Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Αναιρέθηκε καταδίκη για παράνομη διακίνηση μεταναστών λόγω της ευμενέστερης διάταξης του νέου Ποινικού Κώδικα

Αναιρέθηκε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε βάρος Έλληνα κατηγορούμενου που καταδικάστηκε για παράνομη διακίνηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας από τον Άρειο Πάγο.

Συγκεκριμένα, το Ζ’ ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αναίρεση του καταδικασθέντα κρίνοντας ότι πρέπει να εφαρμοστεί η επιεικέστερη διάταξη του άρθρου 463 του νέου ποινικού κώδικα με τον οποίο μειώθηκαν τα ανώτατα και κατώτατα όρια καταδίκης.
Αναλυτικότερα, ο διάδικος που άσκησε την αναίρεση είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 28 ετών (εκτιτέα τα 25 έτη) και χρηματική συνολική ποινή 32.000 ευρώ εμπλεκόμενος σε υπόθεση παραλαβής από τα εσωτερικά σύνορα για προώθηση στο εσωτερικό της χώρας αλλοδαπών, που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος.

Παράλληλα το δικαστήριο τού επέβαλε την παρεπόμενη ποινή της τριετούς στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Δείτε επίσης: Αθωώθηκε το ζευγάρι που κατηγορούνταν για την δολοφονία του κυνηγού στην Αρκίτσα

Η απόφαση αναιρέθηκε τόσο ως προς τις διατάξεις της περί της επιβολής στερητικής τής ελευθερίας ποινής όσο και προς τη διάταξή της περί αποστερήσεως των πολιτικών δικαιωμάτων του κατηγορουμένου.

Έτσι ο Άρειος Πάγος παρέπεμψε την υπόθεση πάλι πίσω στο δικαστήριο ουσίας προκειμένου να επανεξεταστεί ως προς τα όρια ποινής βάσει του ευμενέστερου νόμου ενώ η παρεπόμενη ποινή της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων καταργήθηκε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