Η επανάσταση της ελληνικής Δικαιοσύνης κατά της διαπλοκής του συστήματος Μαρινάκη

Οι καταδίκες των συκοφαντών και οι διώξεις συνεργατών του, από το «Noor1» μέχρι τον ξυλοδαρμό διαιτητή και την αρπαγή δημοσιογράφου

Must Read

Τον Σεπτέμβριο του 2017, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έστειλε ένα μήνυμα στα… φερέφωνα του Ολυμπιακού, δικαιώνοντας τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη που χειρίστηκε την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο, σε αγωγή που είχε καταθέσει σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ στις 13 Φεβρουαρίου 2016 στο ΟΑΚΑ, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προχωρήσει σε μια πολύ σκληρή τοποθέτηση-διαρροή, η οποία δημοσιεύθηκε «καρμπόν» στο σύνολο σχεδόν των αθλητικών μέσων ενημέρωσης της χώρας, στην οποία αναφέρονταν τα εξής:

«Απόψε είδαμε από τον διαιτητή Καλογερόπουλο το στήσιμο της πραγματικής εγκληματικής οργάνωσης. Αποβολή φάντασμα, πέναλτι και δεύτερη αποβολή φάντασμα. Πού είναι απόψε οι κύριοι Κορέας, Ανδρεάδης και Σιμιτζόγλου; Πού είναι ο ψηλός Παναθηναϊκάκιας Εισαγγελέας; Όλοι αυτοί τα τελευταία τέσσερα χρόνια συμμετείχαν στη μεγάλη σκευωρία κατά του Ολυμπιακού και του προέδρου μας και τώρα προφανώς χαίρονται για όσα έγιναν και μάλλον θα κοιμηθούν ήσυχοι».

Ο κ. Ανδρεάδης ο οποίος είχε απαγγείλει κατηγορίες σε 35 πρόσωπα (ανάμεσα στα οποία ο Βαγγέλης Μαρινάκης) για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», προσβεβλημένος ασφαλώς από τον χαρακτηρισμό του ως «σκευωρός», απέστειλε εξώδικο και κατέθεσε αγωγή αποζημίωσης στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για αδικοπραξία μετά συκοφαντικής δυσφήμισης. Στο δικαστήριο, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ισχυρίστηκε ότι δεν είχε την παραμικρή σχέση με τη συγκεκριμένη διαρροή, η οποία δημοσιεύθηκε σχεδόν απαράλλαχτη σε πολλά μέσα ενημέρωσης, αλλά ποτέ στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Το δικαστήριο δεν πείστηκε και εξέδωσε καταδικαστική απόφαση για τον Ολυμπιακό, αποδεχόμενο πλήρως τις θέσεις του Γιώργου Ανδρεάδη ότι εκείνη η «ανακοίνωση» περιείχε συκοφαντίες, επιδικάζοντας μάλιστα, το σύνολο του ποσού που ζητούσε ο ανακριτής.

Βέβαια, στη συνέχεια ο Β. Μαρινάκης και οι συγκατηγορούμενοί του για την υπόθεση των «στημένων αγώνων» στο ελληνικό Ποδόσφαιρο απαλλάχθηκαν στο δικαστήριο. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε να προσβάλλουν τον Ειδικό Ανακριτή Διαφθοράς.

Αυτό ήταν το πρώτο «χτύπημα» της Δικαιοσύνης στο σύστημα του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, μέσων ενημέρωσης και εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Βαγγέλης Μαρινάκης

Από τα στημένα ματς στο «Noor1»

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο αποκαλυπτική για το σύστημα στο οποίο δεν εμφανίζεται ο ίδιος ο Β. Μαρινάκης, αλλά συνεργάτες του.

Οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες συνεργατών του στο πλαίσιο της έρευνας για τα στημένα ματς στο ελληνικό Ποδόσφαιρο, έφεραν στο φως την εμπλοκή συνεργατών του εφοπλιστή στην υπόθεση μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor1» τον Ιούνιο του 2014.

