Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Ποινή «χάδι» για ζευγάρι Ελλήνων μαστροπών που εξέδιδε νεαρή Ρουμάνα

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Στα «μαλακά» έπεσε ζευγάρι Ελλήνων, που εξέδιδε μία νεαρή Ρουμάνα την οποία είχε φέρει στην Ελλάδα με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής και με την ελπίδα ότι θα εργάζεται ως λαντσέρισα, εκμεταλλευόμενο «παραθυράκι» του νόμου.

Συγκεκριμένα, τα βασικά μέλη της οργάνωσης η Μ. Π. και ο Σ. Δ., το Ιανουάριο του 2007, μόλις ήρθε η νεαρή Ρουμάνα στην Ελλάδα, μέσω εκβιασμών την εξανάγκασαν να αποδεχθεί την πρότασή τους να εκδίδεται έναντι αμοιβής.

Δείτε επίσης: Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων: Πώς θα προστατευθούν οι κρατούμενοι στις φυλακές από την πανδημία του κορωνοϊού

Όμως οι αρχές συνέλαβαν τους κατηγορούμενους όταν η νεαρή μπόρεσε να δραπετεύσει από την αιχμαλωσία που την είχαν και να καταγγείλει στην αστυνομία την ιστορία της.
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης τους καταδίκασε για σωματεμπορία κατ’ επάγγελμα από κοινού με τον Σ.Δ. σε ποινή φυλάκισης 5 ετών, μετατρέψιμη σε χρηματική ποινή.

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αναίρεση της όπου παρά την ελαφρά ποινή της υποστήριζε ότι η καταδικαστική απόφαση πάσχει από έλλειψη εμπεριστατωμένης αιτιολογίας. Ωστόσο έστειλε πίσω την υπόθεση της για νέα επιμέτρηση της ποινής της καθώς μετά την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα, πρέπει να εφαρμοστούν οι επιεικέστερες διατάξεις του άρθρου 323 Π.Κ. που προβλέπουν μικρότερες ποινές.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