Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Μεμονωμένο γεγονός η απόλυση της Εισαγγελέως Κέρκυρας

Εκκρεμούσαν 3.010 δικογραφίες ενώ «έκαναν φτερά» 153 δικαστικές υποθέσεις

Must Read

Ως μεμονωμένο γεγονός χαρακτηρίζει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος την οριστική απόλυση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κέρκυρας που αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται πως το ανώτατο δικαστήριο της χώρας αποφάσισε στις 14 Απριλίου την οριστική απόλυση της, καθώς είχε 3.010 εκκρεμείς δικογραφίες, από τις οποίες οι 950 βρέθηκαν σε δύο φιλικά της σπίτια, ενώ 153 αγνοούνται μέχρι σήμερα.

Εξάλλου, σε άλλη εισαγγελική λειτουργό που υπηρετούσε σε νησί του Αιγαίου, επιβλήθηκε η ποινή της προσωρινής παύσης για 6 μήνες, λόγω ανεπάρκειας και καθυστερήσεων στην εκτέλεση των καθηκόντων της.

Σχολιάζοντας αυτήν την εξέλιξη η διοίκηση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος επισημαίνει ότι λειτουργεί διαδικασία αυτοκάθαρσης, τονίζοντας πως οι γενικεύσεις «πλήττουν την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης».

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΕΕ:

«Με αφορμή την επιβολή ποινής οριστικής παύσης σε εισαγγελικό λειτουργό με απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου και τα σχετικά δημοσιεύματα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος υπογραμμίζει ότι οι εισαγγελικοί λειτουργοί ασκούν το λειτούργημά τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αναλώνουν καθημερινά τις δυνάμεις τους, πολλές φορές στα όρια της αντοχής τους, για να ανταποκριθούν στο δύσκολο και ευθυνοφόρο έργο τους και υπόκεινται σε αυστηρό έλεγχο από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα και το θεσμό της επιθεώρησης. Η διαδικασία της αυτοκάθαρσης, αποτελεί σημαντικό παράγοντα της εσωτερικής λειτουργίας της δικαιοσύνης, γι’ αυτό και το εφαρμοζόμενο μέχρι σήμερα αξιόπιστο σύστημα επιθεώρησης και επιβολής πειθαρχικών ποινών ήταν και είναι σε θέση να αποβάλει τους ανεπαρκείς και όσους παραβαίνουν τα καθήκοντά τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εισαγγελικοί λειτουργοί επωμίστηκαν το βάρος και τις συνέπειες των πράξεων και παραλείψεων τέως πλέον συναδέλφου, διεξήγαγαν σημαντικές και σε βάθος έρευνες για την αποκάλυψη αξιόποινων πράξεων και πειθαρχικών παραβάσεων, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, με σκοπό τη διαφύλαξη του κύρους της δικαιοσύνης των διαδίκων. Επομένως η συναγωγή αβάσιμων συμπερασμάτων και οι οποιεσδήποτε γενικεύσεις, με αφορμή το μεμονωμένο αυτό γεγονός που αποτελεί εξαίρεση, πλήττουν την αξιοπιστία της δικαιοσύνης και αμαυρώνουν την προσπάθεια του συνόλου των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που ασκούν ευσυνείδητα το καθήκον τους».

Καταλήγοντας η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, τονίζει ότι «η ίδια η δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια για την αντικειμενική και αμερόληπτη αξιολόγηση των δικαστικών λειτουργών και διαθέτει, όπως διαχρονικά αποδεικνύει, τον εσωτερικό μηχανισμό ελέγχου και απόδοσης ευθυνών για τυχόν υπαίτιες πράξεις ή παραλείψεις των λειτουργών της και όχι όσοι, εξωθεσμικά και για λόγους εντυπωσιασμού, «αγκομαχούν» να υποδείξουν και επιβάλουν άλλους τρόπους αξιολόγησης και απόδοσης ευθυνών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This