Εκ των «πρωταγωνιστών» στην υπόθεση εμφανιζόταν το στέλεχος του Ολυμπιακού και συνεργάτης του Β. Μαρινάκη στα πετρέλαια στο Ντουμπάι, Αιμίλιος Κοτσώνης, ο οποίος είχε αλλεπάλληλες συνομιλίες τόσο με τον εφοπλιστή όσο και με τον μετέπειτα καταδικασθέντα Ευθύμιο Γιαννουσάκη, από το σπίτι της πρώην συζύγου του οποίου στην Φιλοθέη διακινήθηκε πάνω από ένας τόνος του «λευκού θανάτου».

Σε μια συνομιλία ο Κοτσώνης λέει για τον εαυτό του: «Ο άνθρωπος του Μαρινάκη στο Ντουμπάι θα ήμουν εγώ»…

Ο Κοτσώνης και ο Γιαννουσάκης είχαν συνομιλίες για τη συνεκμετάλλευση του «Noor 1» αλλά και για την πώληση του πλοίου από τον πρώην στον τελευταίο πλοιοκτήτη.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο, ο Γιαννουσάκης είχε καταδικαστεί σε ισόβια και ο Κοτσώνης σε δεκαετή κάθειρξη, αλλά σε δεύτερο βαθμό απαλλάχθηκε με ελαχιστότατες αμφιβολίες, ενώ έχει ασκηθεί αναίρεση κατά της απαλλακτικής απόφασης στον Άρειο Πάγο.

Ευθύμιος Γιαννουσάκης

Στο… μικροσκόπιο ο Μαρινάκης και οι συνεργάτες του

Η Δικαιοσύνη δεν άργησε να ανακαλύψει την εμπλοκή ακόμα ενός στενού συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Νικόλαου Συντυχάκη, ο οποίος κατελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 23-9-2014 επιστρέφοντας από τα Εμιράτα με 622.000 ευρώ, αδήλωτα, σε μια βαλίτσα.

Αν και ήταν τότε νόμιμος εκπρόσωπος μιας από τις μεγαλύτερες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, της Capital του Β. Μαρινάκη, εμφανίστηκε να μην γνωρίζει ότι έπρεπε να δηλώσει τα χρήματα.

Ακολούθησε έρευνα από την πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ειρήνη Τζίβα η οποία διαπίστωσε πως ο Συντυχάκης, μαζί με έναν τρίτο συνεργάτη του Μαρινάκη, τον δικηγόρο Ευάγγελο Μπαϊρακτάρη, είχαν στείλει εμβάσματα στον βασικό πρωταγωνιστή της μεταφοράς των ναρκωτικών με το «Noor 1» Ευθ. Γιαννουσάκη, με τον οποίο είχε αλλεπάλληλες επαφές για τη δραστηριοποίηση του συγκεκριμένου πλοίου και ο επίσης, τότε συνεργάτης του Μαρινάκη, Αιμ. Κοτσώνης.

Διαβολικές συμπτώσεις;

Ο ίδιος ο Γιαννουσάκης σε μία από τις μυστικές καταθέσεις που είχε δώσει στον λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη (σ.σ. ο οποίος διόλου συμπτωματικά βρέθηκε στο… στόχαστρο των δημοσιογραφικών «πιστολιών» του Μαρινάκη, του υπεύθυνου ιντερνετικών του μέσων Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου και του φίλου του και εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη) είχε δώσει αντίγραφο του τραπεζικού του λογαριασμού όπου προκύπτουν χρηματικά ποσά σχεδόν δύο εκατομμυρίων δολαρίων από εταιρείες συμφερόντων του Μαρινάκη και των συνεργατών του Συντυχάκη και Μπαϊρακτάρη.

Η τυχόν εμπλοκή του Μαρινάκη και των συνεργατών του Συντυχάκη και Μπαϊρακτάρη στην χρηματοδότηση του καταδικασθέντα Ευθ. Γιαννουσάκη στη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης, ερευνάται εδώ και 3,5 χρόνια.

Έχουν αλλάξει τέσσερις ανακριτές και η ανάκριση συνεχίζεται, καθώς δύο ανακριτές μετατέθηκαν και μία μετανάστευσε στο εξωτερικό…

Αιμίλιος Κοτσώνης-Noor1

Η Δικαιοσύνη… αφόπλισε τα δημοσιογραφικά «πιστόλια» του Μαρινάκη

Όμως η Δικαιοσύνη δεν… ξέχασε ούτε τα δημοσιογραφικά «πιστόλια» του εφοπλιστή που εν μέσω της έρευνας για την εμπλοκή του στη μεταφορά των ναρκωτικών με το «Noor1», … «πυροβόλησαν» τόσο τον λιμενικό που πραγματοποίησε την προανάκριση όσο και την Εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα με αλλεπάλληλα «ρεπορτάζ».

