Αθωώθηκε το ζευγάρι που κατηγορούνταν για την δολοφονία του κυνηγού στην Αρκίτσα

Must Read

Με την ομόφωνη αθώωση της 47χρονης Θεοδότας Α. και του συντρόφου της Δημήτρη Σ. έπεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λιβαδειάς η αυλαία της πολύκροτης δίκης για τη στυγερή δολοφονία του 55χρονου κυνηγού Gerd Peter Baumbeger, στις 9 Ιανουαρίου 2018, στην Αρκίτσα της Φθιώτιδας!

Παρά τις απαγορεύσεις για τον κορωνοϊό, το δικαστήριο που συνεδρίαζε από τις 7 Φεβρουαρίου ανέβηκε κανονικά στην έδρα, καθώς συμπληρωνόταν το 18μηνο προσωρινής κράτησης των δύο κατηγορουμένων. Στο τέλος της διαδικασίας η πρόεδρος ανακοίνωσε την ετυμηγορία του δικαστηρίου που απάλλασσε τον 57χρονο από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τη 47χρονη σύντροφό του για την ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία, ενώ την έκρινε ένοχη μόνο για πλαστογραφία και ψευδή κατάθεση, καταδικάζοντάς τη σε συνολική ποινή δύο ετών και εννέα μηνών.

ΑΡΚΙΤΣΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Ακούγοντας την απόφαση, η 47χρονη Θεοδότα Α. δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνησή της. Το δικαστήριο υιοθέτησε ουσιαστικά την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος είχε ζητήσει να κηρυχτούν αθώοι και οι δύο κατηγορούμενοι με το σκεπτικό πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τέλεσαν τη δολοφονία, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν έπρεπε καν να προφυλακιστούν!

Δείτε επίσης: Συνέλαβαν ιδιοκτήτες καφενείων στην Κοζάνη που λειτουργούσαν, παρά την απαγόρευση

«Η απόφαση αυτή διόρθωσε όλες τις πλημμέλειες και αστοχίες τόσο της αστυνομικής προανάκρισης όσο και της ανακριτικής διαδικασίας, η οποία κατέστησε απολύτως λανθασμένα κατηγορουμένους δύο ανθρώπους. Δύο άνθρωποι οι οποίοι οδηγήθηκαν σιδηροδέσμιοι έπειτα από 17 μήνες και 20 μέρες που ήταν προσωρινά κρατούμενοι, κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι από το δικαστήριο και τους ενόρκους» δήλωσαν μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας οι συνήγοροι υπεράσπισης της 47χρονης Αλέξης Στεφανάκης και Δήμητρα Πλαστήρα και του 56χρονου Δήμητρα Παπαθεοδώρου και Δημήτρης Γκαβέλας.

Ο 55χρονος Gerd Peter Baumbeger, ο οποίος έμενε μόνιμα στην Αρκίτσα, έπεσε νεκρός μέσα σε έναν ελαιώνα στον οικισμό Τριανταφυλλιά στις 9 Ιανουαρίου 2018. Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης έδειξαν ότι είχε πυροβοληθεί δύο φορές πισώπλατα από μικρή απόσταση, ενώ η σορός είχε μετακινηθεί από πρηνή (μπρούμυτα) σε ύπτια θέση (ανάσκελα).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This