«Θεράπευε» και την σκλήρυνση κατά πλάκας ο ψευτογιατρός! «Θα με βρουν σε κανένα χαντάκι», είπε σε ασθενή που εξαπάτησε

Η συγκλονιστική κατάθεση εκπαιδευτικού, θύματος του Dr. Kontos

Must Read

Απύθμενο θράσος φαίνεται πως είχε ο ψευτογιατρός Dr. Kontos, ο οποίος εκτός από τα μαντζούνια κατά του καρκίνου «συνταγογραφούσε» και «θεραπεία» για τη… σκλήρυνση κατά πλάκας!

«Θα με βρουν σε κανένα χαντάκι, θα επιτρέψουν οι φαρμακευτικές με τα δηλητήρια να πω ότι βρήκα την θεραπεία;», είπε σε ασθενή που διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας και αποφάσισε να ακολουθήσει τις θεραπείες του κατηγορούμενου, τον οποίο γνώρισε μέσω μιας μοναχής σε μοναστήρι στο Πήλιο. Η ασθενής κατέβαλε πάνω από 3.000 ευρώ για τα μαντζούνια του, με βότανα και αποστάγματα.

Όμως, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε, όπως περιέγραψε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η μάρτυρας, ακόμα ένα θύμα του ψευτογιατρού. «Δεν καταλαβαίνω, γιατί έπρεπε να το υποστώ αυτό; Τα φάρμακα, τα ελαφριά που έπαιρνα δεν με πιάνουν τώρα. Αν δεν έπαιρνα αυτά που μου έδωσε ο κατηγορούμενος θα ήμουν όπως παλιά. Τώρα παίρνω πιο βαριά φάρμακα. Μου έχει ξετινάξει όλο το ανοσοποιητικό μου. Κάθε 15 μέρες κάνω εξετάσεις, ελέγχω συνεχώς τα μάτια μου για ωχρά κηλίδα. Έχει επιδεινωθεί η κατάστασή μου, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκανε αυτό», ανέφερε εξοργισμένη η μάρτυρας.

Στην κατάθεση της αναφέρθηκε στο χρονικό της ασθένειας και της «θεραπείας» που της πρότεινε ο ψευτογιατρός. Η γυναίκα διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας το 2011 και ακολουθούσε τις θεραπείες των γιατρών της μέχρι το 2016, όταν γνώρισε τον Dr. Konto στο μοναστήρι στο Πήλιο, όπου κόσμος περίμενε να τον δει με τις εξετάσεις στα χέρια. «Ο κ. Κόντος ήρθε μαζί με έναν άλλο κύριο. Πήγε, προσκύνησε και μετά πήγε σε ένα χώρο με ένα ιατρικό κρεβάτι και εκεί πήγαινε ο κόσμος, σαν αναρρωτήριο. Μου είπε ότι οι ενέσεις που κάνω μου δημιουργούν προβλήματα και ότι η σκλήρυνση θεραπεύεται. Τον ρώτησα, τι σας χρωστάω και μου απάντησε “την αγάπη σου”. Μου έδωσε ένα χαρτάκι με το mail του που έγραφε Νικόλαος Κόντος, νευρογκολόγος – χειρουργός», περιέγραψε η μάρτυρας για τη γνωριμία της με τον ψευτογιατρό.

Όπως είπε, της ζήτησε να σταματήσει τις ενέσιμες θεραπείες των γιατρών της και να ακολουθήσει τη διατροφή που εκείνος θα της χορηγούσε. Η μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο: «Έκοψα τις ενέσεις την επόμενη κιόλας μέρα, στις 29-7-2016. Έπρεπε να κάνω νέα μαγνητική. Του έστελνα μηνύματα επειδή καθυστερούσε να μου στείλει τη διατροφή και εγώ στο μεταξύ είχα κόψει τις ενέσεις. Του έστελνα ευχές, αλλά δεν μου απαντούσε. Κάποια στιγμή μου απάντησε ότι ήταν διακοπές και τελικά μου πέρασε τη διατροφή σε ένα φλασάκι. Μετά κατάλαβα ότι την ίδια διατροφή την έστελνε σε όλους. Άφησε γύρω στον Οκτώβρη – Νοέμβρη του 2016 τρία φιαλίδια για μένα στη γερόντισσα και με πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει αν είμαι καλά».

«Ο “εξαποδώ” δεν θέλει να κάνεις τη θεραπεία»

Όταν τον ενημέρωσε ότι ένα από τα φιαλίδια που της είχε δώσει έσπασε, ο κατηγορούμενος της είπε: «Μη φοβού, ο “εξαποδώ” δεν θέλει να κάνεις τη θεραπεία. Μη φοβού, θεραπεύεται…» Αναφερόμενη στις συνέπειες της «θεραπείας» που ακολούθησε, η μάρτυρας -εκπαιδευτικός στο επάγγελμα- ανέφερε: «Άρχιζα να έχω συμπτώματα, τα οποία τα απέδιδε σε ψύξη, ισχιαλγία και σε άλλες αιτίες. Του έλεγα ότι έκαιγαν τα πόδια μου δεν μπορώ να σταθώ ούτε τέσσερα δευτερόλεπτα και μου έλεγε “μη φοβού, θεραπεύεται, περνάει”. Με τα σταγονίδια είχα φοβερούς πόνους στο στομάχι, διπλωνόμουν. Μου είπε να μειώσω τις σταγόνες, αλλά θα καθυστερούσα τη θεραπεία. Κουβαλούσα μια σακούλα μπουκαλάκια, τα έβαζα στο ψυγείο του σχολείου, έκανα μάθημα με πόνους».

«Δεν μπορούσα να φάω τίποτα από το φούσκωμα. Όταν του έλεγα ότι δεν είμαι καλά, μου απαντούσε ότι δεν έκανα καλά τη διατροφή και τη θεραπεία. Τελείωναν οι σταγόνες, εκείνος είχε εξαφανιστεί. Παθαίνω μια τεράστια υποτροπή στα τέλη του 2018. Μιλούσα σαν να έχω πάθει εγκεφαλικό. Τότε η νευρολόγος με έστειλε να πάρω κορτιζόνη. Δεν μπορούσα να περπατήσω ούτε 100 μέτρα», συμπλήρωσε.

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος της ζήτησε 3.320 ευρώ, τα οποία του έδωσε σε φάκελο σε γραφείο διαγνωστικού κέντρου στην Αθήνα. «Πίστευα ότι δεν δούλεψε η θεραπεία του σε μένα. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν ήταν καν γιατρός. Αν έψαχνες στο διαδίκτυο υπήρχε όνομα Νικόλαος Κόντος στην Ελβετία, αλλά με άλλη φωτογραφία», ανέφερε η εκπαιδευτικός.

Έδωσε 30.000 ευρώ για τα μαντζούνια του

Στη δίκη κατέθεσε σήμερα και δεύτερη ασθενής που διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας. Και αυτή είχε γνωρίσει τον κατηγορούμενο σε μοναστήρι. «Μου είπε ότι είμαι πολύ τυχερή που δεν έχω ξεκινήσει θεραπείες, θα το νικήσουμε το τέρας και πως γρήγορα θα γίνω καλά», ανέφερε η μάρτυρας, η οποία έδωσε στον ψευτογιατρό 30.000 ευρώ για τα μαντζούνια του. Κάποια από τα χρήματα του τα είχε δώσει σε φάκελο σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας.

Η μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι δεν αισθάνθηκε να χειροτερεύει η κατάσταση της υγείας της. Όμως, πρόσφατες μαγνητικές εξετάσεις έδειξαν ότι έχει παρουσιάσει έναν όγκο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This