Οι δημοσιογράφοι και αυτόκλητοι υπερασπιστές του Β. Μαρινάκη Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος και Γιάννης Κουρτάκης είχαν καταθέσει σε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος της Εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα που κατέληξε στο αρχείο, γιατί πολύ απλά έκανε το καθήκον της και δεν απέδειξαν τίποτα σε βάρος της…

Στο αρχείο είχε καταλήξει και η έρευνα στο Ναυτοδικείο σε βάρος του λιμενικού. Όμως όταν ανέλαβε κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και άλλαξε ηγεσία στο Λιμενικό Σώμα, ανασύρθηκαν οι καταγγελίες Μαρινάκη και οδηγήθηκε σε διαθεσιμότητα… Ο λιμενικός, μάλιστα, παραπέμφθηκε με απευθείας κλήση, ενώπιον του Πενταμελούς Ναυτοδικείου Πειραιά, όμως τον περασμένο Απρίλιο, Αναθεωρητικό Δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε τον δικαίωσε κρίνοντας πως δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για να παραπεμφθεί σε δίκη, κι ας είχαν προαναγγείλει το γεγονός, τα φιλικά προς τον εφοπλιστή Μέσα.

Μέσα στην χρονιά που πέρασε, η Δικαιοσύνη «φιλοδώρησε» με δύο καταδίκες στον καθένα, τον υπεύθυνο ιντερνετικών μέσων της εταιρείας Άλτερ Έγκο του Μαρινάκη, Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο για συκοφαντική δυσφήμιση του ισχυρού άντρα της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη και του δημοσιογράφου-εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, αλλά και τον φίλο του Β. Μαρινάκη και εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμιση του πρώην υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και του εφοπλιστή Νικόλα Πατέρα.

Μεταξύ άλλων καταδικάστηκε σε επτά μήνες φυλάκιση για τη συκοφαντική δυσφήμιση ενός εκ των ανηλίκων παιδιών του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ισχυριζόμενος στη ραδιοφωνική του εκπομπή «ότι είναι αναρχικός, με τη Ρούπα» και πάει στα Εξάρχεια».

Συμπτωματικά τα γραφεία των «Παραπολιτικών» είναι δίπλα στις ναυτιλιακές εταιρείες του Μαρινάκη και επίσης κατά διαβολική σύμπτωση ο Κουρτάκης ήταν σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας “Metro” την οποία εξέδιδε εταιρεία συμφερόντων του Αιμίλιου Κοτσώνη, επίσης πρώην συνεργάτης του Β. Μαρινάκη και εμπλεκόμενος στην υπόθεση του Noor1.

Συμπτωματικά ο Κουρτάκης εξέδωσε την εφημερίδα «Παραπολιτικά» και στη συνέχεια αγόρασε τον ομώνυμο ραδιοφωνικό σταθμό με δάνειο από την Εθνική Τράπεζα 800.000 ευρώ με εγγυητή offshore εταιρεία που έχει εκπρόσωπο τον Νικόλαο Συντυχάκη, κατηγορούμενο στην υπόθεση χρηματοδότησης της μεταφοράς των ναρκωτικών με το «Noor 1» και στενό συνεργάτη του Β. Μαρινάκη.

Τι κοινό έχουν οι Κουρτάκης, Χαραλαμπόπουλος, Συντυχάκης, Κοτσώνης, Μπαϊρακτάρης;

Όλοι έχουν ή είχαν επαγγελματικές σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργάτες του…

Αν και προσπαθεί ο Γ. Κουρτάκης να κρύψει ότι τα «Παραπολιτικά» είναι ελεγχόμενα ή αν μη τι άλλο εκφράζουν τον Β. Μαρινάκη, οι άνθρωποι της Δικαιοσύνης όπως και το αναγνωστικό κοινό, έχουν κρίση και καταλαβαίνουν με την κοινή λογική και πείρα ποιο είναι το αφανές αφεντικό…

