Παπαγγελόπουλος: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους η προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis

«Σήψη, παρακμή μπόχα και δυσωδία»

Must Read

Την θεωρία της δήθεν σκευωρίας με την οποία γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis, κατήγγειλε σήμερα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο όπου είχε κληθεί να απολογηθεί μετά την παραπομπή του από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής για παρεμβάσεις του στη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης χρηματισμών της φαρμακοβιομηχανίας προς πολιτικούς και γιατρούς.

Διαβάστε ακόμα: Υπόγειες κινήσεις από το «κόμμα Novartis»! 

Ο κ. Παπαγγελόπουλος προσήλθε σήμερα στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου από την οποία είχε λάβει κλήση για να απολογηθεί.

Ο πρώην υπουργός ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τις 8 Απριλίου προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του και εν συνεχεία να απολογηθεί.

Εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δήλωσε:

«Έκανα ένα μεγάλο λάθος όταν είπα ότι το σκάνδαλο Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Είναι το δεύτερο. Το πρώτο είναι η προσπάθεια συγκάλυψης του μεγάλου αυτού σκανδάλου και η προσπάθεια ξεπλύματος του με τη θεωρία της δήθεν σκευωρίας. Σήψη, παρακμή μπόχα και δυσωδία».

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην υπουργός είχε παραπεμφθεί από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για οχτώ αδικήματα που σχετίζονται με παρεμβάσεις του στην υπόθεση της Novartis, κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος απόπειρα εκβίασης και δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου.

Εξάλλου, αύριο, Τετάρτη 16 Μαρτίου, θα παρουσιαστεί στην ανακρίτρια η πρώην Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία είχε ήδη λάβει προθεσμία στις 2 Μαρτίου για να απολογηθεί για τις ενέργειες της κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis.

Η κυρία Τουλουπάκη διώκεται για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, έκδοση ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση, παραβίαση δικαστικού απορρήτου και παράβαση του νόμου περί προστασίας των προσωπικών  δεδομένων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This