Απαλλάχθηκε ο «Ινδιάνος» για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικού

Αποδείχτηκε πώς την ώρα των επεισοδίων έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του στην Ελευσίνα

Must Read

Λήγει η δικαστική περιπέτεια του 30χρονου αποκαλούμενου «Ινδιάνου» ο οποίος είχε παρέμεινε προφυλακισμένος επί επτά μήνες για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού στις 9 Μαρτίου 2021 στην Νέα Σμύρνη.

Με το υπ’ αριθμ. 1466/2022 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάσσεται, με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση, ο 30χρονος κατηγορούμενος, καθώς αποδείχθηκε πως δεν συμμετείχε στην εγκληματική ενέργεια κατά του αστυνομικού, καθώς κατά το επίδικο διάστημα έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του στην Ελευσίνα.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε βίντεο που προσκόμισε η υπεράσπιση του 30χρονου από εστιατόριο στην Ελευσίνα, επιβεβαιώνοντας ότι ήταν εκεί και όχι στη Νέα Σμύρνη όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο αστυνομικός.

Για την ίδια υπόθεση είχαν καταθέσει πέντε μάρτυρες υπεράσπισης του 30χρονου, αποδεικνύοντας πως η σύλληψη του έγινε μετά από κατάθεση του ψυχικά ασταθούς γαμπρού του που ήταν προϊόν μυθοπλασίας. Μάλιστα έχει ήδη ανακαλέσει την αρχική του μαρτυρία.

Με την ευκαιρία της απαλλαγής του εντολέα του, ο συνήγορος του Παύλος Σαράκης δήλωσε: «Το Δικαστικό Συμβούλιο της Αθήνας, επικύρωσε την απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα Αθηνών, για τον Αλέξανδρο Μ., γνωστό ως «Ινδιάνο» για τα θλιβερά γεγονότα της Ν. Σμύρνης. Το φιάσκο της ΕΛ. ΑΣ. με τη σύλληψη του «Ινδιάνου» επικυρώθηκε και με δικαστική βούλα. Όχι μόνο δεν είχε καμία συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις, αλλά ούτε καν ήταν στον τόπο των γεγονότων. Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για τον τιτάνιο νομικό αγώνα μας, να αποκαταστήσουμε την τιμή και την υπόληψη ενός αθώου συμπολίτη μας, που αντιμετώπισε κατασκευασμένες βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες και οδηγήθηκε επί επτά μήνες άδικα στην φυλακή. Τώρα ήρθε η σειρά να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, οι εμπνευστές αυτής της άθλιας υπόθεσης, που έβλαψαν όχι μόνο τον Αλέξανδρο, αλλά και το κράτος Δικαίου».

Ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This