Γιάννης Κουρτάκης

«Δολοφονία» πολιτικών χαρακτήρων από τα φερέφωνα του Έλληνα Μπερλουσκόνι

Η εμπροσθοφυλακή του συγκροτήματος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Λ. Χαραλαμπόπουλος έχει προχωρήσει σε αήθεις επιθέσεις σε βάρος πολιτικών προσώπων, μεταξύ των οποίων στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με την πλαστή φωτογραφία προϊόν επεξεργασίας μοντάζ που δείχνει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Δημήτρη Λιγνάδη, εν μέσω των αποκαλύψεων για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου τον οποίο «κάλυπτε» επί εβδομάδες η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέχρι να εξαναγκαστεί να παραιτηθεί μετά τις καταγγελίες και μηνύσεις για τους βιασμούς αγοριών.

Για την υπόθεση λογοδότησε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα.

Τον Ιούλιο του 2018 όταν ήταν πρωθυπουργός, είχε φτάσει στο σημείο να τον συγκρίνει με το Νικολάι Τσαουσέσκου τον οποίο εκτέλεσαν οι Ρουμάνοι στο τέλος της θητείας του.

Εξάλλου, ο Λ. Χαραλαμπόπουλος έδειξε και τη συναδελφική του «αλληλεγγύη» δύο χρόνια νωρίτερα, όταν απολύθηκαν 29 δημοσιογράφοι από τις εφημερίδες «ΒΗΜΑ» και «ΝΕΑ» του Β. Μαρινάκη. Τότε ο εφοπλιστής-εκδότης βρήκε αυτόκλητο υπερασπιστή του, τον υπεύθυνο των ψηφιακών του μέσων Λ. Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος συνηγόρησε υπέρ των μαζικών απολύσεων των συναδέλφων του, με ανάρτηση του, χαρακτηρίζοντας τους μάλιστα ως «αργόμισθους».

Ό,τι πει το αφεντικό;

Τα… φαρμακερά του βέλη έφτασαν και σε απόπειρα «δολοφονίας χαρακτήρα» της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα. Το site στο οποίο προΐσταται ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, ανέφερε ψευδώς ότι η δημοσιογράφος φέρεται να «έκοψε» την καριέρα από σκηνοθέτη.

Συμπτωματικά η Έλενα Ακρίτα είχε παραιτηθεί λίγους μήνες νωρίτερα από τα media ιδιοκτησίας Μαρινάκη, επειδή είχε «κοπεί» κείμενο της για το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα στα Λεγραινά.

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης με εξώδικα και αγωγές.

Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος
Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος

Και με απόφαση του Αρείου Πάγου… συκοφάντης ο Κουρτάκης

Η Δικαιοσύνη αποκάλυψε όμως και το δεύτερο δημοσιογραφικό «πιστόλι» του Β. Μαρινάκη, στο πρόσωπο του φίλου του εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη ο οποίος καταδικάστηκε μέσα στο 2021 για συκοφαντική δυσφήμιση του γιου του Πάνου Καμμένου και του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα ο οποίος στο δικαστήριο ανέφερε σχετικά με τον ρόλο του:

«Είτε ο κ. Κουρτάκης είναι εκβιαστής, αλλά πρέπει να ξέρει ότι εγώ δεν εκβιάζομαι, είτε εκτελεί εντολές του χρηματοδότη του, είτε χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας για να γράφει τόσα ψέματα κάθε Σάββατο και να σπιλώνει ανθρώπους και τις οικογένειές τους».

Το δικαστήριο δικαίωσε τον εφοπλιστή καταδικάζοντας τον εκδότη των «Παραπολιτικών» σε τριετή φυλάκιση, στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για έναν χρόνο και δημόσια αποκατάσταση της αλήθειας μέσω των «Παραπολιτικών».

Ο Κουρτάκης έχει και μία αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου που αφορά την καταδίκη του για δυσφήμιση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και βουλευτή Γιάννη Δραγασάκη, καθώς στις 29-9-2012 σε δημοσίευμα της εφημερίδας που εκδίδει και διευθύνει, ανέγραφε: «Υπόθεση Δραγασάκη – Η εταιρεία που ίδρυσε χρωστά στο Δημόσιο 6,1 εκατομμύρια ευρώ» και ακολουθούσε φωτογραφία του Γιάννη Δραγασάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Μια λεπτομέρεια που «ξέχασε» ο εκδότης των «Παραπολιτικών»; Ο κ. Δραγασάκης συμμετείχε στο ξεκίνημα της επίμαχης εταιρείας τον Ιούνιο του 1992, όμως αποχώρησε από αυτήν τον Οκτώβριο του 1993 και η μετοχική σχέση λύθηκε το επόμενο έτος.

