό και να καταλήγει, δεν είναι όμως συχνό. Δεν διαπιστώσαμε άλλη παθολογία» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι ο Ζακ δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Τα όσα ανέφερε ο ιατροδικαστής, ήρθαν σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζουν οι δικηγόροι των κατηγορούμενων, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι ο ακτιβιστής είχε προβλήματα υγείας και εξαρτήσεις: «Είχε βαθιές εκδορές τραύματα στα χέρια στο κεφάλι. Εκδορές και τραύματα που με οποίο μηχανισμό και αν αυτά έγιναν, είναι τραύματα που μερικά από αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να βγει αίμα. Η ιατροδικαστική διερεύνηση έχει σαν στόχο να συνδυάσει τα αντικειμενικά ευρήματα με την αιτία θανάτου» δήλωσε και στη συνέχεια δέχτηκε ερωτήσεις.

Εισαγγελέας: Αν κάποιος πάσχει από καρδιακά νοσήματα θα φαίνεται από την έκθεση;

Μάρτυρας: Βεβαίως.

Εισαγγελέας: Η λιπώδης εμφάνιση του ήπατος μπορεί να έχει σχέση με την ρήξη μυοκαρδίου;

Μάρτυρας: Όχι. Στα 22 χρόνια ποτέ δεν έχουμε θεωρήσει ότι η λιπώδης διήθηση είναι αιτία θανάτου.

Η κατάθεση της φίλης του με την οποία μιλούσε πριν μπει στο κοσμηματοπωλείο

Νωρίτερα, στη δίκη κατέθεσε μια φίλη του Ζακ Κωστόπουλου, η οποία συνομιλούσε μαζί του λίγο πριν το συμβάν στο κοσμηματοπωλείο. Μάλιστα, όπως ανέφερε, ο ίδιος της είχε ζητήσει να μην κλείσει το τηλέφωνο και να συνεχίσει να του μιλάει: «Λίγες ώρες πριν την επίθεση ο Ζακ μου είχε τηλεφωνήσει και μιλούσαμε περί ανέμων και υδάτων αλλά άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι ήθελε να φαίνεται ότι μιλούσε. Μου είπε ότι περίμενε έναν φίλο του, του είπα να κλείσουμε δύο φορές και μετά μου είπε ”σε παρακαλώ μην κλείσεις το τηλέφωνο”. Του είπα να γυρίσει σπίτι γιατί πολλές φορές είχε δεχθεί μπούλινγκ και φοβήθηκε. Τον άκουσα να λέει σε κάποιον: ”Κύριε, μπορώ να σας ρωτήσω κάτι’‘ και έκλεισε το τηλέφωνο και δεν με ξαναπήρε. Τον κάλεσα αργότερα αλλά ήταν κλειστό και θεώρησα ότι του είχαν κλείσει το τηλέφωνο. Είχαμε μόνο μια διαφωνία γιατί ήπιε το βράδυ δυο μπύρες. Εγώ θυμάμαι τον τρόμο που είχε στη φωνή του».

Σύμφωνα με τη φίλη του 33χρονου, όση ώρα μιλούσαν στο τηλέφωνο, εκείνος ακουγόταν φοβισμένος. Στη συνέχεια δέχτηκε ερωτήσεις από τους δικηγόρους υπεράσπισης των κατηγορούμενων αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του: «Δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας, είμαι κάθετη σε αυτό. Ανησυχούσα για την υγεία του, όπως για όλο τον κόσμο. Δεν ήταν ότι ο Ζαχαρίας δεν ήταν καλά. Δεν θέλω ο δικός μου χαρακτήρας να οδηγήσει στο να βγει λάθος εντύπωση» δήλωσε, ωστόσο οι συνήγοροι της υπεράσπισης εγκάλεσαν τη μάρτυρα  για αλλαγή της αρχικής κατάθεσής της: «Αλλάζετε όλη την κατάθεση σας σε σχέση με την υγεία του Ζακ» είπε ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης  και ζήτησε από την πολιτική αγωγή να προσκομίσει τον ιατρικό φάκελο του 33χρονου: «Να φέρετε τον ιατρικό φάκελο που έπρεπε να είναι στους ιατροδικαστές, είναι ντροπή αυτό το θέμα». Από πλευράς της η πολιτική αγωγή ανέφερε: «Θα προσκομίσουμε όλα τα ιατρικά έγγραφα που αφορούν στο Ζακ Κωστόπουλο και ό τι άλλο χρειαστεί το δικαστήριο μπορεί να ζητηθεί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This