Σάββατο 12/6/2021

Αναβάλλεται επ’ αόριστον η δίκη του παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη για τη δολοφονία Λουκόπουλου

Η έδρα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου αποφάσισε αναβολή επ’ αόριστον για την εκδίκαση της δολοφονίας του 47χρονου ξενοδόχου Μάριου Λουκόπουλου στο Μοσχάτο τον Μάρτιο του 2017, με κατηγορούμενο τον παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη. Η δίκη είχε προσδιοριστεί να ξεκινήσει την Δευτέρα, όμως, με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση για μερική αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, οι δικαστές έκριναν σκόπιμο να αναβάλουν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος παραολυμπιονίκης είχε κριθεί ομόφωνα ένοχος για το στυγερό έγκλημα που διέπραξε μέσα στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ που διατηρούσε στο Μοσχάτο, ωστόσο είχε πέσει στα «μαλακά», καθώς του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου.

Δείτε επίσης: Συνέλαβαν ιδιοκτήτες καφενείων στην Κοζάνη που λειτουργούσαν, παρά την απαγόρευση

Συγκεκριμένα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τού είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 16 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ. Στην απολογία του στο δικαστήριο ο 40χρονος κατηγορούμενος είχε παραδεχτεί ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με την εν διαστάσει σύζυγο του θύματος.

Τον απειλούσε

Όπως είχε αναφέρει, είχε αποφασίσει να «εκφοβίσει» και όχι να δολοφονήσει τον 47χρονο, ο οποίος άρχισε να τον απειλεί όταν έμαθε για τη σχέση του με τη σύζυγό του. Αναφερόμενος στη μοιραία νύχτα της δολοφονίας, είχε υποστηρίξει ότι βρισκόταν σε άμυνα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πείσει τους δικαστές.

«Μου επιτέθηκε πρώτος, εγώ άρπαξα ένα όπλο που είχα για να προστατευτώ σε περίπτωση ληστείας και πυροβόλησα» είχε πει στο δικαστήριο, ενώ είχε ζητήσει συγνώμη από την οικογένεια και τα παιδιά του θύματος. Μάλιστα, στο πλαίσιο της απόφασής της, η έδρα είχε ζητήσει και να διαβιβαστεί η δικογραφία στην εισαγγελία, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες τρίτων προσώπων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