Η καταδίκη του Κουρτάκη ως συκοφάντη σε αυτήν την περίπτωση είναι αμετάκλητη από τον Άρειο Πάγο…

ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Γιάννης Δραγασάκης

Βρώμικες επιθέσεις από site και… αφισοκολλητές

Το «ερυθρόλευκο» σύστημα χρησιμοποιεί και άλλες σύγχρονες γκεμπελικές πρακτικές μέσω τρίτων site όπως το gavros και το olympiacos24 για να συκοφαντήσουν όσους είναι εμπόδιο στα σχέδια του.

Ανάμεσα σε αυτούς ο δημοσιογράφος-πρώην διευθυντής του αθλητικού site gazzetta Βασίλης Παπαθεοδώρου ο οποίος δέχθηκε χυδαία επίθεση από την ιστοσελίδα olympiacos24, γιατί ήταν εκτός… «ερυθρόλευκης γραμμής».

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο καταδίκασε τους νόμιμους εκπροσώπους της εταιρείας ΒΑΜΑ, η οποία βρισκόταν πίσω από την ιστοσελίδα olympiacos24, για συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς προέκυψε «πρόθεση που κατευθύνεται ειδικά στην προσβολή της τιμής του ενάγοντος, με αμφισβήτηση της ηθικής και κοινωνικής αξίας του προσώπου του και περιφρόνησης της προσωπικότητας του, ήτοι σκοπός εξύβρισής του».

Και μια λεπτομέρεια: Η εταιρία ΒΑΜΑ, όπως αποδείχθηκε από την εξέταση του καταστατικού της προκειμένου να εμφανιστούν οι νόμιμοι διαχειριστές της, προέβη σε αλλεπάλληλες μεταφορές κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της, προτού βάλει «λουκέτο». Μεταξύ όσων είχαν εμφανιστεί ως διαχειριστές της στο παρελθόν φέρεται να ήταν κατά διαβολική και μόνο σύμπτωση ο δημοσιογράφος Γιάννης Κουρτάκης, ο φίλος ντε του προέδρου…

Οι Γκέμπελς του «ερυθρόλευκου» συστήματος έφτασαν στο σημείο να τυπώσουν και να κολλήσουν στον Πειραιά αφίσες «επικήρυξης» τεσσάρων αθλητικών συντακτών και του νομικού συμβούλου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στοχοποιώντας τους δημοσιογράφους Βασίλη Παπαθεοδώρου, Βασίλη Βέργη, Κυριάκο Θωμαΐδη, Άρη Ασβεστά και το νομικό Τάκη Μπαλτάκο, οι οποίοι συμμετείχαν σε διαδικτυακή εκπομπή της αθλητικής ιστοσελίδας SDNA με θέμα την εισήγηση του μέλους της Επιτροπής Δεοντολογίας για υποβιβασμό του Ολυμπιακού.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τον Μάιο του 2020 τρία άτομα μετά από έρευνα που διέταξε ο αθλητικός εισαγγελέας Πειραιά Αλέξανδρος Σπηλιώτης, ενώ είχε διαταχθεί ποινική προκαταρκτική εξέταση και από τον προϊστάμενο ποινικής δίωξης της Εισαγγελίας και αθλητικό εισαγγελέα Αθηνών Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, για την στοχοποίηση δημοσιογράφων.

