«Δόκτωρ Χάρος»: Εντόπιζε τα θύματα από τα τάματα στις εκκλησίες! Στα δίχτυα του και γνωστός επιχειρηματίας που «κλαίει» 55.000.000€

Must Read

Τον ρόλο του Λεονάρντο ντι Καπριο στην ταινία «Πιάσε με αν μπορείς» φαίνεται ότι ζήλεψε ο 47χρονος «μαϊμού γιατρός» που συνελήφθη στην πολυτελή βίλα του στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, καθώς εκμεταλλευόμενος την αγωνία ασθενών που έπασχαν από καρκίνο, τους φόρτωνε με ψεύτικες ελπίδες, χάρη σε δήθεν πρωτοποριακές θεραπείες.

Με τα σκευάσματα που τους χορηγούσε μαζί με τη σύζυγό του και συνεργό του αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά ώστε να ζει μια άνετη ζωή στην βίλα- φρούριο στο Κορωπί, ο αδίστακτος «δόκτωρ Χάρος» είχε προκαλέσει τον θάνατο τριών ασθενών, δυο από τους οποίους ήταν ανήλικα παιδιά!

Υποσχόταν ίαση από ανίατες ασθένειες

Ο ψευτογιατρός που υποσχόταν ίαση από ανίατες ασθένειες, παρουσιαζόταν με το όνομα «Νίκος Κοντός» -που δεν είναι το αληθινό του- και δήλωνε ογκολόγος, νευροογκολόγος – νευροχειρούργος – φυσιοπαθητικός και ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, με σπουδές στην Αμερική και εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική– παιδοογκολογία, καθώς και γνώστης πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας! Αλλά και η σύζυγός του, η οποία επίσης συνελήφθη ως συνεργός του, συστηνόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας!

Όπως προέκυψε απο την έρευνα, ο «Νίκος Κοντός» εμφανιζόταν ως πολύ θρήσκος με στενές σχέσεις με την Εκκλησία και συχνός επισκέπτης στο Άγιο Όρος. Εκεί εντόπιζε ασθενείς ή συγγενείς τους που πήγαιναν να κάνουν τάμα και να προσευχηθούν, ενώ είχε απλώσει τα δίχτυα του και σε θεραπευτήρια όπου κατάφερνε να βρει πρόσβαση ως γιατρός, συνοδός ασθενών ή «αλληλέγγυος», αναζητώντας ασθενείς με βαριά νοσήματα που είχαν μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Τους έπειθε για τις «πρωτοποριακές» μεθόδους που ακολουθούσε, τους έπειθε να διακόψουν την αγωγή που ακολουθούσαν και τους χορηγούσε δήθεν εξελιγμένα σκευάσματα χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, που αποδείχθηκε ότι μεταξύ άλλων περιείχαν δραστικές ουσίες κάνναβης!

Περισσότερες από 45 περιπτώσεις απάτης

Ο αριθμός των ασθενών που εξαπάτησε εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγάλος, καθώς ως τώρα έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον 45 περιπτώσεις! Μεταξύ των ασθενών στους οποίους χορήγησε τα επικίνδυνα σκευάσματα, ήταν δύο έφηβοι ηλικίας 14 και 16 από την Χίο και την Κω και ένας 76χρονος, από τους οποίους είχε αποσπάσει 58.000 ευρώ! Όμως, και οι τρεις εμφάνισαν ραγδαία επιδείνωση της υγείας τους, καθώς είχαν διακόψει τη θεραπεία τους και τελικά έφυγαν από τη ζωή τον περασμένο Νοέμβριο! Μετά τους θανάτους, υποβλήθηκαν μηνύσεις σε βάρος του 47χρονου γιατρού και ξεκίνησαν αναζητήσεις.

55.000.000€ (!) από γνωστό Έλληνα επιχειρηματία

Μετά από πολύμηνες έρευνες, οι αστυνομικοί του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττική εξακρίβωσαν τα στοιχεία του 47χρονου και διαπίστωσαν ότι ήταν παλιός τους γνώριμος, σεσημασμένος για απάτες! Μεταξύ άλλων, είχε εμφανιστεί ως… πράκτορας της CIA και φέρεται να είχε αποσπάσει 55 εκατομμύρια ευρώ από γνωστό Έλληνα επιχειρηματία, δήθεν για να του εξασφαλίσει μέσω της μυστικής υπηρεσίας επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων στην… Κίνα! Επίσης στους γείτονές του παρουσιαζόταν ως πιλότος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This