«Εγώ είμαι και ναζί και φασίστας» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης στη δίκη της Χ.Α.

«Υπάρχει νόμος να το απαγορεύει;» είπε ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού

Must Read

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του δικηγόρου του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνου Πλεύρη, κατά την διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο πατέρας του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ζήτησε την αποφυλάκιση του ευρωβουλευτή και κατηγορούμενου Γιάννη Λαγού, υποστηρίζοντας ότι είναι πολιτικός κρατούμενος. 

«Εγώ είμαι και ναζί και φασίστας. Δικάζομαι για τα φρονήματά μου; Υπάρχει νόμος να το απαγορεύει;» δήλωσε ο συνήγορος Κωνσταντίνος Πλεύρης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ieidiseis.gr.

«Για την αίτηση αναστολής του κ. Λαγού έχω να πω δύο πράγματα: Ο κ. Λαγός είπε ότι είναι πολιτικός κρατούμενος. Αυτό δεν είναι δήλωση του κ. Λαγού. Είναι άποψη και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων υπό την προηγούμενη ηγεσία της, που έβγαλε μια ανακοίνωση ότι ο φασισμός νικήθηκε, πολιτικοποίησε τη δίκη. Είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι η δημοκρατία ενίκησε. Πολιτική δίκη κλπ. Μέσα στη Βουλή οι βουλευτές ύψωσαν σημαίες «Δεν Είναι Αθώοι».

Τα δημοτικά συμβούλια είπαν πως είναι πολιτική δίκη. Το Δικαστήριο το προηγούμενο το δέχτηκε. Όταν λέει ο Λαγός ότι είναι πολιτικός κρατούμενος, λέει αλήθεια. Εδώ δικάστηκαν πρωτοδίκως ιδέαι.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο οι μάρτυρες κατηγορίας δεν βγήκαν έξω. Όταν παραβιάζονται τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, έχουμε πλήρη ακυρότητα. Πέραν αυτού ήρθαν οι μάρτυρες κατηγορίας και λέγαν ότι, ήταν εχθροί της Χρυσής Αυγής και άρα προκατειλημμένοι.

Οι μάρτυρες κατηγορίας ήσαν προκατειλλημένοι, ήρθαν εδώ και μιλούσαν ενάντια της Χρυσής Αυγής, ήταν εχθροί της. Μία συγκέντρωση όχλου, δικαιωματιστών, κομμουνιστών φώναζαν και κινδύνευε η ζωή μας. Τι φωνάζαν; Θάνατος στους φασίστες. Εγώ είμαι φασίστας. Δικάζομαι για τα φρονήματά μου; Υπάρχει νόμος να το απαγορεύει;

Η εισαγγελεύς της πρωτόδικης δίκης είπε ότι η οργάνωση της Χρυσής Αυγής δεν είναι εγκληματική και της επετέθησαν. Για την αίτηση που υποβάλαμε για την αναστολή δεν είναι μόνο οι λόγοι που απαιτεί ο νόμος αλλά και η αποκατάσταση του κύρους της δημοκρατίας γιατί οι ιδέες δε δικάζονται.

Οι εφημερίδες, τα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ παίρνουν εκατομμύρια φράγκα από τη Ζίμενς, αθωώθηκαν. Όταν ο Κουτσούμπας, οι κομμουνισταί, οι μπολσεβίκοι λένε απ’ έξω «δε δεχόμαστε έλεγχο των φορολογικών μας βιβλίων», είναι κράτος αυτό;

Στείλαμε εξώδικο στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και δε μας υπολογίζουν καθόλου. Λέει ο Σεβαστίδης ότι η Δικαιοσύνη είναι πυλώνας της Δημοκρατίας. Παραμύθια. Όταν έγινε η Χούντα είπε ότι το καθεστώς είναι νόμιμο. Εδιώχθησαν μόνο για τα φρονήματά τους. Εγώ είμαι και ναζί και φασίστας. Υπάρχει νόμος να το απαγορεύει; Αυτά εδώ είναι ανεπίτρεπτα. Αιτούμαι, λοιπόν, την αποφυλάκιση του Λαγού και όταν γίνει το δικαστήριό σας και βγει η απόφαση… Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία στο δικαστήριό σας θα έχει εκτίσει το σύνολο της ποινής του. Να εξετάσετε το θέμα ότι δεν του αναγνωρίστηκε το ζήτημα της ακυρότητας, εξυβρίστηκε ως φασίστας και για μένα δεν είναι ύβρεις. Όσο περισσότερο βλέπω τους δημοκράτες τόσο γίνομαι περισσότερο φασίστας. Οι προϋποθέσεις αναστολής τηρούνται πλήρως» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Ο Γιάννης Λαγός είπε στο δικαστήριο πως θεωρεί ότι έχει αδικηθεί και πως αδικείται επί 9 χρόνια ενώ τόνισε πως είναι συνολικά 3 χρόνια φυλακισμένος, «παντελώς άδικα». Όπως είπε ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών.

«Υπήρξε μια απόφαση που ήταν προϊόν εντολών. Μέσα σε μία ογκωδέστατη δικογραφία δεν υπάρχει ούτε μία πράξη που να μου αποδίδεται. Υπάρχουν μόνο ομιλίες μου. Το κατηγορητήριο λέει ότι είμαι φασίστας. Όχι εγκληματίας ,φασίστας» είπε, μεταξύ άλλων. Στην τελευταία φράση τού απάντησε η Μάγδα Φύσσα: «δολοφόνος είσαι».

Διακόπηκε για τις 26 Ιουλίου η δίκη

Η δίκη της Χρυσής Αυγής διακόπηκε για τις 26 Ιουλίου, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα αναβολής του Νίκου Μιχαλολιάκου. Το δικαστήριο, σύμφωνα με το ΑΠΕ, προκειμένου να έχει σαφή εικόνα για την κατάσταση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής που νόσησε βαριά από κορωνοϊό, ζήτησε από την υπεράσπισή του να προσκομίσει στην επόμενη συνεδρίαση ένα πρόσφατο αναλυτικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του και εφόσον είναι εφικτό, για την πρόβλεψη των γιατρών ως προς τον χρόνο που απαιτείται για την αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του καταδικασθέντος σε κάθειρξη 13 ετών, ο Νίκος Μιχαλολιάκος μετά από πολυήμερη νοσηλεία σε ΜΕΘ βρίσκεται πλέον σε κέντρο αποκατάστασης για προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This