Το «ερυθρόλευκο σύστημα» εργαλειοποιήθηκε προκειμένου να ενορχηστρωθεί αήθης επίθεση και εναντίον του εκδότη της «δημοκρατίας», Γιάννη Φιλιππάκη, του οποίου η εφημερίδα τολμά πάντα να δημοσιεύει τις δικαστικές περιπέτειες του εφοπλιστή, των φίλων και των συνεργατών του. Γι’ αυτό και ο κ. Φιλιππάκης, αποτελεί σταθερό στόχο του συγκεκριμένου παράκεντρου εξουσίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επιλέχθηκε κάποια στιγμή ως όχημα η εφημερίδα «ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΓΑΥΡΟΣ» η οποία προχώρησε σε ένα ανοίκειο δημοσίευμα με χυδαίο περιεχόμενο όχι μόνο για τον εκδότη αλλά και την οικογένεια του.  Ο κ. Φιλιππάκης, κατέθεσε αγωγή και μήνυση κατά  της εφημερίδας αλλά και των στελεχών της  κ.κ. Αμανατίδη, Τσιρογιάννη, Πίκουλα, Κώτση, Μανιάτη, Στασινοπούλου.  Καταδικάστηκαν όλοι, πλην του Πίκουλα σε 10 ή 12 μήνες φυλάκιση. Παράλληλα εκδόθηκε και απόφαση επί της αγωγής η οποία τελεσιδίκησε κι έγινε και αμετάκλητη.

εφημερίδα δημοκρατία
εφημερίδα δημοκρατία

Ο «ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΓΑΥΡΟΣ» και τα στελέχη του, ο οποίος δεν εκδίδεται πλέον (άρα, ποιος πλήρωσε την αποζημίωση για λογαριασμό των μισθοσυντήρητων δημοσιογράφων;)  υποχρεώθηκε να καταβάλει μαζί με τους τόκους ένα αξιοσέβαστο ποσόν αρκετών χιλιάδων ευρώ. Βεβαίως, αρκετοί από τους παραπάνω δημοσιογράφους δουλεύουν και στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», του Γιάννη Κουρτάκη, μέσω της οποίας πραγματοποιούνται συστηματικά, οργανωμένα, επαναλαμβανόμενα και αδιάλειπτα επιθέσεις στον εκδότη της «δημοκρατίας». Μάλιστα, ο κ. Φιλιππάκης, έχει ήδη κερδίσει πρωτόδικα αγωγή για δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ενώ πρωτόδικα έχει γίνει δεκτή και αγωγή για δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΠΕΝΔΥΣΗ», την οποία εξέδωσε για σύντομο χρονικό διάστημα (χωρίς επιτυχία), ο Γιάννης Κουρτάκης. Παρόμοιο δημοσίευμα με του «Γαύρου» είχε δημοσιεύσει άλλη μια ατυχής εκδοτική προσπάθεια του Κουρτάκη , η Freddo. Εντούτοις, η αποτυχημένη έντυπη έκδοση που εξελίχθηκε σε ανάλογα αποτυχημένη ιστοσελίδα, «μετάνιωσε» για το δημοσίευμα αυτό.

Το… «χαστούκι» της Δικαιοσύνης προσωπικά στον Μαρινάκη

Όμως ο δημοσιογράφος Βασίλης Παπαθεοδώρου με την ιδιότητα του διευθυντή του SDNA, είχε βρεθεί στο… στόχαστρο, όχι μόνο των site-φερέφωνων και των ανώνυμων αφισοκολλητών, αλλά και προσωπικά του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος είχε υποβάλει μήνυση εναντίον του Παπαθεοδώρου και του SDNA για «παραβίαση προσωπικών δεδομένων» λόγω της αναδημοσίευσης των καταθέσεων του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Αλέξη Κούγια στον ανακριτή για την πολύκροτη υπόθεση της συμμορίας στο ελληνικό Ποδόσφαιρο που είχε απασχολήσει επί χρόνια το Πανελλήνιο.

Οι άνθρωποι της Δικαιοσύνης δικαίωσαν το δημοσιογράφο ο οποίος είχε δεχθεί ένα ατελείωτο κυνηγητό με τις αφίσες, κατασυκοφάντηση από Μέσα που πρωταγωνιστούν σε ηθικές «δολοφονίες» ανθρώπων, αλλά και τη δικαστική προσπάθεια του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού για ηθική και οικονομική εξόντωση του.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε ότι ο Βασίλης Παπαθεοδώρου ως φυσικό πρόσωπο και το SDNA ως μέσο ενημέρωσης, δεν παραβίασαν κανένα νόμο, πράττοντας με ευσυνειδησία το δημοσιογραφικό τους καθήκον, αναδημοσιεύοντας μέρος του κατηγορητηρίου του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πρόκειται για μια απόφαση-σταθμό και δεδικασμένο για τους δημοσιογράφους και Μέσα Ενημέρωσης που ασχολούνται με τις δραστηριότητες του εφοπλιστή, μεταξύ των οποίων και την εμπλοκή του στην πολύκροτη υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το «Noor1».

