Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ζητά προστασία της Ανακρίτριας που απειλείται

Ενώ την ίδια ώρα ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκος σπεύδει για την κακοποίηση… γάτας

Must Read

Τις ευθύνες της Πολιτείας και κατά συνέπεια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Αστυνομίας, θέτει επί τάπητος η διοίκηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή τις απειλές και την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Την ίδια ώρα που ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος ασχολείται με την κακοποίηση γάτας σε ψαροταβέρνα, οι εκπρόσωποι των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών εκπέμπουν σήμα κινδύνου για στοχοποίηση της Δικαιοσύνης, ζητώντας «ασφαλές περιβάλλον άσκησης του λειτουργήματός τους».

Αφορμή αποτέλεσαν οι απειλές που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου σε βάρος ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών.

«Μπορεί αυτή τη φορά να στάθηκες τυχερή ή εμείς άτυχοι που δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός στην πολυκατοικία σου, αλλά η επόμενη φορά θα είναι με σφαίρες οι οποίες θα βρουν σίγουρα τον στόχο τους», αναφέρει η ανάρτηση, προκαλώντας την εύλογη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, αλλά όχι του καθ’ ύλην αρμόδιου υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκου.

Οι εκπρόσωποι των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών καλούν την Πολιτεία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του Δικαστικού Λειτουργήματος διασφαλίζοντας, έτσι, την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

Μάλιστα η διοίκηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση με τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες, προκειμένου να καταρτισθεί ολοκληρωμένο σχέδιο φύλαξης των δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή τις απειλές σε βάρος Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών:

«”Μπορεί αυτή τη φορά να στάθηκες τυχερή ή εμείς άτυχοι που δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός στην πολυκατοικία σου, αλλά η επόμενη φορά θα είναι με σφαίρες οι οποίες θα βρουν σίγουρα τον στόχο τους”.

Το άνω περιεχόμενο της από 1-6-2022 προκήρυξης ομάδας του αντιεξουσιαστικού χώρου, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του χώρου αυτού και με την οποία στοχοποιείται ονομαστικά Δικαστική Λειτουργός που εκτελεί χρέη ανακρίτριας στο Πρωτοδικείο Αθηνών, καταδεικνύει τις συνθήκες υπό τις οποίες ασκούν το υψηλό λειτούργημά τους οι Δικαστικοί Λειτουργοί.

Οι προσπάθειες εκφοβισμού και τρομοκράτησης των Δικαστών, που πλέον λαμβάνουν τη μορφή και απειλών, ευθέως, κατά της ζωής τους πυκνώνουν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, και είναι αποτέλεσμα της γενικότερης στοχοποίησης της Δικαιοσύνης και της αποδόμησης του έργου των Δικαστών, ακόμη και από θεσμικούς φορείς της Πολιτείας.

Διαβεβαιώνουμε, ότι οι δικαστικοί λειτουργοί δεν πτοούνται από τέτοιες προσπάθειες και εξακολουθούν να ασκούν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, με σθένος, παρρησία, ανεξάρτητο φρόνημα, υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα πάντοτε το Σύνταγμα και το νόμο.

Καλούμε δε την Πολιτεία, της οποίας υποχρέωση αποτελεί, να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του Δικαστικού Λειτουργήματος διασφαλίζοντας, έτσι, την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση με τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες, προκειμένου να συζητηθεί το ως άνω ζήτημα και υπό τα νέα δεδομένα, να καταρτισθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This