Υπόγειες κινήσεις από το «κόμμα Novartis»! 

Προσπαθούν να στηρίξουν το σενάριο της σκευωρίας, εμφανίζοντας το ηχητικό του Βγενόπουλου ως νέο στοιχείο, παρότι ήταν γνωστό!

Must Read

Επίπονη προσπάθεια καταβάλλει το «κόμμα της Novartis» να ανασυρθεί από το αρχείο μήνυση του αποθανόντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, μετά την… κακοσκηνοθετημένη δημοσίευση στο σάιτ iefimerida μιας ηχογράφησης από το μακρινό 2016.

  • Από τη Μαρία Παναγιώτου

Να υπενθυμίσουμε πως στην ηχογράφηση, της οποίας η γνησιότητα δεν μπορεί καν να επιβεβαιωθεί, ακούγεται ο επιχειρηματίας να συνομιλεί με τη Δ.Μ., που αναφέρεται επίσης ως επιχειρηματίας και η οποία ισχυριζόταν ότι μεσολαβούσε στην πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, ώστε να λάβει βοήθεια ο Ανδρέας Βγενόπουλος για τις δικαστικές υποθέσεις του. Τα στελέχη του «κόμματος Novartis» φαίνεται πως επιθυμούν διακαώς να βρουν νέο υποστύλωμα στο σενάριο περί σκευωρίας στην υπόθεση Novartis, που καταρρέει. Έτσι, σκαρφίστηκαν την επανεμφάνιση αυτής της ιστορίας, προκειμένου να επιχειρήσουν σύνδεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με τη Βασιλική Θάνου ως «ισχυρού διδύμου», ώστε να κάνουν λόγο για κάποιο δήθεν… ύποπτο σύστημα.

Διαβάστε ακόμα: Παπαγγελόπουλος: Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους η προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis

Το νέο εύρημα αυτού του υπόγειου κόμματος είναι πως η συγκεκριμένη ηχογράφηση αποτελεί καινούργιο στοιχείο και ως εκ τούτου, η υπόθεση πρέπει να επανεξεταστεί από τη Δικαιοσύνη. Μάλιστα, το δημοσίευμα του iefimerida (αλλά όχι η ηχογράφηση) φαίνεται πως βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο γραφείο της Οικονομικής Εισαγγελίας, όπου προϊστάμενος είναι ο εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης. Φυσικά, όπως σχολίασαν νομικές πηγές στη «δημοκρατία», νέο στοιχείο δεν μπορεί να θεωρηθεί με βάση τον Kώδικα Ποινικής Δικονομίας η ίδια η «κασέτα»… ως αντικείμενο. Θα πρέπει η «κασέτα» να περιέχει και στοιχεία που δεν είχαν εξεταστεί κατά το παρελθόν, επειδή δεν περιλαμβάνονταν στη μήνυση του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είναι κανείς εισαγγελέας για να διαπιστώσει πως όσα ακούγονται στην ηχογράφηση περιέχονται στη μήνυση που είχε καταθέσει ο αποθανών επιχειρηματίας. Αν οποιοσδήποτε απομαγνητοφωνήσει το κείμενο της ηχογράφησης και ανοίξει και τη μήνυση Βγενόπουλου, που δημοσίευσε και το iefimerida, θα καταλάβει πως δεν προσφέρει τίποτα επιπλέον. Άρα, ποιο είναι το νέο στοιχείο που ευαγγελίζονται οι θιασώτες αυτής της θεωρίας; Γιατί κανείς δεν έχει αναφέρει ούτε ένα. Η… «κασέτα» ως αντικείμενο; Μόνο έωλες κραυγές ακούγονται.

Η δε μήνυση Βγενόπουλου εξετάστηκε από τη Δικαιοσύνη το 2016 για έξι μήνες και δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο για την κυρία Θάνου. Η ίδια η Δ.Μ. είχε παραδεχτεί στην κατάθεσή της πως εκείνο το διάστημα δεν είχε οποιαδήποτε επαφή με την κυρία Θάνου.

Αλλά και στην ίδια την ηχογράφηση ακούγεται μόνο ο Βγενόπουλος να κάνει ερωτήσεις στην επιχειρηματία, με τέτοιον τρόπο ώστε να πάρει τις απαντήσεις που προσδοκά. Ή, όταν η απάντηση δεν του αρέσει, ακούγεται να τη διακόπτει για να ολοκληρώσει την πρόταση κατά πώς θέλει. Πραγματικά, αναρωτιόμαστε πώς θα διαχειριστούν στην Οικονομική Εισαγγελία τις πιέσεις που ενδεχομένως δέχονται αυτή τη φορά να «βαφτίσουν» τα ανύπαρκτα, υπαρκτά, ενώ λίγο καιρό πριν «βάφτιζαν» τα υπαρκτά, ανύπαρκτα (βλ. αρχειοθετήσεις Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλου).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This