Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Λόγω φόβου αρχίσει να κλωτσά τον Ζακ στο κεφάλι, υποστήριξε ο κοσμηματοπώλης

Ο 33χρονος τελικά «δεν έκλεψε τίποτε απολύτως», παραδέχθηκε ο μαγαζάτορας... Ο διάλογός του με την έδρα

Must Read

Ο κοσμηματοπώλης απολογούμενος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, υποστήριξε πως τα χτυπήματα στο κεφάλι του Ζακ Κωστόπουλου ήταν «ξώφαλτσα» και είχαν μοναδικό σκοπό να μην διαφύγει της σύλληψης ο «δράστης» που βρέθηκε εγκλωβισμένος εντός του καταστήματός του στην οδό Γλάδστωνος.

Ο 78χρονος κατηγορούμενος εξέφρασε την λύπη του για τον θάνατο του 33χρονου και τα συλλυπητήρια του ίδιου και της οικογένειάς του στους οικείους του Ζακ Κωστόπουλου.

Με την απολογία του ο κατηγορούμενος επανέλαβε την θέση που διατυπώνει από την αρχή, πως όταν είδε το θύμα μέσα στο κατάστημά του «με ένα μαχαίρι στο χέρι», θεώρησε ότι επρόκειτο περί κλοπής. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τι έπρεπε να υποθέσω; Ότι μπήκε να πιει καφέ;».

Σύμφωνα με όσα είπε στους δικαστές ο κατηγορούμενος, μοναδική του επιδίωξη σε όσα έκανε το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018 βρισκόμενος έξω από το κοσμηματοπωλείο του με τον Κωστόπουλο, τον οποίο αρκετές φορές προσδιόρισε ως «δράστη», εγκλωβισμένο εντός του χώρου, ήταν να «κρατήσω το Ζαχαρία στο μαγαζί για να έρθει η αστυνομία να τον συλλάβει».

Ανέφερε επίσης πως αυτό που ένιωσε αντιμετωπίζοντας αυτήν την ιδιαίτερη κατάσταση, ήταν απειλή: «Ένιωσα ότι με απειλεί να μην μπορώ να μπω στο μαγαζί μου. Αυτό ένιωσα. Και ήταν η πρώτη μου εντύπωση. Αφού βγήκε κατάλαβα ότι δεν έλειπε τίποτα από το μαγαζί».

Κατά τον κατηγορούμενο, ο 33χρονος ακτιβιστής δέχθηκε από τον ίδιο μόνο μία κλωτσιά στο κεφάλι, καθώς οι άλλες δεν ακούμπησαν το θύμα. Ανέφερε μάλιστα ότι οι κλωτσιές που του καταλογίζει η δικογραφία, δεν θα μπορούσαν να είναι θανατηφόρες, καθώς ήταν «ξώφαλτσες».

Απαντώντας σε δεκάδες ερωτήσεις από την έδρα, ο κοσμηματοπώλης είπε πολλές φορές πως ο ακτιβιστής τελικά «δεν έκλεψε τίποτε απολύτως», γεγονός για το οποίο, ωστόσο, σε διάλογό του με την πρόεδρο απέδωσε «στον εγκλωβισμό του δράστη». Όπως ανέφερε «Το ότι δεν έκλεψε με κάνει να βγάζω τα συμπεράσματά μου. Σε δευτερόλεπτα θα μπορούσε να κλέψει. Πήγε στο ταμείο δεν βρήκε λεφτά, εγκλωβίστηκε και φοβήθηκε και σκέφτηκε να μην κλέψει για να μην τον πιάσουν με τα πράγματα πάνω του».

Σε ερωτήσεις των δικαστών, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε πως δεν πέρασε καμία στιγμή από το μυαλό του να προσπαθήσει να ηρεμήσει τον 33χρονο, να του μιλήσει ή ακόμη, όπως του ανέφερε η πρόεδρος, και να τον αφήσει εγκλωβισμένο μέσα στο μαγαζί αφού είχε στόχο μόνο την σύλληψή του από την αστυνομία, όπως ο ίδιος αναφέρει. Ο κατηγορούμενος επικαλέστηκε φόβο, επειδή «ήταν οπλισμένο» το θύμα, ενώ είπε πως δεν ήθελε να διαφύγει καθώς θεωρούσε πως θα έχει μαζί του πράγματα από το μαγαζί.

Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε επίσης και για τον τρόπο της επέμβασης που επέλεξε:

-Πρόεδρος: Πως ζυγίζετε αυτές τις ενέργειες: πατάω το χέρι κάποιου ή κλωτσάω το κεφάλι; Ποια η διαφορά;

-Κατηγορούμενος: Τα χτυπήματα τα δικά μου δεν ήταν σοβαρά. Δεν είναι χτύπημα που κοιτάει να επιφέρει θάνατο.

-Πρόεδρος: Και ποιο χτύπημα είναι αυτό που επιφέρει θάνατο;

-Κατηγορούμενος: Ήταν ξώφαλτσες οι κλωτσιές. Δεν τον πήραν και καλά. Από άλλο πέθανε. Δεν ήταν και στα καλά του. Το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα σοβαρό. Δεν μπαίνεις έτσι σε ένα κατάστημα….

-Εισαγγελέας: Σκεφτήκατε να μην τον χτυπήσετε;

-Κατηγορούμενος: Ήμουν σε κάποια ψυχολογική κατάσταση και ήθελα να τον κρατήσω στο μαγαζί για να έρθει η αστυνομία…

-Εισαγγελέας: Σπάζοντας την τζαμαρία πως θα τον σταματούσατε;

-Κατηγορούμενος: Με τις κλωτσιές, με το πόδι να τον σταματήσουμε. Να τον φοβερίσουμε. Ίσως να παρασύρθηκα λιγάκι από τις φωνές του κόσμου που έλεγε να μην τον αφήσουμε να φύγει.

-Εισαγγελέας: Ο κόσμος έλεγε επίσης και να τον αφήσετε ήσυχο, να μην τον σκοτώσετε..

-Κατηγορούμενος: Έκανα λάθος με τον τρόπο που προσπάθησα να τον κρατήσω..

-Πάρεδρος: Επιτεθήκατε στο κεφάλι σε ένα ευπαθές σημείο. Αυτό εξετάζουμε…

-Κατηγορούμενος: Ο σκοπός ήταν να τον κρατήσω να έρθει η αστυνομία. Γιατί να τον σκοτώσω; Να γίνει τί;

Ο κατηγορούμενος είπε κατά την εξέτασή του από το δικαστήριο, πως δεν είχε ασφαλισμένο το συγκεκριμένο κατάστημα, λόγω μεγάλου κόστους, αλλά και επειδή δεν ασφαλίζουν εύκολα μαγαζιά στην επίμαχη περιοχή. Αναφέρθηκε επίσης σε κλοπή που είχε γίνει στο κατάστημά του το 2010.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This