Για την πολύκροτη υπόθεση της μεταφοράς του μεγαλύτερου φορτίου του «λευκού θανάτου» στην Ευρώπη, έχει καταφέρει να επιβάλει το «νόμο της σιωπής» στην πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης

Και όμως παρά την… αφωνία της πλειοψηφίας των media, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά έκανε δεκτό το αίτημα του Εισαγγελέα Εφετών Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου και να διενεργηθεί συμπληρωματική ανάκριση για την τυχόν εμπλοκή του Β. Μαρινάκη στην χρηματοδότηση του ναρκόπλοιου, με τη βοήθεια της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης Homeland και της Οικονομικής Αστυνομίας για να αποκαλυφθεί για ποιο λόγο ο εφοπλιστής και συνεργάτες του έδωσαν σχεδόν 2.000.000 δολάρια στον καταδικασθέντα για τη μεταφορά των ναρκωτικών Ευθ. Γιαννουσάκη…

noor1
Noor1

Στο εδώλιο άνθρωποι του Μαρινάκη για τις επιθέσεις σε διαιτητή και δημοσιογράφο

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης θα βρεθούν και άνθρωποι της φρουράς του εφοπλιστή Β. Μαρινάκη.

Το Μάιο του 2020 ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας για παράνομη βία σε ό,τι αφορά την υπόθεση αρπαγής του δημοσιογράφου Πάρη Κουρτζίδη πριν από δυο χρόνια στο ξενοδοχείο Χίλτον, ζητώντας του να σταματήσει να γράφει εναντίον του εφοπλιστή για την εμπλοκή του στο «Noor 1».

Εκτός του Βαγγέλη Μαρινάκη πλημμεληματικές διώξεις για παράνομη βία από κοινού ασκήθηκαν σε πέντε άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του εφοπλιστή.

Ας σημειωθεί πως ο δημοσιογράφος Π. Κουρτζίδης είχε κατονομάσει στις αρχές ως έναν εκ των πρωταγωνιστών της αρπαγής του από το ξενοδοχείο Χίλτον τον Μ.Σ, σωματοφύλακα του Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος εμφανιζόταν αρχικά να εμπλέκεται και στη δικογραφία για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Θανάση Τζήλου από τέσσερα άτομα.

Θανάσης Τζήλος

Τελικά στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Τρικάλων παραπέμφθηκαν να δικαστούν για «απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» δύο που ταυτοποιήθηκαν, ο  48χρονος συνδεσμίτης Δ.Μ, με βαρύ ποινικό παρελθόν που καταζητείται με διεθνές ένταλμα σύλληψης (φέρεται ως οδηγός κουμπάρου του Β. Μαρινάκη) και ο 31χρονος πρώην ποδοσφαιριστής Χ.Π., που φέρεται ως μέλος της «φρουράς» του Β. Μαρινάκη για τον οποίο εκκρεμεί και η δίκη για την παράνομη βία σε βάρος του δημοσιογράφου Π. Κουρτζίδη.

Και μια λεπτομέρεια: Ο στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη και συγκατηγορούμενός του στη δικογραφία του «Noor 1» Ν. Συντυχάκης (αυτός που εγγυήθηκε για το δάνειο Κουρτάκη, έστειλε εμβάσματα στον καταδικασθέντα για τα ναρκωτικά Ευθ. Γιαννουσάκη και πιάστηκε επ’ αυτοφώρω με «μαύρα» 622.000 ευρώ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»), ήταν συνομιλητής ενός εκ των δύο κατηγορούμενων ως δραστών του άγριου ξυλοδαρμού του διαιτητή Τζήλου.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο κατηγορούμενος συνομιλούσε κατ΄επανάληψη με τον Ν. Συντυχάκη αλλά και με τον γνωστό παράγοντα και διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κωνσταντίνο Καραπαπά.

Διαβολικές συμπτώσεις;

Σίγουρα θα πρέπει να τις ξεδιαλύνει η Δικαιοσύνη και να λάμψει η αλήθεια για την τυχόν εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργατών του στην χρηματοδότηση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης με το «Noor 1», τον ξυλοδαρμό διαιτητή και την αρπαγή δημοσιογράφου…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This